Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

al- kisah nya ....

Assalamualaikum dan salam sejahtera 
Anyeong haseyo !! 


Alhamdulillah aku kembali mengupdate blog yg x seberapa ni … huhu Alhamdulillah dah 14 hari kita berpuasa … sekejap je kan ? mcm x caye kan ? itu la reality nya … hehe … ok aku bukan nk bercerita pasal puasa tap ink bercerita pasal relay aku dgn si dia la… eh dah knp kan ?? mst korang tertanya-2 kan ? haha buat suspen je aku ni kan …. Wink-2 
Ok , act persahabatan kami sudah hamper 3 tahun so dalam masa 3 tahun ni mcm-2 dugaan aku dgn dia lalui … [cewahhh ayat x boleh bla ] dan sepanjang perkenalan kami ini lah aku dah berjumpa family dia sebanyak….. bpe kali erk ?? eh jap aku pikir …. Krik krik krik …. Haaaa igt dah sebanyak x terkata banyak nya aku dah jumpa family dia … muahahahaha !! serius kalau nk bercerita pengalaman pertama aku berjumpa mak n abah dia mmg amat teruja sekali … waaaa teruja kau… hahaha …. Bukan ape , sifat mak n abah dia yg sporting membuatka aku selesa dgn mereka … mak dia banyak tnya aku Soalan.. biasa la pasal family aku la kan… huhu … dan x nafikan aku dgn adik-2 dia semakin rapat taw.. haaa jgn x cye .. tp korang kne caye jugak la… hehe … 
Bulan lepas before puasa family dia buat smbutan hari jadi dia , 2 org adik perempuan dia dgn anak mak dia jaga .. so aku di jemput memeriahkan majlis la katanya .. hehe bayangkan x pernah-2 ak buat kerja rewang ni taw … siap aku masak rending ayam 1 kawah … jgn x percaya … tp di bantu oleh mak dia n sepupu dia la… nak dikatakan macam kenduri pon ade jugak la.. sbb start rewang sehari sebelum majlis kan.. hebat gitu.. 
Masa majlis tue aku dpt berjumpa nenek sebelah mak dia dr Pahang n sepupu sepapat dia la.. smua tnya mak dia siapa aku … mak dia ckp ‘kawan abg ‘ aku tersipu-2 malu… hahaha … jiran dia pon tnya jugak siapa aku … then mak dia selamba ckp ‘ ni bakal ni… ‘ aku tgh syok potong bawang boleh terdiam … aku just senyum jer la… weiii malu weiii …. Tp Alhamdulillah la family dia boleh terima aku kan… selesai je majlis aku pon bersiap-2 nk balik … mak dia sempat swh aku ambil sendir lauk utk bawak balik rumah … baik kan hati mak dia ? hehehe so aku pon bawak la rending ayam dgn nasi jer… sbb kat uma aku je makan … housemate smua kerja … sebelum aku di hantar balik ke ktm aku salam dgn nenek dia , sepupu perempuan dia yg boleh tibe-2 rpat ngan aku ni … siap ckp lagi ngan aku ‘ kak yan cepat-2 lah kawen boleh jumpa selalu ‘ wahhh aku Cuma ckp ‘ tnya syam .. hehehe ‘ merah jugak la muka aku masa tue … hehe … haaaa ok habis bab cerita pasal family dia buat majlis hari jadi …. So skrg pendapat family aku pada dia pulak … tp story ni agak sedih sikit la… so sediakan lah tisu byk-2 … hahaha … joke je la… 
Ok , beberapa minggu lepas sebelum puasa jugak nenek sebelah mama aku masuk wad dkt hospital klang … so kebetulan hari isnin tu aku of day so aku pon pergi melawat nenek aku la ngan dia .. igt mmg plan nk bg dia jumpa mama aku kan… so akhirnya dia jumpa jugak dgn mama aku… Alhamdulillah … aku pon kenalkan la dia dgn mama aku … mama aku just senyum je pegang tgn dia .. huhu .. dia pon senyum je la jugak kan… masa kami nk jumpa mama aku ni aku terserempak ngan mama aku dkt bawah maksudnya mama aku nk pg kantin nk makan yg aku ngan dia nk naik lif pg wad so kat situ terserempak la… 
Sblm pg wad mama ajak temankan dia makan … so aku ngan dia follow je la .. kebetulan aku dah makan so minum je la … borak-2  sikit ngan mama aku pasal kerja pasal nenek smua … jam pond ah pukul 4.30 petang so time melawat dah tiba … aku pon gerak ngan mama aku pg wad tgk nenek… smpai je wad aku pon trus salam ngan nenek aku .. begitu jugak dia … nenek dok perhati je dia … hahaha borak-2 sikit ngan nenek aku smpai la pukul 5.30 petang …. Kebetulan pulak mama aku nk balik tg karang sbb nak ambil dokumen yg tertinggal … so aku ngan dia hantar mama naik bus ke kuala Selangor smpai la bus tu gerak … kami pon gerak jugak ke ktm aku balik ke seri setia manakala dia ke teluk pulai … >.< 
Selaang beberapa hari tiba-2 mama aku call aku lah … mula-2 borak-2 tnya khabar la kan … then dia tiba-2 mama ckp ngan aku mcm ni

