Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Malang di Bulan Ramadhan . hummmmm Dugaan....




Annyeong haseyo ! lame sudah ak x update blog kan ? mmg agak lama kot… huhu mtx map lah para follower ak sekalian , ak skrg bz sgt ngan keje skrg nieyh maklum lah dgn keadaan brdband yg sememangnya x ok lagi.. paham-2 je la kan.. huhu . peristiwa 23/7/2012 x kana k lupakan smpai bile-2 la kot . sbb pe ? sbb ak DIHALAU dr rumah yg ak bayar sewa sendiri ! kejam kan ?? yer ! mmg tersangat lah kejam nyerrr…. Ak harap org yg bt ak mcm tuh mendapat balasan yg setimpal ats ape yg dia buat kat ak… hurmmm act ak mls nk memanjangkan hal nieyh sbrnrnya , tp dah dia yg memanjangkan hal nieyh so dgn rela hati ak meluahkan ap yg ak pendam selama nieyh… sedih kan ayt ak ? sape x sedih weyyy bila kene halau dgn sebab yg sikit je ?? ok chop ! sbb ak dihalau krn menggunakan brg-2 kepunyaan si perempuan nieyh la.. padahal ak dah mengaku mmg ak yg guna . jd dr sini mmg salah ak lah sbb guna brg dia , ok fine ak dh mtx map tp dia ? lansung x pandang ! n membuatkan ak skit hati ade la… smpai dia msg ak berkata “ko boleh berambus dr rumah ak skrg ! kalau x ak tuka mangga !” smpai mcm tuh sekali kan ? hurmmm manusia zaman skrg mmg mcm nieyh ke ? dulu bukan main baik lagi , tp skrg ? ap sudah jadi ???? cer cite ?? ha-3 

Ok , berbalik pd story td , lps dia msg ak mcm tuh ak terasa btl-2 dihina seyhhh sedih pn ade sbb x pernah dlm hidup ak j dhal mcm nieyh . so nk x nk ak kne trima dgn redha je… lagi-2 dlm bulan puasa nieyh kan… ak cuba bersabar tp smpai mne ak nk bersabar ?? dia bole nk pijak kepala ak lah ??? g mam la kan… time tuh ak x taw nk call sape yg terlintas dlm otak ak mse tuh nom bf ak je.. trus ak msg dia ckp hal td…then ak mohon mtk dia tlg ak , mean mtk ak ditumpangkan dirumah dia bt sementara waktu , Alhamdulillah ak stay umah bf ak selama 2 hri… tp seyes wey segan sgt-2 sbb frst time jumpa family dia… ak Cuma diam je… hurmmm sgt-2 malu mase tuh… Nampak je ak nieyh senyum , gelak ketawa tp sebaliknya tuhan je tahu… ak bersyukkur bila ak dlm kesusahan mlm tuh , bila ak dok tunggu cab ak dpt cab org melayu , so ini perbualan ak ngan pak cik cab tuh :


Ak : pak cik org mana ?
Pak cik teksi : sy org desa mentari , knp ?
Ak : ooo , sy sbnrnya nk carik bilik utk sewa lah , pak cik knl x sape-2 yg ade nk sewakan bilik ?
Pak cik teksi : ader… [then pakcik tuh bg nom phone dia kat ak…]


Esok pg ak smpai pat keje , ak dpt msg dr pakcik teksi tuh , dia bg nom org yg nk sewakan bilik… alhamdulillah akhirnya ak dpt jugak bilik utk disewa….25hb ak dtg ke flat lame ak nk amik brg-2 ak smua skali , smpai je umah tuh ak tgk dia dah tukar mangga ?? apakah ?? mcm mne ak nk ambik brg-2 ak smua ?? buntuh sdh otak ak mse tuh… then ak msg dia ckp nk amik brg-2 smua tibe-2 dia ckp dia balik lambat dlm pkul 8.30 mlm sedangkan ak kat situ pukul 1 tgh hari !!! korang bygkan susah nye ak berdua ngan bf ak mse tuh , dgn bwk beg berat nye… dia bole ckp x balik ?? kejam sungguh kaw perempuan !! buntu sgt otak ak smpai ak lepak kat tepi tangga smpai ak tertidor tahu…! Sedih hati ak tgk keadaan bf ak… sanggup dia tunggu ak smpai ak dpt tmpt nk berteduh… hurmmm sungguh besar pengorbanan dia kan ?? ak tersedar dr tdor dlm pukul 6ptg .korang thu x mase tuh duit poket aka de 20 hengget jer… bf lak ade 10 hengget jer… bile ak ajak dia berbuka puasa kat kdai , dia jawab mcm nieyh “ b temankan syg mkn yer… b nk syg mkn… b x mkn pon xper…” sayu hati ak bile dia ckp mcm tuh kat ak … serta merta air mata nk menitis kot… ader ke org yg betul-2 kita syg sanggup buat mcm tuh sekali ??ak rase btl-2 dihargai…. Bile ak pujuk dia swh mkn sekali , br dia nak… lepas je berbuka, ak msg lagi pmpuan tuh tp kali nieyh dia rep dia x balik sbb jumpa ayah dia… acik dia !! sj nk main-2 kan ke ape ??! sohai nye pmpuan ! ak pom trus call mak cik yg nk sewakan bilik tuh ckp ak nk trus duduk c2…Smpai je flat desa mentari , ak jumpa mak cik tuh… rupanya ak duduk sekali ngan dia…. Xper lah kan.. sekurang-2 nya aka de kwn nk berborak kan.. lg pon mak cik nieyh ibu tunggal.. ank ader dua sepasang pulak… no hal la… huhuhu. 26hb ak dtg flat lame ak amik brg-2 bertemankan anak mak cik tuh… habis angkut brg smua ak balik ke flat bru ak lah… letak kunci rumah kat tempat kasut je , sbb ak meluat sgt tgk muka dia ! esok hari nya ak msg dia bg taw swh msk kan duit deposit ak , dia bole ckp dia x akan masukkan duit deposit ak ??! weyyy ape nieyh ?? ini sudah melampau tahu ! mase tuh rase mcm nk dtg umah dia gegar je… ape nak jd , jd lah… tp bf ak ckp sabar… xper ko mkn lah duit haram tuh ! 1 sen ak x kan halalkan smpai ak mati ! sedih , sakit hati smua ader…. Tuhan je tahu… ya allah…. Berat sungguh ujian mu… ak kene bersabar atas ape yg dia dah buat kat ak…. Ak percaya one day dia dpt balasan yg setimpal or myb lagi teruk dr  tuh…. Aminnnn….Skrg nieyh ak happy sikit sbb nk g keje senang sgt ! hehehe… bas mmg banyak… so x payah nk bgn awal-2 lagi kan… huhu… by the way terima kasih sbb sudi baca luahan hati ak nieyh… x tahu nk luhakan pd sape so di blog lah ak meluahkan smua yg terpendam dlm hati… c(:

Sekian… Tamat .

setelah sekian lama menyepi...


salam dan selamat pagi smua ! ak kembali memBELOG setelah sekian lama m'nyepi kan.. hu-3 biase la keje kot . so x der mase nk on9 je... dgn keadaan mr berokband ak nieyh ha yg ok jugak lagi , lagi la x mengizinkan ak nk update blog jer... haihhhh ape masalah pon ak x tahu... geram tahu ! b4 this x jd mcm nieyh... sejak 2 week lalu yg jd mcm nieyh... maaf la ea sbb lame gile ak x update blog ak nieyh . bukan ak x nk update tp keadaan dan kesibukkan ak keje membuatkan ak x der mase nk jengah blog ak.. huk-3 [ayat sedih jer....] ade yg suruh ak edit blog mereka tp ak x tunaikan smpai sekarang . mtx maap banyak-2 sebab agak bz ea.... akan  di usahakan ASAP c(: blog ak pom x bertukar jugak kan... nk jugak korang tgk blog ak sentiasa bertukar background nye kn... heheh nanti lah ak edit full ok ! diam x diam lagi seminggu je lagi nk puasa kan... kejap je rase nyer... x sabar nk menyambut bulan puasa :) tp x syok jugak lah , sbb ak smbut puasa ngan kwn-2 mcd ak je la... so that's means ak berbuka puasa kat store je la... huhu . ak dah apply cuti raya tahun nieyh :) agak lame la kot... hahahah . so pihak mcd ade buat vacancy utk musim raya nanti.. so sape-2 nk join bole la dtg mcd subang parade kan... sejam 8 hengget ? gile ? spe yg x nak kan ?? huhuhu . 

ok lah memandangkan mate pom sudah mengantok , ak mahu tdow dulu lah... penat dah bdn nieyh dok ngadap lappy je dr td... huhu bertambah rabun la ak... aigooo . ok bye smua ! assalamualaikum c(:

Speacial GiVeAway By Aiman


jom korang join GA nieyh... esok last ! hehehehe 
nak tahu cara-2 menyertai nya sila pergi ke blog beliau :)



Speacial GA by Aiman 

ok sekian  :)


A GiveAway


salam n selamat malam smua ! today tibe-2 rase nk join GA pulak kan.. so tanpa melengah kan masa lagi ko just cklik link banner di bawah nieyh ea.. :) 



GA nieyh dr miss EIRA SHAMIERA nak tahu pasal GA nieyh ? korang g kat link nieyh ok.. 
eira-shamiera.blogspot

so ape lagi mari lah join GA nieyh... hehehe ok sekian :)


kembali sudah :)


Hye smua ! sehat x ? lame sudah ak x update blog ak nieyh kan ? dah bersawang dah nieyh... huhuhu . maklumlah line brdband ak mengalami masalah sikit la kan... so sekarang line sudah ok ! kembali laju seperti sedia kala... ho-3 :P well sbnarnya x der yg ak nk cerita kat sini pun . x der storry nk bercerita la kot . eh , yer ke ? ader la sbnrnya.. ha-3 sj je bg suspen :) nanti lah ak cerita ok sbb skrg ak nk menservis lappy ak balik nih haaa . agak lem sudah... huhu . so aper-2 pun latter akan ak cerita kemana ak menghilang selama nieyh ok . 

sekian :)
THX krn Melawat yeah XOXO !