Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Selamat Hari Perkerja 2012




Salam smua ! Just nk cakap "Selamat Hari Pekerja" kepada smua pekerja yg berkerja pd hari 1/5/2012 or yg x berkerja tuh mmg untong lah kan... bole relex... x mcm ak... ber"perang" ngan customer t pagi ler... urghhhh compom rmai kan .... huhuhu 

aper-2 pun ak akan buat OT sebanyak yg bole lah kan . sbb ari nieyh TRIPLE PAY seyhhhhh (: masyukkk larghhhh :) 

sekian (;

nota kecik choco : alhamdulillah byk sikit gaji bulan nieyh walaupun penat kan... tp mmg BERBALOI lah !

Tersangat Lah Penat ! aduyaiii



Salam smua (: agak kelewatan ak UPDATE belog nieyh kan ? maklum lah bz je memanjang kan ... huhuhu . ok , dlm keadaan tersangat lah penat ak gagahkan jugak nk update belog nieyh . t x der sape nk tau perkembangan ak kan ? [eh ade ke nk tahu ??] ak rase hari semalam bermakna ahad 29/4/2012 hari yg tersangatlah penat bg ak , sbb customer in x henti-2 weyhhh dgn ade event pulak lagi bertambah ramai lah org dtg singgah kan... huhu 

mcm biase ak dtg keje semalam , awal dr jadual kerja . memandangkan rmai yg crew no show , so ak di suruh punching awal [ pukul 10 pagi] mase tuh mmg org beratur panjang lah beli breakfast la kater kan... x sempat nk stock up brg-2 kat counter dah di suruh bukak line counter kot . reda la sikit sbb ade 2 counter yg bukak kan... (: 

ok  yg best pulak time waktu pick hour = lunch hour la kan... biase lah mcd kan ade promosi mc value lunch & dinner hour kan... so mase tuh lah customer in panjang gyle kot... smpai kan ak sendiri takot tgk org punya rmai.. !! yg mambuatkan ak tension + bengang kan , biase lah ragam customer sme mcm kita jugak kan . bila reapeat order dia ckp ok , bila dah siap order ckp lain . membuatkan keje ak stuck ajer... urghhh mmg x suker !! pas tuh mula la complain . huhu 

lagi satu , dah selalu dtg mcd pun bole tnya "happy meal x ada set fillet o fish ? " seyes ak mcm nk hempuk je... muahahha . padahal selalu dtg kot... regular customer kan... aduyaiiii buat malu saja lor.... seyes ak sbnrnya x suka duduk depan counter sbb ak nieyh kurang sabar ngan karenah customer . jujur nieyh ak ckp taw !! (: tp apakan daya dah ak mmg kene jaga counter kan... redha je la... 

moral cte nieyh , seriuslly i'm so so tired now !! rase mcm x nk dtg keje je esok taw ! bile mengenangkan gaji + bonus  kan , syg pulak now show kan... hehe nanti x dpt le ak mc money ! wink-2 ok lah mate pun mula nk kecik bdn pun da sakit-2 mahu rest esk keje pagi pulak tp syok balik pukul 6 ptg ! weeeee 

sekian (; 

nota kecik choco - kene berkerja keras sbb nk kumpul duit untuk kawen (: hehehe insyallah yer... doa-2kan lah wink.. 

Header Baru Lagi (:




Selamat Malam ! lame suda x update belog kan ? rindu ak x ? mst la x rindu kan... keh-3 ok smbil-2 dgr lagu k-pop ak pon ade idea la kan nk tuka header baru la kate nyerrrrrrrrrrrrrr..... hak-3 ingt x entry ak yg sebelum nih ? yg ak ckp x nk tuka header tuh kan ? ok fine ! ak ade nampak doodle yg cute kat google td , then dgn x semena-2nya ak berubah fikiran utk edit header ak balik ! whoaaa ! ayat kemain panjang lebar kan ?? hu-3 so ini lah hasilnya ! tadaaaaaaaaaaaaaaa ! sila lihat di atas oke :) seperti yg ak ckpkan mmg header ak agak buruk , huduh , x cute , x comel errrrrr ape lagi ??? mcm korang kan.. tp ini yg terbaik la kot . sbb asik edit pas tuh delete balik ! arghhhh tension pun ade mase tuh tp bile buat slow-2 then tgk byk kali ini yg terbaik [bg ak le , bg korang x tahu le ak...] 