Mama :  along ngan syam ni betul-2 ke serius 
Aku : yer lah ma serius .. tp kalau kawen insyallah syam ckp tahun depan 
Mama : kenapa lambat sgt ? ko kena pikir umur ko bukan muda lagi dah 28 tahun dah… dia muda lagi x per lah … mama takot dia nk main-2kan ko jer… 
Aku : insyallah ma kalau ada jodoh x kemana ma… alaong paham umur along bukan muda lagi tp kalau dah syam belum cukup duit nk masuk meminang nk buat mcm mana… 
Mama : arghhhh mama x kira kalau dia x masuk meminang hujung tahun ni mama carik kan ko jodoh yg lain … x kira la ko suka ke x suka ke janji ko kena kawen … paham !
Aku : sigh…. Hmmm tgk la… then terus aku letak phone ….. 



kejam kan aku ? sedih la sbb mama aku berkata cm tu ngan aku … aku pon nak ada pilihan aku sendiri kan … huhu tp insyallah harap-2 ape yg aku ngan dia harapkan menjadi kenyataan … lagi pon aku dah bg taw hal ni ngan dia n swh dia bincang ngan mak dia dulu … mana taw mak dia ade idea ke … aku ni bukan jenis suka mendesak org … itu bukan cara aku la… huhu insyallah kalau dah tuhan tentukan jodoh aku dgn dia x kemana right ? Cuma cepat ataw lambat jer lagi …. Aku pon kalau boleh x nk kawen lambat-2 tp sekurang-2 nya muka aku ni bukan Nampak sgt dah tua tp smua la ckp muka aku ni mcm 21 tahun taw … auww mcm x cye jer… hehehe … tp itu lah disebalik ak gembira dgn org yg aku syg ade jugak kesedihan aku alami.. tp aku buat chilex jerrrrrrrrr….. hahaha … buat cm x de ape-2 masalah … huhu … 
So itu lah cerita utk kali ni … panjang kan ? for sure la panjang … hahaha jgn jemu pulak nk membaca entry aku ni …. Ok lah salam >.<


setelah sekian lama menyepi :)

Assalamualikum dan salam sejahtera 
Anneyong haseyo !!! 




I’m back untuk berceloteh di blog yg x seberapa ni …. Korang semua rindu aku tak ? rindu tak ? haaaa aper ?? tak rindu ?? ok fine …. Aku  sedar aku sape [ ceh ayat nak sentap je … ] hahaha …. Xpe la kan at least korang ade jugak singgah blog ak walaupun x berupdate … berzaman x berupdate woiiii … aigooo … 
Ok lah malas aku nk berceloteh panjang-panjang kan takot korang muak baca pulak kan … aku mulakan cerita aku ini okayyy …. Ceh ceh ceh …… alhamdulilah dah 6 bulan aku di naikkan pangkat sebagai crew trainer mcd …. Lama jugak aku tunggu naik pangkat kan , yer la keje ngan mcd dah dekat 2 tahun then baru naik .. huhu lama kan ? act aku yg x nk naik sbnanya … sbb blm bersedia nk train org lagi masa tue … byk benda yg aku perlu belajar masa tue … n skrg ni Alhamdulillah ak dah mula praktik kan sikit demi sedikit lah … sejak ak jadi CT ni byk la tanggung jawab aku kena pikul .. yer la asst kepada manager so tugas agak berat di situ … salah satu train budak baru kerja , ajar crew SOC [prosidur ] dgn betul dan sebagainya …. Mmg Nampak senang tp sebenarnya bukan kerja mudah nk train crew baru smpai Berjaya n ikut ckp kita okayyyy …. Haha kena byk sabar la jawab nya aku ni kan … huhu baru-2 ni store manager aku ckp dgn aku prepare utk interview utk manager pulak sbb myb after this if di perlukan manager myb ak di paggil utk di temuduga … so before aku kena di temuduga aku kena prepare knowledge n paling penting transport …. Haaaaa ini penting sekali …. Skrg nip on aku tgh saving utk ambil lesen kereta hope dipermudahkan semuanya … amin…



