Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

What Should I Do ?


Assalamualaikum semua… Alhamdulillah aku kembali utk mengupdate blog . ok lah malas nk intro panjang lebar kan… sebenarnya hati aku geram yg teramat-2 sampai tahap cipan dah ni woiii . nak tahu sebab apa ? sebab nya adalah dgn perangai housemate aku ni la… tension + sakit hati + marah smua nya ada . ak bengang sebab dia kurang ajar dgn aku . ok , cter nye mcm ni .

: AKU : 
SALAM REN , AK NAK MINTAK DUIT BIL ELEKTRIK RM10 SEORANG . TOTAL BIL RM30.96 SO BAHAGI 3 JD RM10 SEORANG , SELEBIHNYA AK TAMBAH LA…

: BUDAK RUMAH : 
KAU KAN TUAN RUMAH , KAU LA BAYAR BIL ELEKTRIK .

Bg korang la ape pendapat dan pandangan korang ? mesti la korang trus nk halau kan org mcm ni ? tp bg ak serius memang x smpai hat ink buat mcm tue dkt org . mgkin aku ni cepat nk bersimpati dgn org kot smpai kan org bole pijak-2 kepala ak mcm ni kan ? haha redha je la ko yannnnnnnnnnnn ! so sekarang ni ak tgu tuan rumah ak buat keputusan mcm mana . Serius gyle ak mmg stress dgn budak rumah ak . adessss ! dan yg ak x berapa nk paham nya bile ak tampal notis ‘ BILIK UNTUK DISEWA ‘ rmai la pulak golongan PENGKID yg nk sewa biilik kat sini . knp dgn rumah ni erk ? smpaikan mama ak sendiri ckp ‘ along ko kena mandrem ke ? knp smua pengkid nk sewa dgn ko ‘ ak sendiri pon x taw kot …. Hurmmm entah la korang , kalau korang berada dlm situasi ak skrg nip on mesti korang buntu kan ? entah laaaaaaaaaaaaaa ….. huhu

Sekian , Wasalam 

4 Tahun sudah :)

hey korang ! salam 1malaysia (: firstlly ak nk ucapkan syukur alhamdulillah sebab diam x diam ak berkecimpung dlm dunia blogger [ kejap ader kejap x der ] dah 4 tahun dah rupanya . . .  serius sgt ak x sangka sekali weyyyy . thx sgt-2
just nk cakap beberapa perkara shj :-


  • kepada yg telah follow blog ak ni 'yanpunyacerita.blogspot.com' dan thx jugak sebab selalu ke blog ni sbgai blog pilihan korang even ak jrg sgt-2 update blog (: ak hargai sgt-2 jasa korang :) sekali lagi terima kasih banyak-2 x tahu nk ckp mcm mana dah sbnrnya
  • thx sebab selalu invite ak dlm contest korang , even kdg-2 ak join tp thx sgt-2

act , dah x tahu ape nk taip dah sbnrnya weyhh , haha so apa-2 pun ak harap korang x jemu la singgah blog ni yer , sbb ade yg ckp blog ak ni kawai ? yer ke kawai ? ak sendiri pon x tahu kawai ke idak . hehe yg ak tahu cantik bg mata ak , cantik la org yg nk follow n rajin singgah blog ak ni :)

The end

Syukur Alhamdulillah (:



assalamualaikum semua . . .  lama nye aku x update blog ni kan ? seriouslly i'm really really and really buzy sekarang . maklum lah nak carik duit lebih la kata kan  . .  hehe . act mcm-2 cerita ak nk bercerita dgn korang dekat sini , tp ak takot ade yg x sanggup nk membaca nye la kot . ( perasan lebih je aku ni kan ^_^ ) jom rajin-2kan mata korang membaca kisah ak dekat sini :) cerita nya bermula . . . . .

