Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Suka Duka Bercinta (:




nite smua ! sejak ak kenal dye hidup ak berubah sgt-2 dr pendiam jd periang smula . dr x suka senyum menjadi suka senyum balik , dr x suka bercakap jd suka bercakap semula . dr kurang keyakinan dlm diri jd bertambah semangat balik.. mmg ak besyukur sgt-2 sbb ak dpt kenal ngan dia >> insan yg bernama LELAKI . ok dulu ak pernah bercinta bagai nak rak la kan smpaikan ak sendiri yg merana kerana terlalu sygkan ex ak nieyh.. smpaikan ape yg dia buat kat blkang ak , ak sendiri pon x tahu kan.. sedih sgt-2 mase tuh . kwn-2 yg setia ngan ak selalu bg semangat kat ak . kata peransang kat ak . korang bygkan mase tuh complicated sgt-2 tahu.. mane x nyer dgn ak nk habiskan last semester nyer dgn final project nyer lagi... mmg sakit time tuh weyhhh seriuslly i feel like diying ! hurmmm  finally alhamdulillah ak berjaya harungi smuanya... atas sokongan kwn-2 yg selalu bg ak kata semangat... thx kawan !

ak sah jd SINGLE sblm 3 hari annivesarry ak ngan si anep tuh... mase tuh nk dekat 3 tahun ak bertahan ngan dia.. mcm-2 dugaan jugak lah ak ngan dia.. tp byk pd pahit kot... hu-3 ok x mahu cerita kat sini... :) lepas ak abis study ak jd penggur terhormat la katernyer... tp dlm mase yg same ak x bole nk terima hakikat yg ak nieyh dah single... ?? mmg keje ak nagis aje lah... bengkak mate ak nieyh mmg x taw nk ckp la kan... ak masih ingt lagi kate nye pd ak " kalau lia nak kat abg balik , lia kene buktikan pada abg yg lia boleh kurus dlm masa 1 bulan"  ak dgn excited nye menyahut cabaran nyer... minggu pertama ak x sentuh lansung nasi tahu ! sbb nak kurus punya pasal... smpaikan mama ak pelik knp ak jd mcm nieyh kan... ak bg alasan nk kurus jer... 

x cukup ngan itu , ak bagun tiap-2 pagi jogging keliling padang smpai ak puas hati... tiap-2 hari ak buat mcm nieyh... mmg nampak ketara lah bila bdn ak semakin susut... dlm hati ak senang sbb myb anep boleh terima ak balik... :( smuanye sia-2 jer... dia x terima ak balik weyhhhh !!! hancus hati ak nieyh tuhan je tahu.... hurmmm sia-2 jer ak buat smua tuh kan.... xper lah ak berkata pd diri ak , myb dia bukan utk ak lagi... ak pasrah sbb ak dah x der paper ngan dia lagi... :( 

x lama lepas tuh ak dpt keje kfc sbgai staff cashier jer... ak keje dlm 3 bulan jer.. tp ak di panggil interview jadi manager kfc :) alhamdulillah... ak traning kat sane 2 bulan.. alhamdulillah ak dpt store kat sg besar selangor... store tuh ade kisah nyer... lain kali lah ak cerita oke... hehehe . dlm mase yg same memandangkan ak nieyh single ak selalu on9 kat cc je la memanjang kan... n plus ak nieyh kaki game online kan... so nk di pendekan cerita ak kenal ngan mamat nieyh name dia syam like choclate :) act dia dah lame jd frend ak kat fb.. mase tuh ak ade post ape tah kat wall ak then dia pon komen... dr c2 ak kenal ngan dia... selalu PM dia... then tuka nom phone ngan dia kat game online... ok dia selalu bully ak oke ! hahaha 

mase tuh seingat ak kat profile dia ader status in relationship with....... [ader lah... ak je tahu] heheh ak x nak kacau dia sbb dia milik org kan... so ak berkawan jer ngan dia... lame jugak la ak kenal ngan dia nieyh.... smpai ak resign dr kfc pon ak still contact ngan dia lagi... yg best ak ingt mase ak dpt interview dominos kat shah alam.. dia sanggup tunggu ak sejam kat ktm taw... :) syok x b ? hehehe itu lah frst time ak jumpa dia taw... serius muka dia..... ya allah hensem nyer.... :) auwwwww dia pakai spek mcm ak jugak... heheh tp dia kecik je org nyer.. pas tuh pendiam ! waaaaaaaaa susah jugak ak nk bercakap ngan dia ari tuh... 