Ok habis bab kerja aku , skrg nk cerita pasal crew outing 2014 dkt wet world shah alam …. Serius aku ckp 2 tahun aku join mcd aku x pernah pg crew outing kot .. haha this time mmg first time bg ak join … serius mmg fun gile weiiii… x terkata seronoknya … yg best nya kami je yg happy kat wet world hari tue… mmg seronok la ceritanya kan … hahaha … sehari sebelum nk pg outing tue manager pesan siapa 18 org terawal sampai dpt free masuk wet world …. So aku punya la excited gile gerak punya awal dr pj ke shah alam … aku , mior , ngan syam [ jantung hati aku la… ] smpai dkt wet world pukul 7.30 pagi …!! Ok 7.30 pagi weyyyy …. Siap amek gambar lagi ni sbgai bukti yg kami bertiga smpai dulu …. Hahaha kelakar gile…. Kebetulan masa tu kami blm breakfast lagi so kami bertiga pon jalan la …. Then si mior Nampak papan tanda M … rupanya mcd seksyen 3 dekat dkt wet world ???!!! hahahaha kami pon tergelak-2 …. Dekat rupanya … haihhhh saba je la… so ape lagi lepak mkn breakfast kat mcd sekeyen 3 la jawabnya masa tue kan… huhu… lepas mkn kami pon dtg semula ke wet world n baru la sorang demi seorg muncul… diorg smpai pon makan dulu…. Aku x mkn la sbb dah kenyang kan… tepat je pukul 10 pagi wet world pond ah bukak so dah jadi mcm kanak-2 tadika pulak beratur ramai-2 minta ic masing-2 kan… hahaha cukup 18 org FREE so store manager aku just bayar utk diri dia dgn seorg manager lagi…. Dah save kat situ an… hehehe … sebelum masuk kami di beri sehelai kertas bernombor dan di beri duit seorg RM5 tue… hahaha kertas yg bernombor tue kumpulan kami… so aku dpt kump nom 2 … dpt je pas dkt tgn masing-2 tukar baju … mmg lain sgt dah wet world skrg … byk benda baru rasanya … sbb seigt ak lah last aku jejak kaki kat wet world masa aku darjah 6 … lepas tu dah x pnh pg dah smpai la skrg br jejak balik…. Waaaa agak lama kan ?? sebenarnya aku ni takot dgn air sbnrnya … biasa la x pandai swim la kata kan… hahaha … lepas kami smua tukar baju , kami di beri briefing dgn pegatur cara majlis dan store manager kami la… before mandi manda tu kami di beri 3 game … first game baling belon yg berisi air pada rakan tp kene buat pusingan 10 kali then baling dr arah belakang … mmg seronok weyyy … sec game kami di beri senarai utk di cari dlm masa 5 minit … agak kelam kabut masa tue… hahaha … third game pulak kami di beri straw dan bekas utk penuhkan air di dalm bekas … hahaha kelam kabut jugak mas tue kan.. hahaha … so habis 3 game n keputusan nya selepas kami mandi manda J ade penyampaian hadiah… huhuhu…. 



Haaaaa masa time mandi manda tue kan , aku sorang je x turun taw... hahaha biasalah penakot la katanya … siap manager aku cuba nk campak aku dlm air tp x boleh la derrrrrrr … hahahaha last-2 aku turun jugak tp slow-2 la kan… ak igt kan dalam gile air nya … rupanya paras pinggang aku jer… hahahaha mmg x dalam la… wkwkwkwkwkwk….. habis mandi manda kami naik n makan tgh hari … mkn simple je nasi goreng dgn air soya >.< then smbung balik mandi manda … hahahaha mmg seronok kot … huhuhu… dlm pukul 2 ptg kami pon siap-2 utk pulang dan penyampaian hadiah pon di lakukan sekali……  kumpulan kami dpt nom 2 … dpt la hemper n share la kami… huhu memandangkan duit baki outing masih ada so store manager bawa kami semua makan ABC SEKSYEN 2 SHAH ALAM … mmg sedap + power !! hahaha … lepas mkn abc kami pon gerak ke SCC MALL main bowling time… wuuuu 2 game sorang … letih kot… hahahaha lepas main bowling , kami pon beransur pulang ke rumah masing-2 … even penat tp sgt-2 seronok sbb enjoy dgn kwn-2 tempat kerja kan… ilang tension + stress kerja kejap kan.. huhuhu…  so inilah cerita aku utk hari ini… best x baca ? panjang kan ?? jgn marah la yerrrr…. Hehehe … :P 

