Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Selamat Hari Raya !


salam dan selamat hari raya semua ! diam x diam dah 5 hari kita menyambut syawal kan... kejap jew rase nyer... then x lme lagi dah sebulan... huhu . mmg agak lame ak x update blog sejak b4 puasa n lepas puasa kan ? kalau ade update pom sikit-2 je... hehe . oklah mls nk berceloteh panjang la kan , ak story sikit pasal ak menyambut ketibaan syawal bersama keluarga tercinta :) 

ak balik ke kg ak dkt jelebu , kuala klawang n9 hari jumaat tgh hari . tp nk ikotkan hati mmg ak nk balik ari kamis tuh kan.. memandangkan ak nk spend time ngan dia dulu la kan... ha-3 jahat kan ak ? padahal mase tuh ak g shoping sikit la beli baju raya kan... then mase ak otwy blik seremban , perjalanan yg sgt-2 penat ! huhu . bukan ape bygkan ak dr subang jaya x duduk smpai ke seremban ! gyle rmai org kat dlm train taw...sabar je la... huhu .

smpai je kat seremban ak call mama swh amek ak kat sini la kan.. pening pale kot tgk rmai sgt-2 org kat citu . bukan org melayu taw.. tp.... jgn x cye lak org INDON !! seyes ak sendiri takot... ak diam mcm org bodo je... haha x ckp ngan org pom...  x lme pas tuh mama ngan ayh pom smpai kat seremban... alhamdulillah... smpai je uma wan ak , ak tgk anak buah mama ak dh tggu depan rumah ! waaaa happy gyle time tuh seyhh mcm lame gile ak x balik uma wan ak nieyh... :P 

bile tgk kat dapur , wan sibuk masak rendang daging fav ak tuhhhh :) siap msk sup tulang lagi taw... mne nk dpt kan... yer la bg ak sup tulang wan yg ak buatkan mmg owesome lah ! hehehe mlm tuh after buka puasa ayh , wan ngan adik-2 termasuk anak buah mama g surau bertakbir rmai-2 , manakala ak plk siap-2 mknan utk org dtg kerumah pas tuh , memandangkan rumah wan ak rumah nom2 jd ak sediakan kuih raya n air kotak shj lah... bukan nk beraya taw , tp utk dtg bertakbir hari raya dr rumah ke rumah :) dkt kg korang mst ade kan ?  best kan... huhu sayu + sedih pon ade mase tuh... tibe-2 teringat kat arwah datuk ak... :)

esok pagi nye , lepas smua balik dr solat sunat hr raya , ktorg smua g kubur arwah datuk ngan arwah pak ngah ak kat triang . lepas balik dr ziarah kubur kami berjalan ke kg kampai pg uma sedara mara yg lain , ak g uma moyang acik n moyang alang [ anak pahlawan undang luak jelebu ] yg nieyh wajib pergi.. tiap kali raya mst g ... :) biase la itu je yg tinggal moyang yg ak ader... :) lepas zohor kami balik ke rumah wan , then rehat.... ak ape lagi membuta le... hahaha penat kot... huhu kebetulan ptg tuh pak ngan makcik balik ke kg mereka kat selancar , so fmly ak je kat uma wan... huhu...

esok pg nye ak siap-2 brg nk balik ke rumah , tg karang la kan... hehe lepas je mama , ayah ngan wan balik dr ziarah kubur moyang ak yg lain kami pom berangkat pulang... tggl lah wan ak sorang-2 kat uma...dlm perjalanan ke tg karang hujan jgn ckp lah , selebat-2 nya... x taw nk ckp cm ne... tkt kot... huhu tp alhamdulillah smpai  jugak perjalanan selama 6 jam.. huhu penat kot...

so the end of the storry ak dpt duit raya sebanyak rm300++ la kot.. bayak kan ? sape nk bg weyhhhh . hahah even ak da keje n ak jugak bg duit raya kat sedara ak , diorg pon bg ak duit raya balik... huhu mmg syok kot... :) so ape cerita korang plk ? mst seronok kan beraya kat kg halaman ? of course lah kan... huhu ok lah smpai kat sini je kisah ak , salam smua :)

Buka Puasa Di Tempat Kerja mmg SYOK !

 
Salam smua ! diam x diam x lame lagi kita smua nk menyambut hari raya aidilfitri kan ? amacam persiapan korang ? smua dah ke ? hu-3 bg ak persiapan raya kali nieyh ala kadar jew?baju raye pom mama ak yg belikan taw?jgn terkejut?he-3 ak bukan ape , bz ngan keje skrg nieyh x der mase nk shopping sgt la kan?kalau ade pon just beli tudung baru n kasut baru jew.. hihihi?
Ok lah habis pasal nk sambut raye , berbalik pd tajuk entry ak nieyh lah ea?sejak bulan puasa nieyh ak selalu berbuka puasa dkt luar maksud ak dekat tmpat keje lah , mne lagi store ak le…so nieyh ak tunjuk gambar dibawah korang layan je la ea?



ini juadah untuk ak berbuka setiap hari :) kecuali hari jumaat , sabtu n ahad la... 
[mkn ayam kot.. hehe]
 
kebetulan mase tuh baskin robbin ade buat promosi 31% la kan.. so ak beli choclate mint dgn harga RM18.90 shj :) murah gile... 

sedap kan.... hehehe jgn jelly okayyy :)

so ini shj lah cerita ak kali nieyh , nampak syok je kan... so jgn jelly okeyyyy :) hehehehe by the way thx lah sbb sudi meluangkan masa membaca entry ak yg x seberapa nieyh.. sekian ;)

THX krn Melawat yeah XOXO !