dlm train diam jer... smpai lah kami dpt tempat duduk , ak duduk sebelah dia... tp yg syok dia pegang tgn ak seyhhh . terharunya.... dlm hati dah melonjak-2 keriangan dah pom... huhu... pas tuh dia anta ak balik naik bus kat bustop klang :) lepas dr tuh kami jrg jumpa... smpai lah dia ckp dia dpt study uitm penang... :( terpaksa lah ak berjauhan ngan dia... tp kejap je pom... atas sebab yg x boleh nk dielakkan dia terpaksa balik ke klang n keje mcd ngan ak smpai skrg... :) ok ak nk tnya ngan korang la kan , salah ke umo kami beza ? seriuslly umo ak x same ngan dia oke... dia 19 thn sedangkan ak 26 tahun ? alamak... jauh beno beza kan ?? itu lah org selalu pertikaikan... tp ak buat x tahu shj.. asalkan ak bahagia ngan dia , ak ok ajer... org lain boleh bag ak bahagia ke ? x kan... ini smua hati budi masing-2 :)

skrg ni ak bahagia sbb dah dpt dia... dia bg ak seribu keyakinan dlm diri ak.. bg ak selalu senyum , gelak ketawa bersama dia... dan alhamdulillah dah setahun lebih ak ngan dia ak hope hubungan ak kekal smpai bila-2 amin.... 


i love u Mohamad Ikmal Hisyam Bin Mohd Zain 


memori kat EMPIRE SHOPING GALERY SUBANG JAYA SELANGOR :)

To belove : thx b sbb selama nieyh byk sgt bersabar ngan saye :) sy terharu sgt-2 awak smpai menagis sbb tgk saye sakit :( meluahkan perasaan awak kat saya . sy terharu sgt... sy sgt bertuah dpt jumpa awak.. u know what ? because u make my life wonderfull ! and i promise i will be your side forever :) pinky promise . 

#haaaa panjangkan entry ak nieyh... heheh ini adalah luahan ak mengenai insan yg bernama LELAKI dlm hidup ak... akhirnya ak dpt seorang lelaki yg betul-2 hargai ak , jujur ngan ak , sygkan ak dgn setulus hati dia.. yg paling penting dia boleh terima ak seadanya :) #



Xder Kawan Pun Saye Boleh Hidup Lah (: + Lampu Rosak grrrr



selamat malam smua , dah solat ? ok good . entry kali ini nk cerita pasal....... pasal ape erk ?? heheh act ak x taw nk bercerita ape kat sini penat ak dok menunggu mood utk menaip sbrnya taw... huhu . sedang leka ak on9 fb tibe-2 roomate ak balik . then dia menghempaskan pintu rumah mcm nak roboh kot . motif ?? ak tahu tp biarlah rahsia... hehehe tuh x menjadi masalah sgt la kan.. yg membuatkan ak panas hati nieyh dia bole tutup suiz kat dapur seyhhhh maksud plug kat bilik ak xberfungsi jadi ak guna kan plug di dapur utk connect dgn extandtion ak ni... ok paham kan ? sambung cerita balik , dah dia tutup x bg tahu ak pas tuh tarik wayar nye mcm nk tercabut taw... saba jer ak... ak mls nk melawan nanti lain jadik nya... hehehehe xper biarkan.... 

