Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Wish Me Luck ! (:

assalamualaikum and hello everybody ! selamat pagi (:



ok just for short entry okay , hari ni team mcd subang parade ade perlawanan bowling antara area mcd subang yg laen , fo wish me luck okay frend . (: seriously ak x reti n x pernah main bowling ! frst time ni main bowling teruja + gugup + cuak smua ade lah... frst takot masok longkang je memanjang kan... tuh dah semestinya... haha so aper-2 pun doa kan ak buat yg terbaik yeah ! 

# time-2 mcm ni la sakit 'bulan' nk dtg kan... haha xper dah prepare siap-2 dah... hope x jd aper-2 dkt ak je la nanti... #

sekian , byebye (:

Kalau Tiap Bulan Macam Ni Teruk La . . .




Assalamualaikum ! hello korang . ada sehat meyh ? alhamdulillah .. sudah dinner meyh ? alhamdulillah jugak.... ok dah-2 sila la perhatikan tajuk entry di atas tuh yer... haha tajuk mcm x puas hati je kan... myb ye la kot.... hehe.. ok cm ne ak nk mulakan story erk ? haha ! x taw nk mulakan mslhnya.... 

ok al-kisahnya bergini... cewahhh mcm cerpen plk dah... sejak sebulan ni hours kerja ak kene cut... taw kan ? dr kerja normal hours (8 jam) menjadi lah 5,6 jam sahaja.... sadis kan ? lagi la sadis bab gaji ! waaaa for sure la 400 something je la gaji ak bulan ni.... ok , korang mst nk taw sbb ape hours ak kne cut kan ? nak taw x ? mst la nak kan.... ini disebabkan oleh kedatangan nepal yg bekerja di store seramai 4 org la... that's why la hours ak kne cut okay... eh , bukan ak sorang je ok ! seluruh crew mcd kne cut hours mereka... perghhh sadin weyhhh mmg sadin la kan... kalau budak-2 skola ni x pe la jugak kan... sbb diorg masih tanggungan ibu bapa lagi.... yg ak ni ? mne nk bayo sewa bilik , duit kptm , duit belanja harian lagi... aduhaiiii mmg menduga bulan ni la kate kan.... so x pasal-2 smua kne post pone dulu la jawabnya... huhu ak pon x pasti smpai bila la nepal-2 ni nak stay kat sini... kalau tiap-2 bulan gaji 400 sebulan mati la ! baik carik keje lain jer kan ?? haihhhh tp apakan daya kuh sbb x de keje yg sesuai dgn jiwa ak skrg ni... wakakaka ! [ x bole bla ayat kan?] so ak harap sgt la keadaan ni x berlarutan smpai bila-2 la kan.... (:

sekian , terima kasih (:

Pulut Kuning (:




assalamualaikum.... selamat ptg smua... dah minum petang ? sudah ? alhamdulillah... cuaca hari ni agak panas kan ? tempat ak je kot panas + mendung tp stil terasa bahangnya.... masyallah jgn ckp la kan...

so , oleh kerana hari ni ak cuti ak just lepak je la kat uma... selalunya ak keluar dgn si jantung hati ak tuh... hari ni ak just nk rehatkan diri je la... kui-3 memandangkan hari ni hari jumaat jugak tuan rumah ak tgk sibuk memasak rendang ayam dgn pulut kuning ! waaaa sedap nyerrrr selalunya dia akan buat mcm nieyh bile hari jumaaat shj... sbb dia ckp kalau dkt indonesia mmg selalu org buat sedekah mcm ni... alhamdulillah.... x rugi sebenanrnya bersedekah kan ? kalau rajin bersedekah insyallah pintu rezeki semakin bertambah-2 (: insyallah....



sumber dari PAK CIK GOOGLE (:




oh rendang ayam ..... lalalalala sedap nyer.... 

sumber dari PAKCIK GOOGLE (:

tgk lah bertapa terliurnya bile melihat kan ? ak nieyh jgn ckp la... bau nye perghhhh mengancam kot..... haha mmg habis la diet ak mlm ni.... hehehe 

sekian , tamat (:

Untuk Korang !


Assalamualaikum , dan selamat sejahtera ! 

alhamdulillah diam x diam dah hari ni hari jumaat kan ? begitu cepat masa berlalu pergi kan ? so , dr tgh menerjah blog kawan-2 yg dah follow ak ni ak terpikir nk post something dgn korang la.. di sini ak nk ckp sory sgt-2 sbb ak selalu x update blog , sbnarnya ak yg terlalu bz dgn kerja yg m'buatkan ak x de masa nk update blog ak yg x lawa ni... bukan ak  nk abaikan blog ak yg buruk ni tp itu lah hakikatnya skrg.. wahh ! ayat mcm puisi plk dah.. haha ! 

sebenarnya mmg pun ak bz dgn kerja.. kdg-2 nk online pon x de masa so hope sgt korang paham la yer... kalau ak onlline blog pun kdg-2 ak x tahu nk taip ape... bole plk kan ? idea tuh tibe-2 hilang jer... haha so just ak visit blog korang yg dah follow ak je la... :)lepas ni insyallah kalau ak ada masa ak akn update entry yg best utk korang okay... bole tahu kehidupan ak kan.... hehe

sekian , terima kasih :)

syukur alhamdulillah :)



