Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

al- kisah nya ....

Assalamualaikum dan salam sejahtera 
Anyeong haseyo !! 


Alhamdulillah aku kembali mengupdate blog yg x seberapa ni … huhu Alhamdulillah dah 14 hari kita berpuasa … sekejap je kan ? mcm x caye kan ? itu la reality nya … hehe … ok aku bukan nk bercerita pasal puasa tap ink bercerita pasal relay aku dgn si dia la… eh dah knp kan ?? mst korang tertanya-2 kan ? haha buat suspen je aku ni kan …. Wink-2 
Ok , act persahabatan kami sudah hamper 3 tahun so dalam masa 3 tahun ni mcm-2 dugaan aku dgn dia lalui … [cewahhh ayat x boleh bla ] dan sepanjang perkenalan kami ini lah aku dah berjumpa family dia sebanyak….. bpe kali erk ?? eh jap aku pikir …. Krik krik krik …. Haaaa igt dah sebanyak x terkata banyak nya aku dah jumpa family dia … muahahahaha !! serius kalau nk bercerita pengalaman pertama aku berjumpa mak n abah dia mmg amat teruja sekali … waaaa teruja kau… hahaha …. Bukan ape , sifat mak n abah dia yg sporting membuatka aku selesa dgn mereka … mak dia banyak tnya aku Soalan.. biasa la pasal family aku la kan… huhu … dan x nafikan aku dgn adik-2 dia semakin rapat taw.. haaa jgn x cye .. tp korang kne caye jugak la… hehe … 
Bulan lepas before puasa family dia buat smbutan hari jadi dia , 2 org adik perempuan dia dgn anak mak dia jaga .. so aku di jemput memeriahkan majlis la katanya .. hehe bayangkan x pernah-2 ak buat kerja rewang ni taw … siap aku masak rending ayam 1 kawah … jgn x percaya … tp di bantu oleh mak dia n sepupu dia la… nak dikatakan macam kenduri pon ade jugak la.. sbb start rewang sehari sebelum majlis kan.. hebat gitu.. 
Masa majlis tue aku dpt berjumpa nenek sebelah mak dia dr Pahang n sepupu sepapat dia la.. smua tnya mak dia siapa aku … mak dia ckp ‘kawan abg ‘ aku tersipu-2 malu… hahaha … jiran dia pon tnya jugak siapa aku … then mak dia selamba ckp ‘ ni bakal ni… ‘ aku tgh syok potong bawang boleh terdiam … aku just senyum jer la… weiii malu weiii …. Tp Alhamdulillah la family dia boleh terima aku kan… selesai je majlis aku pon bersiap-2 nk balik … mak dia sempat swh aku ambil sendir lauk utk bawak balik rumah … baik kan hati mak dia ? hehehe so aku pon bawak la rending ayam dgn nasi jer… sbb kat uma aku je makan … housemate smua kerja … sebelum aku di hantar balik ke ktm aku salam dgn nenek dia , sepupu perempuan dia yg boleh tibe-2 rpat ngan aku ni … siap ckp lagi ngan aku ‘ kak yan cepat-2 lah kawen boleh jumpa selalu ‘ wahhh aku Cuma ckp ‘ tnya syam .. hehehe ‘ merah jugak la muka aku masa tue … hehe … haaaa ok habis bab cerita pasal family dia buat majlis hari jadi …. So skrg pendapat family aku pada dia pulak … tp story ni agak sedih sikit la… so sediakan lah tisu byk-2 … hahaha … joke je la… 
Ok , beberapa minggu lepas sebelum puasa jugak nenek sebelah mama aku masuk wad dkt hospital klang … so kebetulan hari isnin tu aku of day so aku pon pergi melawat nenek aku la ngan dia .. igt mmg plan nk bg dia jumpa mama aku kan… so akhirnya dia jumpa jugak dgn mama aku… Alhamdulillah … aku pon kenalkan la dia dgn mama aku … mama aku just senyum je pegang tgn dia .. huhu .. dia pon senyum je la jugak kan… masa kami nk jumpa mama aku ni aku terserempak ngan mama aku dkt bawah maksudnya mama aku nk pg kantin nk makan yg aku ngan dia nk naik lif pg wad so kat situ terserempak la… 
Sblm pg wad mama ajak temankan dia makan … so aku ngan dia follow je la .. kebetulan aku dah makan so minum je la … borak-2  sikit ngan mama aku pasal kerja pasal nenek smua … jam pond ah pukul 4.30 petang so time melawat dah tiba … aku pon gerak ngan mama aku pg wad tgk nenek… smpai je wad aku pon trus salam ngan nenek aku .. begitu jugak dia … nenek dok perhati je dia … hahaha borak-2 sikit ngan nenek aku smpai la pukul 5.30 petang …. Kebetulan pulak mama aku nk balik tg karang sbb nak ambil dokumen yg tertinggal … so aku ngan dia hantar mama naik bus ke kuala Selangor smpai la bus tu gerak … kami pon gerak jugak ke ktm aku balik ke seri setia manakala dia ke teluk pulai … >.< 
Selaang beberapa hari tiba-2 mama aku call aku lah … mula-2 borak-2 tnya khabar la kan … then dia tiba-2 mama ckp ngan aku mcm ni

