Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

The New Make Over !


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua (!) anyeong haseyo (: 

hari nih mood ak gumbira jer... x taw sbb ape hoho ... so dr dok layan fb je kan , ak tergerak hati nk make over blog ak la.. walaupun simple tp bg ak rase puas hati jugak la... ok sebelum nih blog ak kale pink jew kan ? so kali nih ak tukar kaler pink my fav ak tuh kpd............ jeng jeng.......... nak tahu kaler ape ? layan gambo je la bawah nih erk (:




gambar diatas nih b4 makover la kan... nampak x ke merah jambu nyer tuh ? auwwww 




so this is new make over from saye lah... sape lagi kan.... muahaha background tuka , side bar kaler tukar , post title pon bertukar jugak okayyy x de background dah (: n paling penting header pon bertukar !! wink-3 

so , amacam ok ke ko ? sementara ni ak try gune make over yg baru ni la.. amek mood kaler biru la kater kan... huhu
[poyos jew..] ok la tuh je nk bebel k byebye (:

Kemana Kita ? huhu


assalamualaikum (:

wah2 tajuk mcm gempak je kan ? he-3 x der la gempak sgt pun kan . act ak br je pulang dr kerja . excited wey sebab selama berbulan-2 ak x keje malam ! this time ak keje malam (: mmg syok tp penat jugak la . plus kekok sikit sbb selalu dah biase balik pukul 6 or 5 ptg [ masuk pukul 9pg or 10 pg ] hu-3 

dgn badan kepenatan ak gagah kan jugak update blog , sbb tanpa blog ak x bole nk meluahkan ape yg ak simpan . cewahhhh poyos jer ayat tuh kan ? hi-2 sambil ak dok layan lagu u-kiss n berfacebook sebelum ak tdo ak sempat jugak mendownload movie terbaru.. then ak biar kan aje dwnload smpai habis , so makne nye kalau ak on fb mmg sentiasa online [tp tuan nye membuta] , blog pulak mmg sentiasa online kalau dah penat sgt bw la kan... huhu 

memandangkan esok ak keje pkl 10 pg , ak kene tdow awal la nampak nya.. tp jumaat ak off day lagi ! yay !! alhamdulillah dpt off day seminggu 2 hari . tp yg x syok nye gaji la.. muahaha . skrg nih ak nk perbaiki diri ak dr segi kedatangan la.. paham-2 sudah lew... biase la kan , kalau keje fast food x sah kalau now show sehari kan... dan memandangkan jumaat ak off day , ak nk bershopping naju utk dinner store ak 5/12/2012 nanti . nak carik baju yg simple tp cute ! mcm mane tuh ? pandai pikir la korang.. he-2 lepas shopping igt nk beli brg rmh sikit-2 la kan... sbb stock smua da nk abis dah... huhu . da siap list taw... save budget la kate kan.. (:

eh korang okayy lah , ak da mengarut mcm-2 dah nih kot . muahaha ! sbb ak x de ape nk diceritakan oleh korang smua lew... aper-2 pon selamat malam semua ! mate pon dah mula nk kuyu sbb kat luar sudah hujan lebat weyyy syok nye tdow (: 

kbyebye , assalamualaikum >.<



Harap Semua Plan Menjadi


assalamualikum dan selamat pagi semua . awal betul aku bangun hari ini kan ? biasa lah rutin harian aku memang macam ni . bagun seawal 5 pagi , gosok baju kerja then solat subuh (: . memandangkan mata bulat aku nih tak boleh nak tdo , so tibe-2 nk update blog pulak kan . hehe 

x der ape-2 pon sbnrnrnya tp kan skrg nih hati aku tgh happy sebab plan aku hampir nak menjadi... insyallah la kan..
mst korang tertanya-2 apakah dia plan yg ak maksudkan itu ? kalau nk tahu tgu la bile plan aku nih betul-2 menjadi... baru aku bg tahu korang berita gembira nih yer... hehe . tp aku rase korang mst da dpt agak pnya kan... sbb kalau ade frend list dlm fb ak , aku ade bg hint word jer . huhu ak harap plan ak kali nih menjadi la kan... 
insyallah ... doa-2 aku yer kwn-2 (:




The Love Storry


assalamualikum semua , see tajuk entry diatas ? mcm best je kan ak nk bercerita kali nih kan... ok la ak nk  bercerita pasal org yg selama ni ak syg , beri semangat yg sgt kuat kat ak... ak mulakan ceritanya ea...

ak mula kenal dgn dia nih mase ak start berfacebook . mula-2 ak just add suka je pon . then dia accept la kan.. so one day ak post pasal game online yg ak selalu main tuh . [super dance online >SDO] then dia pon mula membalas comment ak kat post tuh la.. so dr situ ak kenal dia dgn lebih rapat lagi.. tp mase tuh belom declare lagi la...
nk di pendekkan cerita , one day dia ajak ak main game same-2 la kan , so ak pon on jer la.. sbb org dah ajak kan... selalunya ak main game sorang-2 jew... huhu . dlm mase dok main game tuh , dia mtk nom phone ak . hehe ini satu petanda yg baik ! mne ade la... ok sambung cerita , bile dia mtk nom phone ak , ak pon bg jew la.. sbb senang la kan kalau nk main game same-2 lagi kan.. x de la asik nk pm kat fb jew... [ceh! ayat poyo..haha]. then dia save nom ak la mase tuh dgn nama >Yan ak plk > syam (: auwww . hehe

ak igt kan mase nk main game je dia akn msg ak , rupanya nk dikata kan sentiasa je la bermsg ngan dia... (: dia ckp nk knl ak dgn lbh rapat lagi... ak pon ckp ok jer la... tp korang nk taw x ? ak sbnrnya x tahu umor dia mase tuh... haha kelakar kan ? itu lah realiti nya... last-2 bile ak tnya dia umor berapa ? he say's 18 years old ? what ? omg ? sgt muda weyyyy . hahaha .ak pon jawap ohhh okay (: then ak tnya dia tahu x umr ak bpe ? dia ckp 25thn . then ak tnya lagi dia x kesah ke kwn ngan org lebih tua dr dia ? dia ckp kalau dah suka nk bt cm ne.. walao weyyy ayat dia power... hehehe (:

bile dah selalu msg ngan calling tuh mst la ade perasaan kan ? tipu la x der perasaan mcm tuh kan... then mase tuh 13/3/2011 dia ckp nk couple ngan ak... terkejut jugak la sbb ? frst ak nih tua dr dia , mmg x sesuai ngan dia la kot , ak x jmp dia lansung mase tuh lagi n mcm-2 dlm otak ak pikir... huhu tp dlm hati ak happy weyyy . sbb ak dah mula sygkan dia... even ak x pernah jmp dia... smpaila ak dah resign dr jwtan sbgai manager kfc , dia pon dpt surat utk smbung studdy . ak pon ok jer . ak support dia utk smbung belajar . dia dpt uitm penang (: nk dipendekkan cerita lagi , ak dpt interview kat shah alam , so sehari sebelum dia g uitm ak jumpa dia... rase takut , cuak semua ader... haha

nk jmp dia pon punya la byk dugaan weyyy . frst ak naik salah train tersesat smpai mid valley plk kan.. terpakse la patah balik.. sejam jugak la dia tunggu ak... akhirnyaaaaaaaaaaa............. KAMI BERJUMPA BUAT KALI PERTAMA (: ak mampu senyum jew . mase tuh ak igt lagi ak pkai baju pink + sua jeans + sandal jew pon.. simple gile-2 la.. yg  dia plk pkai baju warna kelabu.. ak trus bertanya pd dr ak , dlm fb muka mcm budak-2 asl kat lua muka hensem gile ? haha.

mase menuju nk balik tuh ak dlm train duduk la sebelah dia , sbb seblm jmp tuh dia ckp " kalau kita jmp b nk pegang tgn syg bole ? " rupanya dia pegang tg ak smbil senyum... suka sgt tgk dia senyum... manis sgt-2... smpai je station klang , dia anta ak smpai bustop naik bus utk ak balik la kan... huhu . so leps dr tuh ak x jmp dia dah sbb dia dah mula start belajar . kebetulan ak dpt offer keje safeguard kat pj , so ak pg saner... kebetulan jugak boleh la jmp dia kan.. hahaha . pandai x ak ? then kami jmp lagi buat kali kedua (: syok kot kali nih dah x gugup n kekok dah . hehehe .