skrg nih dia x mahu nk bercakap ngan ak , ade ak kesah ke ?? ha-3 silap besar la awak... x der hal pon ak x der kwan mcm kaw... hu-3 ak menyewa kat sini so x der hak nk halalu ak sbb tiap-2 bulan ak bayar sewa :) tp mmg menyakitkan hati sgt tadi sbb dia buat mcm tuh kan... ak kesihan kat lappy ak nieyh... dia yg jd mangsa sbb dgn sengaja dia off kan suiz sekali ngan suiz lappy ak... KEJAM ! KEJAM ! KEJAM ! 

dan skrg nieyh bilik ak gelap gelita just ade lampu lappy nieyh jer . sbb ape ?? lampu ak punya starter kene tukar baru . masalah nye boleh tuka tp ak x de tangga nk bukak.. adoiiii masalah lagi... sakit taw kepala ak dok pikir... nampaknya bergelap lah ak seketika... huk-3 mmg takot lak sbb esok pagi ak keje pagi.. aduyaiiii nasib nasib...

sekian (;

Saye Dapat Doodle Pink Yg Sangat Comel (:


hye smua ! selamat petang . ak kembali mengUPDATE belog yg semakin berhabuk nieyh haaaa . hehehe today ak nk berstorry pasal ak menang segmen yg di buat oleh salah seorang rakan blogger ak . [ ok , ak br follow dia ok . :P ] dia punya segmen disini >>> Segmen Saya Nak Doodle Polka Dot ok dah bace kan ? x di sangka-2 ak mendapat doodle dr si pemilik blog cute nieyh seyhhh syok kan ?? ok nak tgk x doodle nyer ? meyh cini ak bg tengok... lihat di bawah >>>


see ? comel sungguh kan ?? memandangkan ak suka sgt ngan warna pink , so ak request la kaler nieyh x sangka dapat taw !! mcm dlm mimpi jer skrg nieyh... heheh ok kepada si pemilik blog yg telah bg ak doodle nieyh thx sgt-2 ak hargai nya :) sgt comel + cute je ak tgk... sekali lagi terima kasih... 

itu sahaja untuk kali nieyh yer . mahu bw kejap sementara mencari idea nk ubah belog sikit-2 :) ak bukan stalker yg curik coding org oke ! huhu ok lah have a nice day okeyh !

sekian (; 



Final Evolution DOTA 2 kat Subang Parade


hye smua sehat ke ?? ok kalau sehat bagus lah if mne yg x sehat tuh cepat-2 lah berjumpa doc oke ! huhu . tibe-2 nk update blog pulak kan pagi-2 nieyh . errrr pagi ke ? da nak msk tgh hari dah cik kak oiiii 
sedang asyik ak dok layan lagu big bang [ fanatik weyhh ] ak nk bercerita pasal DOTA :) eh chop-2 ape tuh DOTA ? ok ini adalah game online kebanyakan lelaki je yg main game nieyh tp mmg x nafikan jugak la kan gurl pon da sekarang makin ramai join game nieyh... mmg syok weyh game nieh kot... sbb dia mencabar minda kita utk berfikir la kan... ok berbalik pada topik td  la kan , kat subang parade ade buat FINAL EVOLUTION DOTA 2 so means ak bole tgk smua budak-2 yg PRO main dota sabtu nieyh... hehehe syok weyhh lagi pon mcd sebelah je kan... mmg kompom bz gile-3 sabtu nieyh kan... ak da bole bayangkan dah... so paper pon jom la ramai-2 turun subang parade tgk event nieyh... rugi taw x tgk... weeee peace !


segmen : saya bloggerowesome and cool


selamat pagy smua :) heheh tibe-2 mahu join segmen nieyh pulak.. errrr segmen ape erk ? ok nak tahu sila lihat di bawah :)




  1. Follow blog Shawal.. sini
  2. Like fanpage Shawal >klik sini<
  3. Buat satu entry khas bertajuk Segmen: Saya Blogger Awesome + Cool
  4. Copy paste Banner tak cantik tu dalam entry korang..
  5. Tag seberapa ramai yang boleh (sekurang kurangnya seorang)... :)
  6. Tinggalkan link entry korang kat enty syawal oke . :) 
  7. Follow sponsor >klik sini<
  8. ak tag kat korang yg nk join segmen nieyh.. :)
ok da paham kan ? so ape lagi jom la join... heheh mne taw korang terpilih ker... huhu peace !