kat sini nk say thank you very much b sbb topupkan mr berokband saye ini yer... hu-3 ade la mase ak online belog then edit sikit-2 kan... kene pulak dgn line yg sgt laju mcm kilat ! mmg bertambah semangat la ak nk edit belog kan . (: anyway thx again yeah b <3 i love u more lah !! 

xlame lagi ak mendapat cuti selama "seminggu" oleh store ak lah , sbb ape erk ? biarlah rahsia kan... hu-2 tp ak bersyukur sbb dapat jugak ak balik ke kampung halaman ak (: [tanjong karang] windu suda ngan mama , ayah dan adeq-2 ak kan... n bole la ak ber'shopping sakan ngan mama ak nanti ! muahahaha . seriuslly kat sini paling murah pun barang ak beli kat carefour subang jaya la kot.. sbb kat situ je ak selalu membeli belah la katernyerrrrrrrrrrrr..... huhu . ok , kali nih ak nk membeli belah di tesco kuala selangor pulak ! murah pun murah kan ? (: 

errrrrrrrrrrrrrr ape ak dah merepek nieyh , ok dah-2 mls dah nk berceloteh panjang-2 skrg mahu offline then nk rest pulak , esok keje pagi kot [pukul 10 je punsss] kuikuikui....

sekian (;

Sakit :(




sumber dr mr google (:

Salam dan Selamat Petang smua (: dlm keadaan kesihatan yg x mengizinkan , still lagi bole nk uodate belog kan ? hihihi . ok , Seleseme ! urghhhh knp la ade skrg nieyh.. membuatkan hidung ak tersumbat , mengeluarkan hingus yg cair , selalu terbersin ajer . kene kipas ?? lagi largh bertambah x bole nk bernafas ak ! urghhhh xper yan ini ujian kan.. al-maklumlah lame kot ak x sakit balik kan ? skrg kene balik tp mmg kaw kaw lah ! oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk   . pening kepala + berhingus tuh yg membuatkan ak tidak selesa . aduyaiiii saba je la... mangsa nye tisu ini pun dah abis sbb hingus meleleh terlalu banyak...guna sapu tangan aje lah... mst ka korang taw kan apabila dah seleseme sure la sakit seterusnya adalah demam kan ? so , bdn ak mula menunjukkan tanda-2 nk demam kot . eh ! kot ? dah mmg demam lah cik yan oiiiiiiiiii !!

yg ak nk ckp hanya x suka x suka x suka !! tp apakan dayaku.... hu-3 kene largh terima kan...
memandangkan ak da mkn panadol soluber mate pon mula kuyu dah nieyh.. so ak mahu rehat . rajin-2 la jenguk belog ini hehehe .

ok sekian (;

Edit Belog Sampai LEBAM !





Hello ! selamat pagi smua (: masih ader yg belum tidur lagi meyh ?? ok x per largh pas nieyh kene tido taw , x elok online smpai pagi [ keh-3 poyo jer... ak ] entry pagi-2 buta nieyh pasal belog ak le kawan-2 (: x nampak ke ade la sikit kot perubahan nyer kan ??? act , this layout nieyh just sementara je.. akan ditukar la kot esok , [itu pun kalau ak rajin or x berubah fikiran lah >.< ] ader nampak shadow kat blog ak kan ? sje je ak letak , tgk belog org lain smua letak shadow , so ak puns nk try jugak la kan.. he-3 ok another one la kan , if korunk perasan la kan , box follower ak dah x der kan ? so ak gantikan dgn pic bergambar (: yer ak taw da lame kot bole buat , tp mase je ak x menizinkan nk edit smua dlm belog ak nieyh :) so if nk follow belog nieyh just tekan je icon follow di atas belog ak ataw di sidebar tuh yer.. senang utk korang nk follow ak lah . [ader ke nk follow ak erk ?] ok la mate pun da semakin kuyu dah nieyh ak nk rehat then smbung edit belog t pagi pulak (:

sekian (;

segmen terjah menerjah by an-nisa



Hello People ! haaa nampak x pic yg comel kat  atas nih ? ini nama nya segmen terjah menerjah by an-nisa , dibawah adalah syarat-2 yg hendah di ikut (: okay !