nih la pic pertama sekali kami bergambar .tgk la mate ak dgn x tdow nye sbb keje malam punya pasal sbb kan nk jmp budak nieyh . hehehehe act , dia nih susah gile nk amik gmbar . smpai lah ak tersnap pic nih ....


hehe mcm model pon ade gaye dia nih kan ? hehehehehe . mase nieyh ak anta dia kat kl central sbb nk balik penang . sedih sbb kena tinggal.. muahahahaha ! 


mase nih ak menang dlm game yg stylecome tuh id dia.. di nih byk id... ak bluberrygul (: kalau kalah kene sepak ! so nah amek kaw kene sepak !  muahahaha


so , inilah game yg ak maksudkan tuh super dance online (: syg gile id nih plk... huhu mmg byk memori ngan id nih... (:
ok dah tgk kan pic smua nieyh ? senang cte la ea nk pendek cte , smpai la sekarang 1 tahun 8 bulan ak masih bertahan dgn dia (: insyallah tahun depan bulan 3 genap lah dua tahun (: alhamdulillah . sepanjang ak ngan dia , dia x pernah lansung nk mrh ak walau sedikit pon... serius ! ak x tipu.. dia nih diam je org nyer... sejak dah keje je dia byk ckp jugak la... huhu sbb ak yg ajar kot... kui-3 .


so , itu shj la entry ak kali nih . ade mase akn ak update lagi la yer... amacam sweet ke ? haha x pon kan... anyway ak x secantik n x sehotties mcm korang la kan... simple bg ak best... jalan-2 ak selamber je mls nk pkai make up tebal-2 just be your self jer... huhu peace ! k byby 

#assalamualaikum #




Salam Jumaat Semua

salam jumaat semua . alhamdulillah sekejap shj dah hari jumaat kan ? alhamdulillah juga sbb di beri nafas sehingga kini . ok entry kali ni sbnrnya x der paper pon.. cuma bile bosan korang taw je la , edit belog mne yg x ok kan.. [walaupun blog dah ok.. wakakaka] ak just tuka side bar yg sebelah kanan ke kiri then tuka background warna yg lembut jew.. ayu gitu... hahaha . lepas tuh ak tuka lagu dlm blog nih , mst la korang perasan sebelum ak tuka lagu yg ak guna skrg , ade lagu korea kan ? jemu la plk... bukan ape , org nk baca blog kene la lagu yg slow motion... hehehe maknanye bole la terus si pembaca tuh tekan follow dekat blog ak... huhuhu.

act , ak mls nk edit blog sgt la.. sbb bg ak blog biar simple + mudah utk dibaca and most important thing is x berat bile loading ! seyes plus jujur ak ckp bile ak terjah blog seseorang then kene tggu lame utk loading alamatnya ak tekan close je la... huhu sorry taw sbb ak bercakap jujur...

so ape-2 pon selamat berblogging n boleh la share ilmu ngan ak bab edit nih kan.. huhu k byebye :)

Boikot ? Terpulang korang Lah ...




salam semua , korang perasan x sejak akhir-2 nieyh rmai dok cte pasal nk boikot mcd ? ak pon heran la , korang sokong sape ? kalau korang tnya ak , mst la ak sokong palestine . sbb ak simpati dgn keadaan mereka dekat sana . x bermakna ak nk boikot mcd . ape salah mcd ? ok fine , mcd nih under america kan . so cube korang pikir knp dr sebelum mcd wujud kat malaysia nih knp x nk boikot keras-2 ?? knp ?? x de jawapan kan ?? so korang pikir la dgn sebaik-2nya.. america just menghancurkan negara islam jer skrg nieyh . tp ak pelik jugak la rmai plk yg stay america kan ? korang x boikot plk ? mcm mne ?? jd x perlu nk berbahas pasal hal nih . ak kesal la sbb rmai yg ckp mcm tuh , so selama 1 tahun lebih ak berkhidmat dgn mcd ak nieyh menerima duit gaji yg HARAM ke ? knp x berfikir sebelum berkata-2 ? dulu pernah jd hal mcm nih tp sekejap je nih timbul balik isu nih sbb kan mcd buat burger free ?? so renungkan la....  :D

ak mls nk berbahas pasal hal nih , sbb nih melibatkan semua pandangan org kan.. so bg ak , ak x nk boikot sape-2 pon asalkan ak keje dgn cara yg halal... :D ak sentiasa mendoakan kesejahteraan saudara islam ak kat sana . amin... :)

