Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

choclatelenglui kembali =)

ASSALAMUALAIKUM . wahhhhh lame nye ak x update belog kan ?? sudah berhabuk kowt . he-3 ok nk tarik nafas panjang nieyh . haha sbb entry nieyh panjang kot . hu-3 baca la smpai muntah oke . hu-3 . alhamdulillah ak skrg keje kat MCD SUBANG PARADE, SUBANG JAYA SELANGOR . dr uma sewa ak dekat jer sbb naik komuter . =) dh dekat sebulan ak keje cini alhamdulillah ak semakin ok ngan enviroment kat cini . store manager yg baik hati , asst manager pom same . yg best ak boleh buat OVERTIME selalu sbb x cukup CREW hehehehe . kan b4 this ak ade cte ngan korunk ak keje kat mcdkl central kan ? ak da berhenti kat citu sbb x tahan kot . hahaha manager smua budget bagus jer . hu-3 tuh yg ak mtk kat subang nieyh . agy pom tugas ak ORDER TAKER [CASHIER] jer . insyallah ak nk belajar smua station lah . lagy pom ak ade request kat store manager ak yg ak nk jd manager mcd , so dia ckp batter ak kene tahu smua station dulu means [ kitchen , front counter , lobby etc ] lah so lau ak taw smua tuh lagi senang la kan . btl x ? so ak decide on jer . hehe . jd manager mcd ngan kfc lain taw . diorg nye rules lain sgt-2 . ha-3 ok yan forget bout kfc okeyh ! adoiiiii . agy pom smua manager taw ak dulu asst manager kfc . hu-3 . jd diorg lagi galak kan join mcd =) muahahahaha !


lau nk cte pengalaman ak keje cini mmg byk la , frst ak dah ade basic . sec smua crew mesra weyhhh tuh yg ak suke . manager pom samer jugak . third store nieyh x bz mane pom , bole relex-2 kan . time lunch hour compom bz !! ha-3 . mase ak frst keje [ traning 4 jam ] ak trus di ajar counter kot . haaaa x cye kan korunk ?? smpaikan store manager ak ckp br frst day keje dah pegang counter ?? dasyat... he-3 tp dr mula ak pegang counter smpai ak abis tranning alhamdulillah x de short pom duit counter . tuh yg smpai skrg ak dok counter jer . alhamdulillah setakat nieyh duit dlm counter x der short lagi . ader 10 sen je pom short . hehehe biase lah . berbanding ak keje mcd kl central dulu , ak jd runner . tension jer rase nyer . sbb nye asik kene perli n menganjing jer ! bodo kan ?? yg ak lak saba jer la.... mmg la store tuh bz je memanjang , tp entah lah.. hehehehe =) bia ak je tahu . tp if korunk nk rase pengalaman keje citu ak alu-2 kan la... try la if rase tahan kene maki ngan store manager nyer... muahahaha !


ok habis cte pasal keje baru ak kan , so ak nk cte pasal love ak le . hu-3 hari senin smpai hari jumaat [ skrg ] ak dok berkepit je ngan dye . sgt syok weyhhh . x taw nk ckp cm ner . mkn berdua , g jalan berdua . dia amek ak balik keje . jln dlm hujan berdua ?! auwwwww . ha-3 tp tuh sementara je la.. sbb sok dia balik penang dah :'( gonna miss u sygggg . 2 malam ak nages depan dia . n dia x taw nk ckp cm ne selalin join ak nages samer-2 . susah kan nk tgk lelaki menangis kan ?? kwn-2 ak ckp ak bertuah dpt dia sbb dia btl-2 ikhlas sygkan ak . thx hubby sbb sygkan bb lebih dr segala-2 nya . :( terharu sgt-2 .


byk mende dia buat kat ak , nk taw x ? haaa nieyh dia :
  • dia sanggup jalan kaki dr sg way ke umah sewa ak semata-2 nk jupe ngan ak  [ jauh kot weyhh ader la dlm 1/2 jam lau jalan kaki , bile ak ckp nape x naik teksi b ? senang je dia ckp . jalan kaki jimat plus sehat syggg hehehe ] nk mengalir air mate ak dgr weyhhhh . ade ke org lain yg sanggup buat cm tuh erk ?? sure x der kan ?? hu-3
  • dia nages bile ak nages , bile ak ckp jgn tinggalkan ak , dia peluk ak kuat-3 . br ak tahu lelaki bile sygkan seseorg tuh , bile tgk mate dia dah taw dia mmg jujur n ikhlas ngan kita . :) 
  • bile dia dtg uma ak , dia x kesah ak masak aper pom . telor goreng pom jadi ! he-3 kejam kan ak ? act , dia x memilih bab makan pom . ap yg ak mkn , dia mkn jugak . senang kan ? tgk bdn dia pom da makin berisi . he-3 !







susah sgt nk tgk pic dia senyum kan ? haa nieyh pic dia senyum . he-3 sweet je . love u hubby ! hubby , bb akan windu b selalu :'( x taw nk ckp cm ne sbb dlm hati bb ade b sowang jer . ILOVEYOUMOHDIKMALHISYAMFOREVERANDEVER ! 

ok lah , tuh shj celoteh ak kali nieyh tgn ak pom da lenguh menaip sbnrya . muahahaha . ade mase ak update agy okeyh ! k byeeee !

perhatian smua .


salam smua . entry ringkas aje . ak x bole nk online selalu dah skrunk sbb ak semakin bz ngan keje ak skrg . lau nk taw t ak storry morry okeyh . so if saper-2 yg follow ak , silakan :) latter ak follow balik okeyh . 
mintak maaf jika ak x selalu bw korunk nye belog . k bai !

++ ok skrg ak keje mcd subang parade , so x de mase nk online dh , mao fokus kat keje dulu nk jd manager balik la kater kan . he-3 hope tercapai n ak tabah hadapi smua dugaan aminnnnn doakan ak yer kawan-2 ! ++
THX krn Melawat yeah XOXO !