Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Pindah Rumah Lagi... hehe




Salam semua ! lame nye ak x update blog ni kan… maaf la yer kesibukan melanda je ak ni kan… maklumlah kan… ak skrg kena carik duit lebih la kan… lg pun ade tujuan sbnarnya… nak tahu ke tujuan nye ape ? sabar la ea… akan ak beritahu nanti…. Mahu kasi surprise dgn korang la… hehe … ok lah , entry ak kali ni ak nk story pasal berpindah ke rumah yg baru… I mean bilik sewa baru… before this bilik yg ak sewa tuh mmg x complete mcm rumah org lain la… seriously ak ckp mcm rumah setinggan taw … ak bukan nk menghina ke ape… tp hakikatnya mmg itu lah dia… oleh kerana ak mase tuh tedesak sgt sbb nk carik bilik sewa , nak x nk ak kene stay jugak la rumah tu…. Ok , ak cerita sikit la pasal owner lame ak ni … mak cik nih baik , ade anak 2 org sepasang plk… means seorang lelaki , seorang perempuan… so masing-2 dah besar panjang dah… ak dgn mak cik n anak prmpuan dia mmg x de masalah sgt.. tp aka de mslh dgn ank lelaki dia tu la… mase tu ak igt br 1 week ak stay rumah tu , ak igt lagi mase tu hari jumaat so ak of day mase tu , korang nk taw ape jadi ??? dia boleh masuk bilik ak n letak nombor phone dia dlm baldi ak !! berani sungguh kan ??! ok wait , mcm mne ak taw ank lelaki dia buat ? punya la pandai nye ank mak cik tuh , dia boleh siap tulis nama dia lagi kat kertas tu …. Very the funny kan ?? haha ak dpt taw bile ak bgn dr tdow , biase la dah of day so bgn agak lambat sikit la… wakakakak ! ak nk pg mandi ak Nampak ade kertas dlm baldi ak… time tuh ank mak cik tu dah tdow dah… sbb dia keje mlm kan…. So ak cepat-2 mandi n kua rumah…. Tp sblm ak kua rumah tu ak try miss call nom tu , mmg ternyata ank makcik tuh punya !!! perghhh menyirap gak hati ak ni… pehal plk nk msk bilik ak masa tidur kan…. Gile bodoh ke ape ??! seriously mase tuh mmg ak marah sgt-2…. Then ak msg ank dia , pehal msk bilik ak tnpa kebenaran ak ? dia bole menafikan weyyyy ! walaowey !! terbaek la ko ni kan… da sedap mengintip ak lagi mau menidakkan la ??! grrrr dia bole siap nk halau ak lagi mase tuh… so ak ckp la ape hak ko kalau ko nk halau ak sedangkan ak bayar sewa dgn mak ko bukan dgn ko !? ak ckp mcm tuh trus dia senyap …. Mlm tuh ak trus ckp ngan mak dia… mak dia dok desak dia banyak kali tp dia x nk mengaku jugak… perghhhh….. last-2 mak dia minta maaf ngan ak sbb ank dia buat mcm tu kat ak…. Mmg ikotkan hati ak nk bla je dr rumah tuh hari tu gak , tp apakan daya gaji blom ade plk… haihhhh nak x nk kena la tahan…. Lepas dr halt uh , ak x tegur lansung ank dia yg perangai mcm cilakak tu… ak just ckp ngan mak n anak prmpuan dia je…
Minggu lepas , mak cik tu balik dr rumah mcm biasa sbb dia pon kerja jugak… kebetulan ak pon br je balik keje… then dia membebel x tentu pasal ngan ank prmpuan dia… dia bebel pasal x kemas rumah la… x basuh pinggan la… blab la bla…..padahal ak lepas mkn ak cuci sendiri…. Ak kemas bilik ak je la… bukan ak x pernah nk mengemas rumah dia tuh , ak pnh je mengemas last-2 dia marah ak balik knp alihkan brg-2 dia ? ak ckp la mengemas td… dia ckp bia ank prmpuan dia je mengemas… so start dr situ ak x amek port dah… tiba mlm tuh dia bole ckp ngan ak swh carik bilik sewa lain… sbb ade org lain nk sewa bilik ak ni… so ak ckp la okay… act , mmg ak nk keluar pond r rumah tuh… sbb dah x tahan dah… rumah kotor , x terurus je ak tgk… tahan je weyhhh ak stay sini… nk bawak mak ak pon ak segan…. Mlm tuh jugak ak carik bilik sewa lain… n alhamdulillah ak dah dapat bilik sewa yg baru… esok nya ak pg rumah mak cik tuh… nama dia zaharah… ak x tahu nk ckp mcm mana punya la cantik rumah dia kot… bilik pon cantik ade katil queen size , almari dgn meja… bilik pon besar dan cantik… sgt-2 la puas hati… sebulan RM200 bil elektrik + air RM10 so total = RM210 sebulan… mmg beza sgt la kan… sbb ak sewa bilik 200 tp bilik kecik gile… ni bilik tgh 210 je sebulan… Cuma bulan ni sakit sikit la kena bayar deposit 200 kan… so total bulan ni 410 ak kena bayar dgn makcik tu… ak x kesah mahal asalkan selesa n mudah mama ak selalu dtg… lagi pon mak cik ni pon baik…plus peramah…. So ak harap ini lah rumah terakhir ak pindah… mls dah ak nk pindah randah dah… nasib la ak dpt blok yg sama Cuma tinggkat yg atas sekali plk…. Haha…. So aper-2 pon hope semua nya berjalan dgn lancar la kan… amin… 29 dgn 30hb ni ak dah minta cuti sbb nk bawak barang-2 ak la… lagi pon barang-2 dah siap kemas dah semua nya… x de la risau sgt kan… hehe…. Alhamdulillah ak dah selamat pindah … Alhamdulillah jugak setakat ni ak dgn owner baru msh nk kenal-2 la kan…. Mak cik nih peramah org nya… so dr situ la ak senang nk bersembang dgn dia… so skrg da seminggu ak stay rumah baru… happy sgt sbb keadaan rumah selesa dan terurus… Alhamdulillah syukur sekali lagi… so ak harap ni la kali terakhir ak pindah rumah…. Hope dgn makcik ni x de paper masalah la kan…. Amin…..

THX krn Melawat yeah XOXO !