Tak Nak Lepaskan Peluang (!)

salam semua comel x ? hehehehe  ok lah act , ak xtaw nk mulakan mcm mana story ak kali ni . sbb nye x tahu.... muahahaha . ok dah-2 cte nye mcm nieyh , igt x entry ak pasal ak mtk keje kat pizza hut tuh ? so td mase ak ngh keje , ak dpt call . then ak pick up la.. [memandangkan ak jg kiosk ari nih.. huhu ^_6] rupanya manager pizza hut call ak swh dtg esok bwk resume + gambar passport esok then isi borang nk jd asst manager pizza hut tu.. mula nya hati ak gumbira sgt-2 tp bile ak balik store [lepas take over dgn budak ptg] ak terpandang muka store manager ak , abg nas . dlm hati rasa x smpai hati ak ckp ngan dia yg ak bakal resign dr mcd . sedih tuh mmg la sedih tp apa kan daya ak kan.. rezeki n peluang sudah ada depan mata , so x kan ak nk lepaskan plk kan ? btul x ? then ak decide nk anta resume + gambar kat pizza esok.. harap-2 dpt la kan.. selalu nya kalau dah sruh anta resume tuh maknanya ade harapan la kan... hahaha ^_6 [perasan lebey] . yg ak harapkan dpt la kan.. if x dpt x per.. ak x kesah pon.. hehe  then ak pon trus la bincang ngan en boypreng dulu kan hal nih . mne taw dia nk bg idea ke ape ... he say's "yes" maksud ak boleh pergi keje pizza kalau diterima . alhamdulillah . dia btl-2 paham keadaan ak...  nih yg buat ak makin syg nih kat dia... hehehe. tp mcm mana ak nk ckp ngan store manager ak ? ap reason ak kalau ak nk resign ? ptt x ak ckp hal yg sbnar ?? mcm-2 benda dlm otak ak skrg nieyh taw.. adeyhhh.... ak harap ape yg ak pilih nieyh merupakan perjalanan kehidupan ke-2 ak setelah ak gagal dgn kehidupan yg pertama dulu... [mase keje kfc dulu kot..] ak harap boleh kekal smpai bile-2 insyallah...

sekian , ^_6

Mcd VS Pizza Hut , Which One I Choose ??


salam dan selamat malam semua . comey x pic kat atas nieyh ? omey mcm ak x ? muahaha gurau je la.. . ok topik pd ari nih adalah pasal kebuntuan utk bertukar keje  baru ?  ok mcm nieyh..  td mase ak balik keje ak trus g pizza hut depan mcd subang parade je pon.. ak ckp nk mtk borang isi jwtan kosong . then muka en boypreng tibe-2 berubahhhhh . ak pon dia je la kan.. tanpa melengahkan mase ak pon isi borang tuh td... ak isi jwtan sbgai asst manager kat situ.. tp ak x taw la dpt or x kan.. if dapat mmg rezeki ak la tuh.. x dpt pon x per.. hehe . act ak apply pon bersebab sbnrnya.. salah 1 sebab nye adlh gaji . yes ! ak skrg keje bukan pkai basic pay ok . ak pkai hours pay . mean gaji sejam la org melayu ckp.. kui-3 .

dekat c2 diiorg mantion basic pay asst manager 1700++ plk.. sape x nk weyyy . cer cte ngan ak skrg ?? so dr situ la ak berminat nk apply... huhu basic pay staf diorg pon 1200++ byk jugak la tuh kan.. berbanding mcd... huhu . nk dipendekan cte , manager pizza tuh ckp t dia akan call ak la kan pasal apply keje tuh... then ak pon jalan balik ngan en boypreng la... 

ak tnya dia , kalau ak dpt dia nk bg ak berhenti ke x ? dia ckp x tahu.. hurmm ak taw dia marah ak.. then ak senyap je la.. pas tuh ak cte ngan dia pasal gaji.. tp dia x berapa paham sgt la hal gaji nieyh , maklumlah baru lagi kan... huhu then dia diam je... bile dia diam , ak pon diam jugak la.. mls nk ckp lebih-2 la kate kan.. 