Pada 15.8 bersamaan pada hari khamis malam jumaat , aku telah di invite oleh keluarga syam utk bertandang dia rumah nya . tipu la kalau x  rasa teruja yg amat dasyat sekali la kan . tp x de la dasyat gile sgt pon . hehe before this ak pernah bertandang jugak di rumah dia so this is second time la ak bertandang ke rumah dia pd bulan yg mulia ini… cewahhhhh ! haha . ok pada malam tu ayh syam jemput kami dekat stesyen ktm teluk pulai , klang . so bile ak jejak kaki melangkah keluar dr ktm tibe2 ak berkata pd syam ‘b nk balik la… takot la… ' syam pulak berkata ‘ jgn mengada boleh x ? ' auwwww sweet nye la haiiiiiiiiiiiii….. haha ! perasan je ak ni kan ? ok dah , smbung balik citer . smpai je ayh dia dah siap sedia menunggu dah kami berdua . hoho then kami pon terus menuju ke rumah syam….
Smpai je dekat rumah syam dgn perasaan dup dap dup dap ni , ak boleh menyorok belakang syam masa dia bukak pintu rumah ! omg ! haha last2 ak pon naik ke rumah dia salam dgn mak dia , adik2 perempuan dia jer… adik lelaki x salam . kui3 . so malam tu x borak sgt la sbb mak dia pon dah mengantok n ak pon mengantok jugak la katanyer… padahal lepas ak mandi ak menghadap pulak game online kesygan ak la ape lagi SDO la… haha tp x on lama pon sebab mata makin lama makin layu so x boleh nk fokus la weiii . hehe . ak tdo pon around 3 pagi mcm tu la kot sbb adik2 dia pon x tdo jugak… so ak join la… hehe .
Esok pagi nya pulak ak bagun mandi smua , ak Nampak budak kecik yg comel sgt plus mulut dia mcm bertih jagung tahu ! byk sgt ckp nya… tp comel . itu yg buat ak x boring duduk rumah syam . keh3 sbb syam dok sibuk jugak main game dia jugak , so mmg x bole nk buat ape la… huhu memang melayan budak kecik nama dia maria ni mmg x letih , lagi2 budak ni minat sgt2 dgn kpop ! wow ! kalau dgr lagu psy gentlemen mmg dia menari sebijik mcm dlm youtube tu ! haha mmg gelak je ak . ape yg ak suruh ckp dia pon ikut . pendek cerita dia seorang budak kecik yg pandai buat org gelak .

Kemuadian mak syam ckp dgn syam suruh ak stay lagi smpai esok  mean hari jumaat ak x yh balik tp sabtu br balik la… ak dah tersipu2 malu ewah ewah ewah . . .  hehe so malam nye tuh kebetulan ada pasar malam dekat area rumah syam la kan , kebetulan jugak syam ajak g cc malam tue , tp ak ckp ngan dia takot mak dia marah ke keluar malam kan . dia ckp relex je . . bukan lama pon pg cc . ! haha nampak x nakal nya disitu auwww . so ak dgn syam pon berjalan kaki menuju ke cc . jauh tu bole tahan jugak la . hehe tp x pe senaman sikit keluar kan peluh . kui-3 so smpai je dekat cc , ak bayar pon sejam seorang dlm pukul 10 balik rumah syam balik . tue pon ak rasa takot sbb  nye keluar malam kan . smpai je rumah smbung pulak tgk running man 1 famly syam tgk kecuali mak dia je yg dah tdo n adik lelaki dia . 
ak tgk pon separuh jalan jugak sbb dah terlalu ngantok so ak pon tdow dulu la... yer la esok nk kerja kan.. so kne bgn awal... korang taw ak dah set alarm pukul 5pg last-2 ak terlajak tdo smpai 6.45 pg woiii tuh pun syam yg kejut kan ak . adesss malu weyhhhh.... ak pon siap-2 la kan , then b4 g keje ak mkn nasi impit + ayam goreng rempah + kuah kacang and air teh o memang sedap ! hehe  .lepas ak mkn ak pon salam cium tgn mak dia , mak dia pon cium pipi ak , tp cium pipi ak ni mcm ade makna jerrrr.... hehe lain mcm taw . . .  so kesimpulan nya di sini mak n ayah syam boleh terima ak seadanya :) cewahhhhhhhhhh hehehe .

so masuk ni dah dua kali ak bertemu dgn fmly syam so syam je belom bertemu fmly ak lagi . mst 
la dia gementar nk jmp fmly ak kan . hehe insyallah kalau ada umur yg panjang pasti benda baik ni x kan di lengah-2kan... amboi-2 korang doa-2 kan la yer...

The end
THX krn Melawat yeah XOXO !