Housemate saye bangsa thai adoiiiii prob prob


salam smua dan selamat petang :] hari ini hari yg paling best utk ak la kot . sbb ape ? sbb hr niyh ak off day ! keh-3 maklum lah hari isnin hari malas bg ak ? errrr  ok smbil ak dok dgr lagu beautiful hangover by bigbang nieyh tibe-2 ade semangat ak nk menip laju-2.... hehehehe . mcm mne nk mulakan story erk ? hurmm act ,  dlm otak ak nieyh mcm-2 dok pikir sbnrnya... x tahu la knp.. 

salah satu nya housemate ak ade berbangsa lain ? means org thailand lah... dah x pandai ckp melayu so kene speaking ngan dia je la.. hentam kromo ak speaking ngan org tuh... ha-3 lepas tuh bos akk tuh ckp dia keje kat kedai melayu , ok x pe ak x kesah... then satu hari bile ak kat daput nk masak maggi kari pedas lagi meletop tuh , tibe-2 dia dtg kat ak berkata " u wan eat ? " ak pom menganggukan kepala la... then dia bg ak bungkusan "daging mcm ade kesan merah-2" kot... tibe-2 hati ak berkata ini daging babi ! OMG !! dia bg ak mkn daging nieyh ?? errrrrrrrrr ak pegang bungkusan tuh dgn plastik lain , then buang terus ! grrrrrrrrr then ak ckp ngan kwn ak yg lain swh dia bg taw bos dia sbnrnya dia keje mne ?? sbb bos dia ckp die keje kedai melayu . x kan kedai melayu jual makanan haram tuh kan ?? pikir lah.... 

n skrg nieyh smua barang-2 ak termasuk lah sudu . garfu , pinggan , cawan dan sewaku ngan nya ak asingkan.. sbb takot dia guna... mmg x kan ak guna la.. trus je ak buang kang...! kalau korang kat tmpat ak skrg nieyh ap patut korang buat ?? buntu nk ckp ngan mbr ak swh dia carik uma lain jer... sbb buat ak x selesa la... huk-3  

paper pon ak hope dapat settle hal nieyh la kan... sbb duduk serumah ngan bangsa lain ney mmg susah sikit la kan.. korang pon tahu kan... :]

SEGMEN : Saya Nak Doodle Polka Dot !



  • Follow blog ni >>> busyratakiyudin
  • Like fanpage  Busyra Takitudin  BT
  • Buat entry bertajuk  SEGMEN : Saya Nak Doodle Polka Dot !
  • Tempek banner doodle kat atas tu dan backlink kan
  •  Dalam entry korang, sertakan :


a) Nama korang 
 b) Warna  tudung dan kasut untuk doodle tu
(nak bagi kod warna pown boleh)


untuk doodle ak , if terpilih la... hehehehe

a) Nama : Norazlianna 
 b) Warna  tudung dan kasut : pink + putih

  •  Tag pada 2 orang blogger (pastikan mereka tahu)
  • Tinggalkan link entry di ruangan komen ni
  • Tarikh tutup : 23 Mei 2012 - 11.59 malam
  • saye tag pada smua blogger yg mahu join SEGMEN ini :]






Random Giveaway By Cik Fie



haluuuu selamat pagy smua :) kali ini tibe-2 ak nk join GA pulak oleh CIK FIE OFFICIAL BLOGSPOT korang nk join ? boleh jer... syarat-2 pon senang ajer... rugi x join taw sbb hadiah nye LUMAYAN seyhhh he-3 
so if korang nk join just click link yg ak bg kat atas tuh tadi oke !