saye tag pada smua blogger (;

Syarat2 Untuk Mengikuti Segmen Nie :
1. Follow Blog Anis (Tiada Paksaan) An-Nisa' Blog
2. Like Page Anis (Tiada Paksaan) 
3. Copy Banner Comot Nie Letak Di Entri Korang
4. Buat Tajuk Entri " Segmen : Terjah Menerjah By An-Nisa' "9
5. Dah Siap Letak Link Korang Di Komen Entri Nie
7. Tag 3 Orang Rakan
8. Tarikh Tutup 21 April 2012 Jam 8 Malam
9. Follow Senarai Nama Peserta Yang Di Senaraikan

okay , sape-2 nk join bole la klik pada nama an-niza blog tuh erk (: 
sekian (;




Tutorial Letak Cute icon di post (:



Hello ! selamat malam smua (: tibe-2 nk update belog pulak plus nk buat tutorial pulak ? really ?? seyes la nieyh... frst time nieyh buat tuto kat orang... hehe (: oke tuto kali nieyh just simple tuto je punss , di request oleh rakan facebook ak jugak meranggkap seorang newbie blogger yg baru lah . 



contoh mcm kat gambar di atas ini ! (:


ok frst skali if ade yg salah dlm tuto nieyh ak mtk maaf la ea , act , ak x reti sgt nk buat tuto mcm org lain la kan.. nieyh pon berdasarkan ape yg ak tahu je la ea.. ok let's start here !

first skali korang pergi pada Dashboard > New post akan menjadi seperti ini :-


ok , tahu dah kan ? then korang pergi ke web ini SINI then korang pilih maner icon yg korang suka contoh nya : ak suka icon mini sbb nampak cute aje , link yg ak bagi ni adalah link icon mini taw ! korang hanya pilih sahaja mne yg korang suka oke ! (:  bila sudah pilih korang klik gambar icon tuh akan keluar mcm nih kan , 


korang scroll ke bawah sikit ada nampak link yg ak tandakan kaler merah tuh kan ? korang copy link tuh oke ! tekan ctrl+c di keyboard korang  untuk copy ! bila sudah copy ko pergi pada new post yg korang bukak tadi tuh , contoh mcm ini : 


opss ! lupa , sebelum korang paste kan link td tuh , make sure new post korang kepada edit html taw mcm gambar kat atas ! kalau korang paste dekat compose mmg x menjadi oke (: , oke yg bertanda merah tuh korang delete shj oke !  terutama yg bertanda < / a >  ini ! sebab jika korang x delete akan keluar error nanti taw ! then selepas tuh korang bole taip ape yg korang suka lah . korang  bole paste seberapa banyak yg korang suka lah , maksudnya icon comel-2 tuh la . ikot je step nieyh . then dah siap korang nye post entry cer preview dulu taw . dah oke br publish now ! 

ak harap tuto nieyh bole guna lah , he-3 maap sekali lagi sbb agak kelam kabut sikit lah kan (: maklum lah first time la kate kan.. hu-2 ok selamat mencuba !

sekian (;






Header Oh header (; hope kali nieyh awak Kekal oke !