so ape lagi korang layan la gambar-2 dkt bawah ni okayyyyyy enjoyyyy :)


crew n manager mcd subang parade #018 




































What Should I Do ?


Assalamualaikum semua… Alhamdulillah aku kembali utk mengupdate blog . ok lah malas nk intro panjang lebar kan… sebenarnya hati aku geram yg teramat-2 sampai tahap cipan dah ni woiii . nak tahu sebab apa ? sebab nya adalah dgn perangai housemate aku ni la… tension + sakit hati + marah smua nya ada . ak bengang sebab dia kurang ajar dgn aku . ok , cter nye mcm ni .

: AKU : 
SALAM REN , AK NAK MINTAK DUIT BIL ELEKTRIK RM10 SEORANG . TOTAL BIL RM30.96 SO BAHAGI 3 JD RM10 SEORANG , SELEBIHNYA AK TAMBAH LA…

: BUDAK RUMAH : 
KAU KAN TUAN RUMAH , KAU LA BAYAR BIL ELEKTRIK .

Bg korang la ape pendapat dan pandangan korang ? mesti la korang trus nk halau kan org mcm ni ? tp bg ak serius memang x smpai hat ink buat mcm tue dkt org . mgkin aku ni cepat nk bersimpati dgn org kot smpai kan org bole pijak-2 kepala ak mcm ni kan ? haha redha je la ko yannnnnnnnnnnn ! so sekarang ni ak tgu tuan rumah ak buat keputusan mcm mana . Serius gyle ak mmg stress dgn budak rumah ak . adessss ! dan yg ak x berapa nk paham nya bile ak tampal notis ‘ BILIK UNTUK DISEWA ‘ rmai la pulak golongan PENGKID yg nk sewa biilik kat sini . knp dgn rumah ni erk ? smpaikan mama ak sendiri ckp ‘ along ko kena mandrem ke ? knp smua pengkid nk sewa dgn ko ‘ ak sendiri pon x taw kot …. Hurmmm entah la korang , kalau korang berada dlm situasi ak skrg nip on mesti korang buntu kan ? entah laaaaaaaaaaaaaa ….. huhu

Sekian , Wasalam 

4 Tahun sudah :)

hey korang ! salam 1malaysia (: firstlly ak nk ucapkan syukur alhamdulillah sebab diam x diam ak berkecimpung dlm dunia blogger [ kejap ader kejap x der ] dah 4 tahun dah rupanya . . .  serius sgt ak x sangka sekali weyyyy . thx sgt-2
just nk cakap beberapa perkara shj :-


  • kepada yg telah follow blog ak ni 'yanpunyacerita.blogspot.com' dan thx jugak sebab selalu ke blog ni sbgai blog pilihan korang even ak jrg sgt-2 update blog (: ak hargai sgt-2 jasa korang :) sekali lagi terima kasih banyak-2 x tahu nk ckp mcm mana dah sbnrnya
  • thx sebab selalu invite ak dlm contest korang , even kdg-2 ak join tp thx sgt-2

act , dah x tahu ape nk taip dah sbnrnya weyhh , haha so apa-2 pun ak harap korang x jemu la singgah blog ni yer , sbb ade yg ckp blog ak ni kawai ? yer ke kawai ? ak sendiri pon x tahu kawai ke idak . hehe yg ak tahu cantik bg mata ak , cantik la org yg nk follow n rajin singgah blog ak ni :)

The end

Syukur Alhamdulillah (:



assalamualaikum semua . . .  lama nye aku x update blog ni kan ? seriouslly i'm really really and really buzy sekarang . maklum lah nak carik duit lebih la kata kan  . .  hehe . act mcm-2 cerita ak nk bercerita dgn korang dekat sini , tp ak takot ade yg x sanggup nk membaca nye la kot . ( perasan lebih je aku ni kan ^_^ ) jom rajin-2kan mata korang membaca kisah ak dekat sini :) cerita nya bermula . . . . .