Daisypath Anniversary tickers

Hello peeps ! assalamualaikum dan salam 1 malaysia… haaa hari ni ak nk bercerita pasal…. Pasal ape erk ?? ok ok ! dah igt balik dah ak nk bercerita pasal ap… ok tajuk nya adalah “ ulang tahun yg ke-2 “ wahh gitu tittle entry ak… mcm org dah kawen plk kan… huhu . ok sbnarnya semalam adalah anniversary ak ngan si dia yg ke-2 so , ak x sambut pon… just ak berkata syukur Alhamdulillah sbb di panjang umur ak ni berkawan dgn si dia.. amin.. dan smlm ak ngan si dia x plan nk hang out pun kan.. so memandangkan ak nih ‘kaki game ‘ so ngan dia pg cc dkt SS15 nama cc tuh cc autosurf . mst org subang jaya tahu kan name cc tu kan… ala yg pemes tuh… hehe smpai je sana ak pon start la main game fav ak kan… kami stay kat situ dlm 4 jam shj . sbb ade pakej istimewa kalau guna pc 4 jam RM5 shj… mmg murah kan ? so memandangkan ak nieyh regular customer kan x pyh nk ckp nk amek pakej sbb bro tuh dah knl kami berdua… wakakaka ! Nampak x muka kaki game nye ?? hehe ak x kesah pon org cop ak kaki game , asalkan ak x buat perkara terlarang… Alhamdulillah… so habis ak lepak dlm pukul 2 something , ak pon gerak balik ke subang jaya la… smpai je dkt aeon big ( yg dahulu nya dikenali sbg Carrefour ) kami pon trus ke food court mencari makanan la… maklum lah kelaparan masing-2 sbb just breakfast je kan pg tuh… so abis je mkn kami pon jalan-2 je la kat situ.. bukan nye ade aper pon… haha and up kami decide balik ke rumah masing-2 jugak… haha funny kan ? mmg x romantic ak ni… yer la kalau org lain ak tgk smbut anniversary pg jalan-2 , g mkn yg best-2 and tgk wayang…. Tp ak ? takpon… sbb ak pikir byk guna duit , biarlah ak simpan smua tuh mne tahu one day ak akan dpt ap yg ak impikan nanti.. insyallah… mne tahu jodoh ak ngan dia smpai jinjang pelamin menjadi kenyataan ak boleh la smbut bersama dgn dia… yg tuh mst seronok punya…. Sbb kalau smbut skrg mcm x seronok plk kan… yer la masa blm kawen selalu smbut , kalau dah kawen x seronok nk smbut plk… itu pandangan ak la kan… setiap org lain-2 pandangan kan… hehe . end of this entry ak berharap agar persahabatan antara ak ngan dia berkekalan smpai bila-2 insyallah amin… itu shaja yg ak harapkan….

Sekian , bye bye smua !


Cuti 4 hari kerja 3 hari ????? ape ni ???!!!




Ok , hye smua… assalamualaikum…. Sehat ? hope korang sehat la kan… ak plk ? x berapa nk sehat kot… hurmmm entah la korang ak x taw nk trgkan mcm mana… ok korang tgk tittle di atas tuh kan ?? CUTI 4 HARI KERJA 3 HARI ??? APE NI ???!! ok ak mulakan cerita.. ak paham sejak Nepal-2 nih masuk hours ak kene cut , cuti pon bertambah-2 bukan 2 hari tp 4 hari plk.. patut ke ?? knp ak yg dpt cuti mcm ni ?? knp crew lain x dpt sekali ?? knp ??? ak bukan apa… just x berpuas hati je… kalau cut hours tuh mmg sakit la… dr selalu kerja normal hours (8 jam) jd 5 jam sehari kerja… kejam kan ?? ape ak nk makan kalau kerja hours sikit gile-2 ?? diorg x paham perasaan ak….. x paham perasaan crew-2 yg lain yg byk tanggungan… cth nya ak la…. Mana nk bayar duit sewa umah , duit pinjaman pelajaran , mana nk bg duit dkt kg lagi , n mana nk simpan duit asb ak lagi… arghhhhh tension gile weyhhh bile piker benda ni…. Seriously I’m really stress right now… !!! kalau si Nepal nieyh rajin berkerja x pe jugak… ni lembap tahap cipan… ! plk tuh menjawab bila org ckp… means x bole nk ditegur la…. Yg lagi 2 org nepal ni rajin sgt…. Kerja pon x memilih… ap yg manager ak suruh buat , diorg buat… ^_^ lagi pun manager ak ckp diorg stay smpai bulan 9… mak ai… lame beno…. Adessss masak la mcm ni….. gaji mmg kaw-2 sikit la…. Nk x nk kene terima jugak la kan…. Haha….