syarat-2 penyertaan 

  1. Buat entry pasal GA ni yang bertajuk ' Random Giveaway By Cik Fie.'
  2. Follow , Like Vote blog Cik Fie  .
  3. (Pastikan Korang Follow ,Like N Vote Cik Fie)
  4. Tolong tepekkan banner GA ni atas di dalam entri korang .
  5. Letak link entri GA Cik Fie ni di banner GA ataupon di bawah banner GA .
  6. Wajib like fanpage , follow blog sponsor di SINI !
  7. Tag kawan korang banyak2 . Paling sedikit 2 orang .
  8. Tinggalkan link entry korang tentang GA ni di ruang komen dan URL FACEBOOK 

mangsa tag adalah :



sekian (;


Agama islam di Kutuk ?? Ape korang Rasa ??


salam smua :) sehat kah hari ini ? ak sentiasa sehat jer.. plus semakin sehat kot ? hahah maklum lah hati sudah senang kan... hehehe  ok kali nieyh ak update blog kat cc seyhh malas nk topup mr brodband ak nieyh punss sbb esok ak keje pagi [ pukul 9 ] anyway saje je update blog punss.. x der cerita sgt nk share ngan korang kan.. just mengisi masa lapang yg sangat bosan kat cc nieyh disebabkan ak x bole nk online game fav ak le.. urghhh owner cc nieyh x update lagi lagi seyhh sedih nieyh... huk-3 

on dota pulak asik kalah jer... bosan weyhh ! ak sudah NOOB !! arghhhhh x bole nk terima kenyataan nieyh (: heheh  belaja mcm mana nk main dota mmg kekok gile ! dulu mase ak skola mmg selalu game nieyh ak mentelaah kot (: x on SDO ak on DOTA , keje nye asik membully org yg lemah jer.. and sekarang ak dibully oleh en boyfren ak sendiri ! hahahaha kelakar kan ?? eh ... mmg kelakar punsss... hehehehe 

bila on facebook , mcm-2 la status kat new feed ak.. berlambak-2 seyhhh smpaikan ade yg invite ak join diorg nye iklan online lah , request game kat facebook lah... bosan kot... adoiii semak oke ! mmg semak !! sorry la if terasa la kan... n lagi satu byk la jugak org bukan islam suka dok hina agama kita kan... urmmm ak pun x paham la knp diorg selalu sgt nk menghina agama org lain kan ? padahal ade agama sendiri kan ?? pikir-2 kan la... ak mls nk berbahas kat sini nanti org kata ak berpolitik pulak , huhu ini sekadar yg ak tahu la.. ok x mahu ckp panjang la kan nak tahu siapa yg kutuk agama islam tuh ? ok sila lihat dibawah ini (: sape yg ade fb mst korang kena share oke !


# sila klik pic utuk melihat dgn lebih jelas (: #

ok lah itu shj mende nk share ngan korang , so paper pun jgn tension bila baca entri ak nieyh okeyh . 
sekian (;

Saye Sakit Mata , Jangan Dekat !!







17 . mei 2012 

salam dan selamat tengah malam smua :) lame kan ak menyepikan diri . bukan ape korang kene la paham ak skrg bz dgn keje so x de mase masa sgt nk selalu update blog . so kali ini ak nk bercerita pasal sakit yg ak alami sekarang ini , nak tahu sakit ap ? haaaa ini dia... sila lihat gambar di bawah yer ----->


ok dah tahu kan ? skrg ak mengalami sakit mata . pedih + gatal itu lah membuatkan ak tidak selesa nk berdepan dgn org . tp yg syok nye ak bole g keje td pagi taw... padahal bagun pagi mmg mate sepet sgt-2 last-2 ak gagahkan jugak nk g keje... tp ak takot jugak la kan sbb nanti berjangkit kan... jadi mase ak nk balik td ak minta surat medical kat manager ak... then ak pon pergi panel klinik mcd :] smpai je dlm bilik doc , doc tnya knp ? ak pon jawab ----- > 