Pada 15.8 bersamaan pada hari khamis malam jumaat , aku telah di invite oleh keluarga syam utk bertandang dia rumah nya . tipu la kalau x  rasa teruja yg amat dasyat sekali la kan . tp x de la dasyat gile sgt pon . hehe before this ak pernah bertandang jugak di rumah dia so this is second time la ak bertandang ke rumah dia pd bulan yg mulia ini… cewahhhhh ! haha . ok pada malam tu ayh syam jemput kami dekat stesyen ktm teluk pulai , klang . so bile ak jejak kaki melangkah keluar dr ktm tibe2 ak berkata pd syam ‘b nk balik la… takot la… ' syam pulak berkata ‘ jgn mengada boleh x ? ' auwwww sweet nye la haiiiiiiiiiiiii….. haha ! perasan je ak ni kan ? ok dah , smbung balik citer . smpai je ayh dia dah siap sedia menunggu dah kami berdua . hoho then kami pon terus menuju ke rumah syam….
Smpai je dekat rumah syam dgn perasaan dup dap dup dap ni , ak boleh menyorok belakang syam masa dia bukak pintu rumah ! omg ! haha last2 ak pon naik ke rumah dia salam dgn mak dia , adik2 perempuan dia jer… adik lelaki x salam . kui3 . so malam tu x borak sgt la sbb mak dia pon dah mengantok n ak pon mengantok jugak la katanyer… padahal lepas ak mandi ak menghadap pulak game online kesygan ak la ape lagi SDO la… haha tp x on lama pon sebab mata makin lama makin layu so x boleh nk fokus la weiii . hehe . ak tdo pon around 3 pagi mcm tu la kot sbb adik2 dia pon x tdo jugak… so ak join la… hehe .
Esok pagi nya pulak ak bagun mandi smua , ak Nampak budak kecik yg comel sgt plus mulut dia mcm bertih jagung tahu ! byk sgt ckp nya… tp comel . itu yg buat ak x boring duduk rumah syam . keh3 sbb syam dok sibuk jugak main game dia jugak , so mmg x bole nk buat ape la… huhu memang melayan budak kecik nama dia maria ni mmg x letih , lagi2 budak ni minat sgt2 dgn kpop ! wow ! kalau dgr lagu psy gentlemen mmg dia menari sebijik mcm dlm youtube tu ! haha mmg gelak je ak . ape yg ak suruh ckp dia pon ikut . pendek cerita dia seorang budak kecik yg pandai buat org gelak .

Kemuadian mak syam ckp dgn syam suruh ak stay lagi smpai esok  mean hari jumaat ak x yh balik tp sabtu br balik la… ak dah tersipu2 malu ewah ewah ewah . . .  hehe so malam nye tuh kebetulan ada pasar malam dekat area rumah syam la kan , kebetulan jugak syam ajak g cc malam tue , tp ak ckp ngan dia takot mak dia marah ke keluar malam kan . dia ckp relex je . . bukan lama pon pg cc . ! haha nampak x nakal nya disitu auwww . so ak dgn syam pon berjalan kaki menuju ke cc . jauh tu bole tahan jugak la . hehe tp x pe senaman sikit keluar kan peluh . kui-3 so smpai je dekat cc , ak bayar pon sejam seorang dlm pukul 10 balik rumah syam balik . tue pon ak rasa takot sbb  nye keluar malam kan . smpai je rumah smbung pulak tgk running man 1 famly syam tgk kecuali mak dia je yg dah tdo n adik lelaki dia . 
ak tgk pon separuh jalan jugak sbb dah terlalu ngantok so ak pon tdow dulu la... yer la esok nk kerja kan.. so kne bgn awal... korang taw ak dah set alarm pukul 5pg last-2 ak terlajak tdo smpai 6.45 pg woiii tuh pun syam yg kejut kan ak . adesss malu weyhhhh.... ak pon siap-2 la kan , then b4 g keje ak mkn nasi impit + ayam goreng rempah + kuah kacang and air teh o memang sedap ! hehe  .lepas ak mkn ak pon salam cium tgn mak dia , mak dia pon cium pipi ak , tp cium pipi ak ni mcm ade makna jerrrr.... hehe lain mcm taw . . .  so kesimpulan nya di sini mak n ayah syam boleh terima ak seadanya :) cewahhhhhhhhhh hehehe .

so masuk ni dah dua kali ak bertemu dgn fmly syam so syam je belom bertemu fmly ak lagi . mst 
la dia gementar nk jmp fmly ak kan . hehe insyallah kalau ada umur yg panjang pasti benda baik ni x kan di lengah-2kan... amboi-2 korang doa-2 kan la yer...