Hello ! just nk ckp header belog ini sudah berwajah baru sekali lagi (: ok x ? ok preview header ak sebelum ditukar (:


Sebelum 


Selepas 

ok , ape pendapat korunk ? nampak mcm simple sgt kan ? maklum largh ak bukan jenis yg pandai edit header punsss [ poyo jer...] bg ak simple is better sbb x der nampak semak sgt kan ? btol x ?? hu-3 
ok lah paper puns header yg nieyh ak myb akan kekal selama yg bole la.. wakakaka ! hopefully yeah ! 

sekian (; 

# nota kecik : ak menang GA n dpt reward doodle weyhh x sangka ak.. hu-3 mx cye cer tgk kat cbox ak tuh (; #

Hangout (:



Hello semua (!) lame kan ak x update belog nieyh kan ?? kan ? kan ? ok abaikan . ! entry kali nieyh storry morry pasal hal siang td le . kebetulan hari ni ak ngan en boypreng of day same-2 lagi . woot ! woot ! ak x plan pon nk hangout same-2 kan . ak ingt nk membuta je.. haha . yer la penat kot keje je kan... dgn x der crew nyer plus ngadap perangai customer yg mcm @#$%^ hu-2 [ sorry yer ak berkata sebegitu ] tp mmg betul kan ? sape setuju ??

x der byk pic pun ak sempat snap sbb kali nieyh mmg terlupa nk bawak camera !  so ini shj largh yg sempat ak snap pic (: 



ok , dah tgk kan gambar di atas ? 2 je pun pic nyer... nieyh je sempat ak snap . pic kat atas tuh time ak kat mcd subang parade , smbil minum chattime [peberet ak le..] ak minum perisa chocolate hazelnut milk tea , en boypreng pulak minum pure choco :) seyes sedap gyle weyhhh . ho-2 tuh yg membuatkan ak ketagih nk beli jer.. haihhhh .  lepas ktorg lepak kat mcd , ak gerak ke kfc mkn mlm la katernyer... hu-2 :) ak order 2 set snack plate 1 spicy 1 oryginal [ pilihan ayam thigh n rib ] (: selesai makan , kami pun gerak balik ke station ktm subang jaya :) alhamdulillah smpai rumah masing-2 :) mmg seronok jalan-2 ari nieyh , jalan-2 sbb ujan . ! ho-2 n berjalan jugak lah duit poket ak.. wakakaka ! ok lah mao rest dulu smbil-2 bole blogwalking :) k byee !

Jom Blokwalking (:




hye smua , selamat malam (: tibe-2 nk update belog pulak kan . agak lame jugak ak BLOKWALKING td . sempat ak baca entry-2 yg menarik ak baca (: btwn , sorry if ak x sempat nk terjah blog korang . akan di terjah selepas ak menaip nieyh okeyh . hu-3 so if korang nk swh ak terjah blog korang tinggalkan link blog korang di entry nieyh oke ? senang ak nk follow la.. tuh jer punsss 

k la mahu smbung bw nieyh (: 
sekian (;

of day 2 hari ? sgt syokkk (:




Hello smua , selamat petang . petang yg sejuk plus nyaman jer... ceh-2 ape ak merepek nieyhhhhh . ok fokus dgn tajuk entry kali nieyh . korunk suka x diberi of day selama 2 hari ? haaa nagkat kaki smua... ! kui-3 anyway sape yg x nk of day kan ? begitu jugak ngan ak la.. smlm ngan hari ini ak of day , so ade mood nk edit belog x comel ak nieyh la... he-2 . 

esok da start keje dah , so ak kene bersemangat nieyh.. lagi punss time table ak minggu nieyh smua masuk ptg jer.. balik for sure la malam kan . haihhh risau plus takut punss ade jugak..  yer la paham-2 suda kan... haishhh . 

tp kan x syok la bile da of day 2 ari gaji pon potong jugak larghhh . ho-2 rugi gak kan ? tp x kan nk keje 1 minggu x der rehat kan ? bdn perlu rehat jugak... (: so , walau ape pon keje mst diutamakan taw.. jgn asik nk ponteng keje jer... buat lah overtime selagi mampu.. [eh , ap ak merapu nieyh..] ok dah-2 mao smbung tgk movie plk . huhu k byee peace !!

