Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Xkan smua keje ak kene buat ??!

salam smua ! sehat x ? fuhhh penat sungguh ak hari nieyh , sbb nyer adalah kene bersihkan kawasan KIOSK kat carefour subang la... kotor+ bersepah kot . aduyaiiii ak pon x paham la ape yg budak clossing buat smlm kan . hurmmm seriuslly mmg bersepah gile-2 dah la ak byk bwk barang td , sbb ari nieyh ari sabtu so customer rmai la kan , [mmg rmai pon..] huhu . smbil-2 ak clean kan kiosk td , dtg la customer beli ais cream cone yg sehengget tuh kan , dah la bg duit mcm baling binatang makan ? taw kan mcm mne ? pas tuh bile ak ckp " total RM1.05 sir " pas tuh customer tuh bole ckp " 0.5sen pon nk berkira ke ??" eh , hello ! dah mmg ade gov tex oke ! pas tuh dia nk bertekak ngan ak , sedangkan ak ckp elok-2 ngan dia kot . pas tuh dia tengking ak , ak ckp la balik " kalau 10 customer bg 1 ringgit kalau mcm nieyh better sy berhenti keje jer !" mmg bengang kot ak time tuh . igt smua benda murah ke ?? aduyaiii . biase la kan lumrah customer la kate kan... kene byk bersabar . [ tp ak x bole nk bersabar weyyyy !] dlm pukul 4 store call , ak ckp smua barang ade . mmg sakit hati la nk ckp ngan budak india tuh kan... ak balik dr kiosk pon awal ari nieyh , dlm pukul 5 gak la . smpai je store ak pon break . sementara tunggu time ak nk balik pukul 6 , tibe-2 ..... jeng jeng jenggggggggggggggg ^_______^ fmly bf ak dtg mcd kot... huhuhu . mule-2 untie ruba ckp " hisyam mana yan ?" ak pon tibe terpandang mak bf ak , walaupun agak kabur ak nampak mak dia senyum kat ak . hehe neves kot . hahaha x taw nk ckp cm ne . kui-3 then abis je keje , ak jumpa ngan mak dia , salam ngan mak dia n adik-2 dia la... kekok sbb lame x jmpa pon ade , malu pon ade , huhu dah la org rmai kat lobby . adoiii segan seyhhhh hahahaha .tp dia kene balik awal la , sbb dia kene temankan mak ngan abah dia g tesco beli barang-3 uma . so tinggal la ak kat store yg sedang menaip blog nieyh . hehehe .

eh , korang ! dah try burger samurai kat mcd ? sedap kan ? act , ak blom try lagi mkn burger samurai nieyh , tp curry shaker nye x sedap sgt la . sbb rase mcm pelik jer... hahah lagi sedap shaker chesee tuh kan . hehehe .



yg kat atas nieyh double samurai burger ! sedappppppppp tp ak x bole mkn selalu . huhu maklum lah sedang berdiet la kate kan... huhu 

so , pd sape-2 yg x try burger nieyh , jom la serbu mcd sekarang ! [jgn mcd subang parade taw... penat taw.. hehe ] kalau nk harga murah , biase la mc value lunch n dinner je la kan... hehe . ok lah dah panjang ak menaip dah nieyh . smpai disini shj entry ak kali nieyh . insyallah ade mase ak update lagi

Jalan-2 :)

 
 Salam smua , kali nieyh ak nk bercerita pasal hal semalam iaitu berjalan-2 di sunway pyramid bersama si jejaka tersyg :) hu-3 act , x expect pon nk g pyramid kan , oleh krn semalam kami OD (off day) ak pon ajak la dia jalan kat pyramid . syok jugak la jalan kat sane , byk butik bole tgk kan… huhu dr satu tingkat ke 1 tingkat ak pg jalan , smpai tmpat ais skate ak lepak jap tgk gelagat org main ais skate . kelakar jugak lah kan , ye la yg br nk berjinak-2 main ais skate mst la x pro mcm org yg dah selalu main kan ,  ade yg jatuh gedebuk , ade yg shuffle pon ade jugak… hehe yg lagi kelakar tuh org luncur kat ais tp sebalik nya berjalan kot ?mcm mne tuh erk ? korang piker sendiri la kan… hehe . tp seyes mmg seronok kot kalau dpt join br taw mcm mne kan… huhu .
Penat tgk org main ais skate , lepak plk kat mcd (xde port lain ke ? asik mcd jerrrr…. Hahaha) ak beli set mc chicken jew . abis mkn gerak la balik . satu hal jugak nk carik jalan kluar x jumpa ??!! apakah ??? hahaha en bf ckp kluar ikot kat kepala singga tuh , ak ckp jauh nk jalan g bustand kan… so ak kua ikot orange enterence jew la… tp mslh x jumpa… haha lawak btl la… tp akhirnya jumpa jugak sbb en bf nieyh taw jalan nk kluar :) power btl… huhu c(: then dpt je bus kami trus naik en bf stop kat c4 subang jaya . sementara ak trus balik uma kat desa mentari…
Smpai je uma sewa , anak mak cik nieyh dok cerita pasal yg baby kene campak dr tingkat 3 kat flat ak nieyh… depan blok ak plk… adoiiii ape lah nk jd zaman skrg kan ? dah pandai buat , pandai tanggung lah… haihhh ak sbnrnya marah + sedih taw , marah sbb mak baby tuh mmg x der perikemanusiaan kot ?! x kan x syg anak woiii… tp kan , x kan la x bole nk piker dia nak campak tuh x rase bersalah ke erk ?? dah lah mase tgh bersalin adoiiii jahat sungguh…. Ak sedih sbb bby yg x berdosa tuh jd mcm tuh… kalau korang tgk menagis kot… walaupon bukan anak korang kan ? mmg x berhati perut lansung itu perempuan ! grrrr geram nieyh…. Tp biar lah dia dpt hukuman yg setimpal kan… jgn dilepaskan sudah . biar allah je yg boleh balas perbuatan perempuan tuh…. Aminnn
nak taw lebih lanjut pasal kes nieyh korang g kat link nieyh >>> Kes Campak Bayi Dari Flat