Mama :  along ngan syam ni betul-2 ke serius 
Aku : yer lah ma serius .. tp kalau kawen insyallah syam ckp tahun depan 
Mama : kenapa lambat sgt ? ko kena pikir umur ko bukan muda lagi dah 28 tahun dah… dia muda lagi x per lah … mama takot dia nk main-2kan ko jer… 
Aku : insyallah ma kalau ada jodoh x kemana ma… alaong paham umur along bukan muda lagi tp kalau dah syam belum cukup duit nk masuk meminang nk buat mcm mana… 
Mama : arghhhh mama x kira kalau dia x masuk meminang hujung tahun ni mama carik kan ko jodoh yg lain … x kira la ko suka ke x suka ke janji ko kena kawen … paham !
Aku : sigh…. Hmmm tgk la… then terus aku letak phone ….. 



kejam kan aku ? sedih la sbb mama aku berkata cm tu ngan aku … aku pon nak ada pilihan aku sendiri kan … huhu tp insyallah harap-2 ape yg aku ngan dia harapkan menjadi kenyataan … lagi pon aku dah bg taw hal ni ngan dia n swh dia bincang ngan mak dia dulu … mana taw mak dia ade idea ke … aku ni bukan jenis suka mendesak org … itu bukan cara aku la… huhu insyallah kalau dah tuhan tentukan jodoh aku dgn dia x kemana right ? Cuma cepat ataw lambat jer lagi …. Aku pon kalau boleh x nk kawen lambat-2 tp sekurang-2 nya muka aku ni bukan Nampak sgt dah tua tp smua la ckp muka aku ni mcm 21 tahun taw … auww mcm x cye jer… hehehe … tp itu lah disebalik ak gembira dgn org yg aku syg ade jugak kesedihan aku alami.. tp aku buat chilex jerrrrrrrrr….. hahaha … buat cm x de ape-2 masalah … huhu … 
So itu lah cerita utk kali ni … panjang kan ? for sure la panjang … hahaha jgn jemu pulak nk membaca entry aku ni …. Ok lah salam >.<


setelah sekian lama menyepi :)

Assalamualikum dan salam sejahtera 
Anneyong haseyo !!! 




I’m back untuk berceloteh di blog yg x seberapa ni …. Korang semua rindu aku tak ? rindu tak ? haaaa aper ?? tak rindu ?? ok fine …. Aku  sedar aku sape [ ceh ayat nak sentap je … ] hahaha …. Xpe la kan at least korang ade jugak singgah blog ak walaupun x berupdate … berzaman x berupdate woiiii … aigooo … 
Ok lah malas aku nk berceloteh panjang-panjang kan takot korang muak baca pulak kan … aku mulakan cerita aku ini okayyy …. Ceh ceh ceh …… alhamdulilah dah 6 bulan aku di naikkan pangkat sebagai crew trainer mcd …. Lama jugak aku tunggu naik pangkat kan , yer la keje ngan mcd dah dekat 2 tahun then baru naik .. huhu lama kan ? act aku yg x nk naik sbnanya … sbb blm bersedia nk train org lagi masa tue … byk benda yg aku perlu belajar masa tue … n skrg ni Alhamdulillah ak dah mula praktik kan sikit demi sedikit lah … sejak ak jadi CT ni byk la tanggung jawab aku kena pikul .. yer la asst kepada manager so tugas agak berat di situ … salah satu train budak baru kerja , ajar crew SOC [prosidur ] dgn betul dan sebagainya …. Mmg Nampak senang tp sebenarnya bukan kerja mudah nk train crew baru smpai Berjaya n ikut ckp kita okayyyy …. Haha kena byk sabar la jawab nya aku ni kan … huhu baru-2 ni store manager aku ckp dgn aku prepare utk interview utk manager pulak sbb myb after this if di perlukan manager myb ak di paggil utk di temuduga … so before aku kena di temuduga aku kena prepare knowledge n paling penting transport …. Haaaaa ini penting sekali …. Skrg nip on aku tgh saving utk ambil lesen kereta hope dipermudahkan semuanya … amin…