doc : yer miss boleh saya bantu ? 
ak : doc , mata saya sakit sgt dan bengkak . ?
doc : sudah berapa lama jd macam ini ?
ak : pagi tadi doc ...
doc : ade tahi mata keluar ?? banyak tak ??
ak : ada , banyak....
doc : awak pakai lens ke ?
ak : tidak doc , sy pakai cermin mata sahaja . :] 

sudah tuh , doc sruh ak berdiri jauh test mata , mcm mana ak nk baca sedangkan ak memakai cermin mata ? hehe lawak pon ader jugak la kan.... lepas tuh doc ckp " awak alegik  , saya bg awak rehat untuk esok kalau masih macam ini datang balik pada hari jumaat ok " ak pon berkata "terima kasih doc :) " muka gembira kot ... hehehe [buka mengambil kesempatan oke !] so doc bg ubat sapu kat bawah mata serupa mcm ubat gigi tuh... then ubat titik mata , antibiotik ngan ubat tahan gatal... bersama surat MC :) hehehehe . so ak hope cepat sembuh dr sakit mata nieyh , la kan... bukan ape x selesa la.. rimas kot.. huhu  :]

Gonna Miss U My Bloggie :'(

Assalamualaikum 




entry paling pendek sekali hari ini , kerana mahu bersiap nk balik ke kg halaman saye lah ! kat mne yer ? tanjong karang , selangor darul ehsan . x jauh pun dr petaling jaya ke sini (: brg-2 sudah siap di pack yg paling penting sijil-2 saye lah . itu paling penting sbb temuduga nanti kan (: en boyfrend selalu pesan shj (: hehehe thx b ! so dgn ini saye akan kembali update blog secepat yg boleh ok . i will gonna miss my blog alot ! huhu :'( 

k bye , assalamualaikum (:

korang Peminat K-POP mcm Saye x ??



Salam dan Selamat Petang smua , alhamdulillah di cuaca yg sgt cerah ini ak sempat nk update belog nih . eh-2 ap ak berfalsafah nih ?? ok ok stop ! hari ini nk bercerita pasal "k-pop" knp ak pilih tajuk nih ? sbb nye mmg ak peminat setiap k-pop kot . korang perasan x setiap kali korang bw kan , mst blog yg korang lawat tema nyer k-pop ? lagu belog pon k-pop jugak kan ? contoh nye mcm blog ak lah... hehehe . mst ade yg x suka kan ? kebanyakan nye lah rmai yg x suka k-pop ? why erk ? itu ak x sure la kan... yg pasti ak mmg fanatik ngan k-pop ! (: 


Big Bang 


U-Kiss


Boyfriend


2NE1

SNSD


Shinee


SS501


EXO-K


Nues't


bercakap mengenai k-pop ni , korang suka group mne ??ok ak bg contoh la ea , antaranya adalah :
  • big bang 
  • shinee
  • Btop
  • teen top
  • beast 
  • kara 
  • snsd 
  • exo
sebenarnya byk lagi group nyer, mls nk taip pun . hehehe x kurang juga artis yg single contoh taeyang nyanyi lagu single [ weading dress, where u at , i need a girl ] , daesung [ baby don't cry] , g-dragon [heartbreaker] mcm-2 lagi lah.... (: itu sebagai contoh jer.... serius ak mmg minat artis korea dgn english sbb bg ak mereka ade style dan cara tersendiri bila menyanyi kan... itu pendapat ak lah... (: so pada bukan peminat k-pop kat luar sana tuh jgn la nk marah-2 sbb ak tulis entry ini oke . just pengetahuan aje punsss... peace ! 

sekian (;

Jalan-2 Di Empire Shopping Gallery


Selamat Malam smua ! hari ini nk cerita pasal jalan-2 di Empire Shopping Mall , Subang Jaya :) 
act , x jangka pun nk pergi sana kan , oleh kerana en boyfrend nk sgt-2 pergi ak pun turutkan juga lah.. tp sebelum tuh singgah dulu subang parade usha kat MBO tgk ade movie best ke tak . :) last-2 tgk smua lambat..then ak singgah beli ais  cream flavor twist mocca :) sedap... fav ak tuh.. so mls nk cerita panjang layan je la gambar kat bwh ni ea...


ini lah tempat nyerrrrrrrr ! sape x pernah pergi sini ? nanti lepas ni kene pergi taw :) best...



