Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Akibat Lalai kaki terseliuh teruk !




Salam smua . apa khabar ? ade sehat kah ? if x sehat tuh bawak-2 la berjumpa doktor yer… maklum lah skrg ni byk penyakit timbul... ok la memandangkan agak lama ak menyepikan diri dlm dunia blog ni la kan , ak nk menceritakan kisah yg ak alami selama ak menyepikan diri buat seketika ni la ea…

akibat lalai ak terjatuh smpai kaki kanan ak terseliuh teruk .




sumber mr google :)

( lebih kurang mcm ni la kaki ak terseliuh + bengkak tu )

Haaaa tajuk pon mcm dah GEMPAK GILE kan ? muahahaha ! ok ceritanya bermula mcm ni , tarikh 12.5.2013 adalah tarikh hari ibu kan ? so pada tarikh itu jugak lah ak mengalami kemalangan kecil semasa hendak pg ke tempat kerja .. act , lepas ak bersarapan bersama si dia dkt kedai mamak di Naina subang . so lepas kami bersarapan dlm masa nk melintas jalan tuh ada lah bendul kan , dgn tidak semena-2nya ak tersungkur di jalan weyhh ! perasaan ak masa tu ? ok frst ak dgn sepantas kilat bangun , (nk cover line yg ak tgh jatuh + malu la weyhh hihi ) second ak bole gelak lagi ngan si dia ! haha ! third bila ak nk melangkah nk berjalan masa tu la kaki kanan ak x bole nk bergerak smpai ak menangis kowt… huhu . mula-2 si dia ckp dia nk bwk ak trus g klinik panel ak degil jugak , sbb ak ckp ngan dia pg mcd dulu amek surat br pg … Nampak x degil nye ak nk berjalan jugak even dlm kesakitan yg amat-2 sgt ?? hehe last-2 ak goyang-2 sikit kaki ak ni bole jalan slow-2 la.. tuh pon menahan sakit mcm nk ape dah… smpai je mcd crew lain tnya ‘ dah knp ko yan ?’ ak pon jawab ‘jatuh td kak kat c4 ‘ then ak gelak-2 ….. smpai crew room ak trus duduk n tibe-2 ak terasa kaki ak mcm besar semacam jer la kan…. Sbb kasut yg ak pkai sblm ni longgar tibe-2 ketat semacam . ak x bukak kasut ak tp ak urut-2 sikit tu pun sakit gile weyyy . ak pijak sikit-2 tp sakit…. So ak pikir mcm mana nk kerje ni ?? aduhaiii memandangkan jadual kerja ak pukul 10 pagi masa tu , ak pon rehat-2 kan la dulu kaki ak yg sakit td tu , ak igt kan bole la nk pg kerje tp x bole…. Dgn rasa berat hati ak minta surat kebenaran pg klinik panel …. Store manager ak pon benarkan ak balik mase tu jugak…. So ak pg ke klinik panael dgn jalan tempang ! haha smpai je dkt SS15 subang jaya ak tgk klinik tuh close la plk…. Last-2 ak balik ke rumah sewa ak terpaksa la jugak ak naik teksi woii rabak sudah duit ak.. smpai je rumah tuan rumah ak tnya ‘knp balik awal dek yan ?’ ak ckp ‘ jatuh td kak masa nk pg kerja ‘ then ak trus msk blik tukar baju smua then tido …. Masa tu ak x bg taw mama ak kat kg yg ak jatuh , sekali lagi ak menagis di sebbkan kaki ak x bole nk bergerak ! arghhhhh sakit weyhhh nk pusing ke kiri n kanan x bole kot… n masa tu lah ak Nampak kaki kanan ak membengkak yg sgt besar ! ak pon trus call mama dgn menagis nya ak ckp swh ayah ak ambil ak hari tu jugak sbb nk pg hospital… so ayah ak ambil ak mlm tu jugak la… bygkan ak nk pkai selipar cm bole muat dekat jari ak je kot…. Bole la korang bygkan bertapa besar n bengkak nya kaki ak masa tu… huhu ak smpai hospital tg karang dlm pukul 1 pagi , rmai jugak la org masa tu tp ak x kesah dah sbb ak menahan sakit dr pagi smpai la mlm tuh… then ak pon berjmpa dgn doktor , doktor ckp terseliuh mmg amat sakit , so dia bg ubat sapu + ubat tahan sakit dgn ubat hisap ( utk susut bengkak punya ) so ak ikot la arahan doktor mkn ubat smua . then doktor bg ak mc la kan… x kan la nk kerje dgn kaki bengkak kan… nk taw brp hari ak mc ? I got 5 days mc yaw…hahaha ! (eh-2 bukan budak yg dlm youtube tuh okayyyy … haha ) so dlm masa 5 hari tuh ak just lepak kat rumah je la… ade jugak ak curik-2 keluar pg cc main SDO pnya pasal… haha ! bile lagi kan nk online game peberet ak tu kan…. And Alhamdulillah kaki ak semakin susut bengkaknya.. so hari sabtu pg ayah ak da antar ke bustop kuala Selangor la kan.. dgn kaki agak sakit sikit ak gaghkan jugak nk berkerja esok…. Huhu yg syok nya ak jatuh hari ahad , so ak start kerja hari ahad jugak ! waaa mcm x percaya la plk.. so ahad tuh ak kne jaga kiosk kat c4 la kan… mgkin sbb byk pergerakkan kaki ak sakit balik , sbb kan br nk baik kan… kebetulan esok nya ak of day tp kaki ak ni ngilu + sakit kot… membuatkan ak exc esok harinya ( selasa ) so skrg nikeadaan kaki ak semakin pulih , tp kalau bile dipusingkan mcm tulang bergesel-2 la plk… sakit kot… nk bersila susah sikit la… huhu harap-2 sembuh la kaki kanan ak ni kan…. Amin….
THX krn Melawat yeah XOXO !