Ok habis bab kerja aku , skrg nk cerita pasal crew outing 2014 dkt wet world shah alam …. Serius aku ckp 2 tahun aku join mcd aku x pernah pg crew outing kot .. haha this time mmg first time bg ak join … serius mmg fun gile weiiii… x terkata seronoknya … yg best nya kami je yg happy kat wet world hari tue… mmg seronok la ceritanya kan … hahaha … sehari sebelum nk pg outing tue manager pesan siapa 18 org terawal sampai dpt free masuk wet world …. So aku punya la excited gile gerak punya awal dr pj ke shah alam … aku , mior , ngan syam [ jantung hati aku la… ] smpai dkt wet world pukul 7.30 pagi …!! Ok 7.30 pagi weyyyy …. Siap amek gambar lagi ni sbgai bukti yg kami bertiga smpai dulu …. Hahaha kelakar gile…. Kebetulan masa tu kami blm breakfast lagi so kami bertiga pon jalan la …. Then si mior Nampak papan tanda M … rupanya mcd seksyen 3 dekat dkt wet world ???!!! hahahaha kami pon tergelak-2 …. Dekat rupanya … haihhhh saba je la… so ape lagi lepak mkn breakfast kat mcd sekeyen 3 la jawabnya masa tue kan… huhu… lepas mkn kami pon dtg semula ke wet world n baru la sorang demi seorg muncul… diorg smpai pon makan dulu…. Aku x mkn la sbb dah kenyang kan… tepat je pukul 10 pagi wet world pond ah bukak so dah jadi mcm kanak-2 tadika pulak beratur ramai-2 minta ic masing-2 kan… hahaha cukup 18 org FREE so store manager aku just bayar utk diri dia dgn seorg manager lagi…. Dah save kat situ an… hehehe … sebelum masuk kami di beri sehelai kertas bernombor dan di beri duit seorg RM5 tue… hahaha kertas yg bernombor tue kumpulan kami… so aku dpt kump nom 2 … dpt je pas dkt tgn masing-2 tukar baju … mmg lain sgt dah wet world skrg … byk benda baru rasanya … sbb seigt ak lah last aku jejak kaki kat wet world masa aku darjah 6 … lepas tu dah x pnh pg dah smpai la skrg br jejak balik…. Waaaa agak lama kan ?? sebenarnya aku ni takot dgn air sbnrnya … biasa la x pandai swim la kata kan… hahaha … lepas kami smua tukar baju , kami di beri briefing dgn pegatur cara majlis dan store manager kami la… before mandi manda tu kami di beri 3 game … first game baling belon yg berisi air pada rakan tp kene buat pusingan 10 kali then baling dr arah belakang … mmg seronok weyyy … sec game kami di beri senarai utk di cari dlm masa 5 minit … agak kelam kabut masa tue… hahaha … third game pulak kami di beri straw dan bekas utk penuhkan air di dalm bekas … hahaha kelam kabut jugak mas tue kan.. hahaha … so habis 3 game n keputusan nya selepas kami mandi manda J ade penyampaian hadiah… huhuhu…. 



Haaaaa masa time mandi manda tue kan , aku sorang je x turun taw... hahaha biasalah penakot la katanya … siap manager aku cuba nk campak aku dlm air tp x boleh la derrrrrrr … hahahaha last-2 aku turun jugak tp slow-2 la kan… ak igt kan dalam gile air nya … rupanya paras pinggang aku jer… hahahaha mmg x dalam la… wkwkwkwkwkwk….. habis mandi manda kami naik n makan tgh hari … mkn simple je nasi goreng dgn air soya >.< then smbung balik mandi manda … hahahaha mmg seronok kot … huhuhu… dlm pukul 2 ptg kami pon siap-2 utk pulang dan penyampaian hadiah pon di lakukan sekali……  kumpulan kami dpt nom 2 … dpt la hemper n share la kami… huhu memandangkan duit baki outing masih ada so store manager bawa kami semua makan ABC SEKSYEN 2 SHAH ALAM … mmg sedap + power !! hahaha … lepas mkn abc kami pon gerak ke SCC MALL main bowling time… wuuuu 2 game sorang … letih kot… hahahaha lepas main bowling , kami pon beransur pulang ke rumah masing-2 … even penat tp sgt-2 seronok sbb enjoy dgn kwn-2 tempat kerja kan… ilang tension + stress kerja kejap kan.. huhuhu…  so inilah cerita aku utk hari ini… best x baca ? panjang kan ?? jgn marah la yerrrr…. Hehehe … :P 

so ape lagi korang layan la gambar-2 dkt bawah ni okayyyyyy enjoyyyy :)


crew n manager mcd subang parade #018 




































THX krn Melawat yeah XOXO !