Sekian ,

Kepenatan Berkerja Public Holida ( 1Malaysia)

HYE 
smua (!) urghhhhhh sgt penat kot ari nieyh kot . sbb ape ? sbb ari nieyh TRIPLE PAY plk... customer ? biase lah... kan.. hehe public holiday mst la rmai kan... tp alhamdulillah x rmai sgt la ari nieyh customer kan , nasib baik ak kene jaga desert center (DC) tp seyes customer rmai kot beli ais cream , pling rmai customer beli mc flurry oreo... adouyaiii jiwa sakit kot , sbb ape ak ckp cm tuh ? sbb payah ckit nk buat nyer... ha-3 tp kat counter non-stop lah customer kan , mmg lobby mcm dewan makan je... hehe . mmg syok la sape yg jg lobby , bole dgr lagu gangnam style ! hahaha skrg nieyh pon en bf sdg sedap tdow sbb kepenatan berkerja 


seee ! cian nye si dye kepenatan berkerja... huhu sye ? syok berFB jew la.. muahaha !

lagi pun skrg nieyh kan , crew pun da semakin rmai plk , so kene la balik ON TIME . huhu x bole nk buat OVERTIME mcm selalu . huk-3 kalau dulu boley jew overtime... skrg kalau btl-2 x der crew baru bole overtime . so gaji pom sikit la... haihhh pedih jugak la nk pikir mcm-2 kan. mne nk save untuk diri sendiri plus simpanan kawen lagi , bayar sewa bilik lagi , duit makan lagi , duit tambang pg kerja lagi , kdg-2 kan mmg x cukup taw sebulan nye gaji.. seyes ak ckp ! smpai ak sendiri minta tlg ngan ayah ak.. malu siot........ huhu so sape yg pernah mengalami pegalaman keje cm ak , mst la korang taw kan... :) adeyhh ape nk taip lagi nieyh erk ? grrrrr okay dah x der idea dah sbnarnya pong , huhu nk smbung berFB ngan singgah blog la.. sementara blm lagi nk balik nieyh kan... k bye.....







Macam-2 Hal Lah ! haihhhhhh


Salam smua ! Lame sudah ak "menyepikan" diri kan ? bz sgt-2 kot dgn keje maklumlah kan huhu . lagi pun ak x bnyak crita nk berkongsi ngan korang pun , just life ak biase shj :) smbil-2 ak melayan lagu korea , ak pon tergeak hati nk update entry la konon nyer... [errrr ape ko merepek nih yan oiiii] ak sbnrnya rimas dgn anak makcik yg duduk serumah ngan ak nih la . bukan ape kan ak cuma rs x selesa n x de privacy pon ade . maksud ak mcm nih , ak lepak dlm bilik pon nk intai ap ak buat kalau anak dia pmpuan x pe la lagi ak boleh trima nih anak dia yg lelaki tuh kot ? ap cer kan ? tgh hari td ak bgun je dr tdow , ak nampak kertas warna putih siap ad nom phone lagi ?! mne dtg nye ?? sedangkan mlm td x de pun kertas tuh ?? pelik jugak lah sbb pintu bilik ak berkunci [kunci pon org lain boleh bukak jugak] ak syak ank lelaki dia yg letak la . siap tulis nama lagi . amboiiii dah melampau ini org kan ?ak inform kat bf ak , dia ckp swh cepat-2 pindah dr rumah tuh sbb dia risau kalau-2 ade jadi paper ker... ak pon risau jugak , mne x risau kot.... paham-2 je la lelaki kan.... hurmmmm masalah-2 je....

buntu lah otak ak pikir... pikir pasal umah je... haihhhh pindah randah je idup ak nieyh... malang betul... huhu . tp x pe jugak demi keselamatan ak kan... bile ak pikir balik ak nk je ckp ngan mak cik tuh , tp ak tkt t dia salahkan ak sbb pandai ade kan cerita plk yg ank dia bt mcm tuh... serba salah la weyyy . pd pendapat korang la kan , ap ptt ak buat ?? cuba korang bg pendapat sikit kat sini ok :) 

sekian , terima kasih 
THX krn Melawat yeah XOXO !