td balik , dia msg ak ckp dia marah sikit ngan ak . sbb tibe-2 ak apply keje td.. tp skrg da ok dah...
dia marah ngan ak kejap je pon.. >.< syok kan ? so korang rase ptt x ak keje pizza hut sbgai asst manager ? skrg nieyh ak kene pikir msk-2 n kene bincang ngan en boypreng dulu.. sbb dia pon ckp dia ok je.. tp yg x ok sbb tkt kene posting ke store yg jauh.. huhu... itulah cte nye.. memandangkan mate ak pon da mula nk tertutup smpai sini je la entry ak utk korang . sekian >.<

so ape pendapat korang ?? bg pendapat kat sini boleh x ?? mne taw boleh membantu ak ker.. huhu 



Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih


salam  dan selamat malam semua ! meyh la join segmen nieyh . nak tahu lebih lanjut ? pergi dekat sini 


sekian :)

syg awk smpai bile-2 :)





Daisypath Anniversary tickers

alhamdulillah semakin hari semakin kekal persahabatan ak dgn si dia :) ak harap persahabatan nih kekal smpai bile-2 amin... x tahu nk ckp mcm mane dah sbb dlm hati ak x de org lain selain dia je.. hoho [ jiwang la plk....] 

ucapan utk si dia >>> b , thx sbb selama nieyh jg syg dgn baik , syg dkt syg mcm mana b syg fmly b sendiri , bg syg happy even kdg-2 syg ade mslh :) , pandai control marah syg dll . pendek kata sarang heo oppa ! 







RM20 henget c(:



salam dan selamat malam semua ^_^ korang semua sehat ? lame kan ak x udate blog nieyh ? mtk maaf sgt-2 la ea sbb ak bz dgn keje , dgn mslh yg mendatang jer... huhu tp alhamdulillah sudah selesai semua nya . dgn keadaan skrg nieyh ak demam selesema ak semangat jugak nk update blog kesygan ak nih kan... hehe windu kot nk berbelog mcm dulu-2 huk-2 .

ok la ak mulakan cerita pasal ak mendapat duit palsu dr customer . betul ke ? eh , serius mmg btl taw... cerita nye bergini , mase tuh ak kena jaga desert center (DC) then ade lah sorang customer nieyh melayu lelaki  nk beli ais krim sundae choclate , then ak pon buat la kan . smpai nk bayar ak ckp RM3.20 then customer tuh bg RM20 kat ak , ak tgk duit yg customer tuh bg kan , siap ak ckp lagi " ni duit betul ke palsu ? " then ak berkata dlm hati " ahhh duit btul la kot..." ak pon bg la balance kat customer tuh..

smpai mase ak close drawer ngan manager ak , dia kira mcm biase je... then lepas ak break manager yg 1 lagi panggil ak ckp ade kes ? hah ? ade kes ? kes ape ? ak bt salah ape ? rupa-2 nya..... pasal duit RM20 tuh td la... rupanya duit PALSU oh my god ! adakah btl ? ak tgk balik duit tuh , yes ! mmg itu duit palsu plk . tp seyes sekali pandang mmg mcm bukan duit palsu taw . dua kali pandang duit palsu la.. muahaha . last-2 ak bayar balik RM20 kt manager ak , jd duit paslu tuh ak simpan la... nk tuka kat tmpt lain tkt plk kan... jd ak pulangkan kat bank je... :)

sorry la korang sbb x sempat nk amik gambar duit palsu tuh . tp kalau korang kat tmpt ak la kan , ape ptt korang buat ngan duit palsu tuh ? simpan ? serahkan kat bank ? or g bli brg kat tmpt lain ? tp kan mmg pelik la sbb duit baru pon dah ade klon kan ? punya la cerdik dan celik nya akal fikkiran manusia skrg ni kan ? so ape-2 pon pengalaman mcm nieyh membuatkan ak lebih berhati-2 la lepas nih . sbb ak mmg jg counter je kan.. huhu :)



THX krn Melawat yeah XOXO !