Dating (:


Hello (!) selamat tgh malam smua , sedar x sedar dah tgh malam kan ? he-3 entry ari nieyh nk cte pasal ptg td ak berjalan berdua-2 an ngan en boypreng [ ceh ! ape la yan nieyh kan...] hehe . act , x expect pom off day same-2 kan . dlm istilah nasib la tuh kan.. hehe tp ak off 2 ari sementara en bf ari nieyh jer... ho-3 sowie hby (:  ok , kami gerak dlm pukul 1tgh hari cm tuh la after hujan berhenti la kan.. b4 tuh kami g mkn dulu.. perot pon kene isi gak kan... >.<



see ! khusyuk kan en bf saye main game ?? dia tension sbnarnya sbb keyboard dia x oke . he-3 

Lokasi : CC TAMAN PARAMOUNT


plan kami sbnrnya nk g cc main game je , he-2 tp bole pulak ak tersesat smpai ke KLCC ! whoaaa ! terbaek la kan.. hehe . ak g cc Taman Paramount naik teksi je . then menatap game online smpai 3jam , dlm pukul 4ptg cm tuh kami gerak ke LRT TAMAN PARAMOUNT [x jauh punsss] then tunggu bus nk balik uma la kan . then tibe-2 ak ckp ngan en bf nk g klcc ! ha-3 ngek ak nieyh kan ? then en bf kate "ok" ak pon dgn muka gembira trus beli token lrt . keh-3...


gambar b4 naik LRT ke KLCC :)

Lokasi : LRT TAMAN PARAMOUNT (:

smpai je kat KLCC , masyALLAH punya largh ramai sungguh manusia ! yg best kat bhgian bawah pulak tuh , yg bhgian ats ak tgt relex jor... haha . tp majority org bangsa ARAB la kan.. smua bertutup.. ! ho-3 paling byk org masuk butik VINCCI la kan.. SALE pulak kan.. sape x nk kan ? aku ? haha , well yg bole ak ckp HANYA MAMPU TENGOK JER.... kui-3 lari budget weyhhh . tp mmg brg nye smua owesome-2 la kan... rugi pulak x beli kan... hehe [saba yan saba...] .penat jalan-2 kat klcc, kami g mkn kat KFC (: order chicken rice combo + chezzy wedges (: nyum-3 sedap... he-3 . akibat kyg nye pasai jalan pon slow motion jer... seyes x mampu ak nk abiskan mknan tuh , oleh disebabkan dah bayar ak mkn jer lah... kah-3 [membazir tuh kan amalamn syaitan..] (:

then beli token balik ke paramount , lagi sekali punya la rmai org beratur weyhhh... biasa lah ari-2 kan.. org balik kerja... tp nasib baik dlm train x full gile.. still ade tmpt duduk la... huhu . smpai je taman paramount , terjumpa pulak makcik jual kuih , ak beli... kuih seri muka ngan kuih pulut (: sedap... hehe . then kami naik bus smpai la kat uma kan . trus balik je on lappy then online muka buku ak le.. hehe . tp kan... after ak mandi td pale ak nieyh cm pusing-2 jer... then korunk nk taw ape jadi ??????? ak MUNTAH DGN BANYAKNYERRRRRRRRRR.... !! errrrrrrrrrr x suka la... [jgn pikir bukan-2 oke !] ini disebabkan bermacam-2 ak mkn td... hahaha padan muka ak kan ? amek kaw yan ! mmg kaw-2 ak muntah td... ho-3 n skrg nieyh pon pale ak still pening-2 lagi . nasib baik lah ade minyak angin kan... ak sapu kat pale ak.. :) kurang sikit la... hehe . paper pon jalan-2 kali nieyh mmg syok... smpai ak muntah taw.. ha-2 ok lah nk tdo dulu . t lain pulak jd t... selamat malam kawan-2 (:

byeeee...

#p/s : hanya tuh je sempat ak snap , sbb x ingt nk snap pic yg lain pdhal bawak camera ! haihhh#

Jalan-2 (:





hye smua ! entry pendek jer ari nieyh latter akan diupdate sepanjang yg boley . hek-3 act , mao bersiap-2 hangout dgn en boypreng (: syok weyhh off day samer-2 huhu . ok tuh je nk ckp k byeeeeeeeee....

#en boypreng ajak lawan game SDO sape menang dia kene belanje FULL SET BAJU , SUA ,RAMBUT NGAN MUKA FOREVER taw.. haha mahal kot... huhu-3 #
THX krn Melawat yeah XOXO !