sekian , Tamat #

BR1M





# maaf la korang sbb lambat sgt ak update entry ak kali nieyh keadaan x mengizinkan...#

Salam smua… sehat korang smua ? ak minta maaf sgt-2 la yer sbb dah lame sgt menyepikan diri dlm dunia blogger ni… bukan ape , keadaan x mengizinkan utk ak update segala aktiviti ak… byk kerja tuh da semestinya la… yer la ak mencari rezeki kuat-2 bersebab kan… nak tahu ke sebab nye ape ? sabar okay.. insyallah kalau di permudahkan semua akan ak beritahu kelak okay… skrg I just keep secret dulu dgn korang smua… cewahhhh….. ok lah skrg ni ak nk bercerita tntang ak mendapat duit dr PM kta la… ape lagi kalau bukan duit bantuan rakyat 1 malaysia atau dgn singkatanya (BR1M) Alhamdulillah ak salah seorang anak muda yg terpilih dan mendapat duit BR1M ni…. So lepas mama ak call yg mengatakan ak punya surat dah smpai , ak pon minta cuti dgn manager ak then ak pulang ke kg halaman ak la… mne lagi kalau bukan tg karang . esok nya pukul 3 ptg ak pg ke sekolah men dato harun tg karang , anyway tuh bukan skola lame ak keyh… hehe . rmai jugak yg ambil duit ni sbnarnya… so ak dpt la jugak jmp kwn-2 masa ak skola dulu-2 smua nya x berapa nk knl ak la kan… sbb diorg ckp muka ak laen beno dr skola… haha kelakar sungguh… lepas abis ambil duit tu ak pun balik ke rumah dgn muka yg gumbira… wakakaka . ak bg RM200 dekat mama ak buat dia belanja barang-2 dapur dkt rumah la… so balance RM50 utk ak… cukup la kan…. Huhu Sorry sgt la ye korang sbb x dpt post gambor ngan korang sbb x smpat nk snap nye… maklumlah phone pon bukan smart phone pon… muahahaha… just phone yg bole call n sms jor… huhu so mne-2 yg pernah mendapat duit yg ak ckpkan ni mst korang taw kan mcm mane vaucer nye kan…. Huhu…. Ok , habis kisah duit bantuan rakyat . ini plk kisah kedua ak… kisah hal di tmpat kerja la mne lagi… ok fine ! ak tahu la sejak bulan 3 ni org Nepal dah start kerja kat mcd subang kan… tp jgn la smpai nk cut hours ak , bg ak cuti lama-2 kan…. Ok korang x paham ape yg ak ckp kan ? ok , mcm ni….. tmpt ak keje dah ade pekerja Nepal 4 org , so ak nieyh pekerja tetap mean full time crew la kan… so kalau ak kerja sekalipun hours ak kerja just 6 jam je sehari…. Sadis kan ?? b4 this ak keje normal hours kot… ( 8 jam ) tp sejak si Nepal-2 nieyh smua kerja hours ak kene CUT !! huh ! geram seyhhhhhhhh x tahu nk ckp mcm mne…. Dah la hours kene cut , ak plk di beri cuti seminggu 3 hari weyhhhh…. Aduh mak ai…. Lagi parah kan ?? ak bukan x selalu dtg kerja… ak selalu dtg kerja… tp dibuat jugak mcm ni kan…. Yg pelik n hairan nye , pekerja lain diorg x de pun sentuh hours diorg… cuti pon mcm biasa la kan.. means seminggu 1 hari rest… mane boleh kan mcm tu ? adil x ?? bg ak x adil ! mmg x adil….. ak ingtkan hari tu ade crew meeting , br la nk berbahas pasal hal ni kan.. rupanya x jd plk… kne post pone ke hari lain…. Haihhhhhh sabar je la…. Ak harap sgt la gaji bulan ni x seperti mana yg ak pikirkan… kalau mmg btul jd mmg x taw nk ckp ape dah…. Ak harap sgt mereka tuh bukak mata yg kami nieyh sebagai crew ade hak jugak nk bersuara pasal kerja… x bole nk bg org cuti sesuka hati kan…. Harap-2 lepas ni ak x kerap sgt di beri cuti… amin…..

Ok , last story … haaa bukan senang ak nk bercerita panjang lebar kan ? frst time nie ak bercerita panjang melebar… haha . ok korang pon sedia maklum genap la sebulan ak duduk di bilik sewa yg baru kan… Alhamdulillah syukur sejak ak duduk sini x de ape-2 masalah pun… owner rumah yg peramah m’buatkan ak senang dgn dia… selalu jugak adik ak yg nom 3 dtg uma lepak uma ak… mak cik tuh x marah pon…. Siap msk kan utk kami lagi… hehe bahagia rasanya… dan Alhamdulillah jugak sejak ak duduk sini kesihatan ak baik je.. x mcm duduk bilik sewa lama , taw-2 je la keadaan rumah nyer… mcm sarang tikus kot…. Haha ak pon x taw mcm mana ak bole bertahan stay situ…. Tp apa-2 pun ak mmg suka n seronok duduk sini… ^_6 so itu sahaja lah cerita ak kali ni… panjang lebar kan ???? ini lah kisah yg ak nk share ngan korang… kalau ade masa ak akan update lagi okay… byebye ^_^


THX krn Melawat yeah XOXO !