Gambar Pertama : comel kan bear ini ? bukan ak ler... hahaha x nampak kan "drumstik" itu kan.. (:


Gambar Kedua : ini lagi comel ! sbb dr korea kot (: kat sini murah aje dlm RM59 aje (: kalau kat parkson mak aiii mahal kot... huhuhu


Gambar Ketiga : ini pulak ? sape erk ? sape lagi Leng zai ak ler... hehehe suka tgk dia berbaju hitam ini (: sarangheo oppa !


Gambar Keempat : sesi syok sendiri la pulak.. ! muahaha penat suda berjalan kan... (:


Gambar Kelima : ak suka gambar ini , sbb nampak sweet aje.. cewahhhhh  perasan seyhhh . 
hahaha (: see tgk lah bertapa tembam nye pp ak skrg ini . haihhhh 



Giveaway blog saya omei -omei by kemetot chomel


salam smua :) hari ini nk join GA lah :) hehe nak tahu lebih lanjut kunjungi sini 

OWNER GIVEAWAY (:




join la ,sbb belum lambat lagi taw :) men taw korang menang ke kan :) hehe paper pun 
selamat mencuba (;

Pasar Malam Dan Kupon Free (:


Salam Malam smua (: ak kembali mengupdate belog lah ,ade cerita baru lakate kan.. hehe (: ok x nk membuang masa dah nk bercerita ngan korang pasal hal td , yak ni  1 jam yg lepas la.. (: kebetulan hari ini ak balik keje pukul 6ptg so dgn sepantas kilat nye ak berjalan menuju ke stesyen komuter subang jaya (: x nk terlepas sesuatu seyhh . eh ? ape yg ak maksudkan itu yer ? haaaa iaitu pasar malam jumaat le... ! hehe x de la mahal ak nk beli mknan kan... (: berjimat  sikit bulan nieyh... ho-3 so smpai je kat pasar malam ak pom membeli sayur terung dan kacang buncis dgn harga sebakul RM 1 taw ! murah kan ?? kebetulan esok ak of day kan , so nk masak la sikit... 

sambil ak jalan-2 tuh terjumpa la kwan lame mase ak keje ngan safeguard dulu (: then ak terhidu bau satay ! waaa tibe-2 hati ak berkata "beli yan , beliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" muahahahaha . so ak pon beli la satay ayam (: seyes mmg sedap... sgt sedap... nk tgk gambar ? ok nieyh dia... 


Gambar Pertama (:


Gambar Kedua (:

ok , dah tgk kan ? sure terliur kan ?? hehehe ok jgn terliur yer kwn-2 .  habis cerita pasal pasar malam lah . ini ak cerita pasal ak mendapat cupon free dr store manager ak (: sgt baik hati kan store manager ak nieyh . nk taw ak dpt ape ?? ok nieyh dia :


Ak mendapat kupon free chicken Foldover [4] , Big Mac [2] dan Aple Pie [2] tp yg big mac dgn apple pie tuh kene beli 1 item bru bole redem lah :) yg chicken foldover tuh mmg free (: just beli air then redem menda tuh (: untung kan ?? hehe eh , korang jgn la jeles oke :) 

so memandang kan besok ak off day la kan , bole la berjalan smbil redem ini makanan kan ? ha-3 bertambah la mok mok ak nieyh... ! (: ade ak kesah ?? ok la kawan-2 kuh sekalian smpai disini sahaj bebelan ak mlm ini . ade mase ak update lagi cerita yg syok-2 oke ! 

sekian (;




THX krn Melawat yeah XOXO !