The end

Akibat Lalai kaki terseliuh teruk !




Salam smua . apa khabar ? ade sehat kah ? if x sehat tuh bawak-2 la berjumpa doktor yer… maklum lah skrg ni byk penyakit timbul... ok la memandangkan agak lama ak menyepikan diri dlm dunia blog ni la kan , ak nk menceritakan kisah yg ak alami selama ak menyepikan diri buat seketika ni la ea…

akibat lalai ak terjatuh smpai kaki kanan ak terseliuh teruk .




sumber mr google :)

( lebih kurang mcm ni la kaki ak terseliuh + bengkak tu )

Haaaa tajuk pon mcm dah GEMPAK GILE kan ? muahahaha ! ok ceritanya bermula mcm ni , tarikh 12.5.2013 adalah tarikh hari ibu kan ? so pada tarikh itu jugak lah ak mengalami kemalangan kecil semasa hendak pg ke tempat kerja .. act , lepas ak bersarapan bersama si dia dkt kedai mamak di Naina subang . so lepas kami bersarapan dlm masa nk melintas jalan tuh ada lah bendul kan , dgn tidak semena-2nya ak tersungkur di jalan weyhh ! perasaan ak masa tu ? ok frst ak dgn sepantas kilat bangun , (nk cover line yg ak tgh jatuh + malu la weyhh hihi ) second ak bole gelak lagi ngan si dia ! haha ! third bila ak nk melangkah nk berjalan masa tu la kaki kanan ak x bole nk bergerak smpai ak menangis kowt… huhu . mula-2 si dia ckp dia nk bwk ak trus g klinik panel ak degil jugak , sbb ak ckp ngan dia pg mcd dulu amek surat br pg … Nampak x degil nye ak nk berjalan jugak even dlm kesakitan yg amat-2 sgt ?? hehe last-2 ak goyang-2 sikit kaki ak ni bole jalan slow-2 la.. tuh pon menahan sakit mcm nk ape dah… smpai je mcd crew lain tnya ‘ dah knp ko yan ?’ ak pon jawab ‘jatuh td kak kat c4 ‘ then ak gelak-2 ….. smpai crew room ak trus duduk n tibe-2 ak terasa kaki ak mcm besar semacam jer la kan…. Sbb kasut yg ak pkai sblm ni longgar tibe-2 ketat semacam . ak x bukak kasut ak tp ak urut-2 sikit tu pun sakit gile weyyy . ak pijak sikit-2 tp sakit…. So ak pikir mcm mana nk kerje ni ?? aduhaiii memandangkan jadual kerja ak pukul 10 pagi masa tu , ak pon rehat-2 kan la dulu kaki ak yg sakit td tu , ak igt kan bole la nk pg kerje tp x bole…. Dgn rasa berat hati ak minta surat kebenaran pg klinik panel …. Store manager ak pon benarkan ak balik mase tu jugak…. So ak pg ke klinik panael dgn jalan tempang ! haha smpai je dkt SS15 subang jaya ak tgk klinik tuh close la plk…. Last-2 ak balik ke rumah sewa ak terpaksa la jugak ak naik teksi woii rabak sudah duit ak.. smpai je rumah tuan rumah ak tnya ‘knp balik awal dek yan ?’ ak ckp ‘ jatuh td kak masa nk pg kerja ‘ then ak trus msk blik tukar baju smua then tido …. Masa tu ak x bg taw mama ak kat kg yg ak jatuh , sekali lagi ak menagis di sebbkan kaki ak x bole nk bergerak ! arghhhhh sakit weyhhh nk pusing ke kiri n kanan x bole kot… n masa tu lah ak Nampak kaki kanan ak membengkak yg sgt besar ! ak pon trus call mama dgn menagis nya ak ckp swh ayah ak ambil ak hari tu jugak sbb nk pg hospital… so ayah ak ambil ak mlm tu jugak la… bygkan ak nk pkai selipar cm bole muat dekat jari ak je kot…. Bole la korang bygkan bertapa besar n bengkak nya kaki ak masa tu… huhu ak smpai hospital tg karang dlm pukul 1 pagi , rmai jugak la org masa tu tp ak x kesah dah sbb ak menahan sakit dr pagi smpai la mlm tuh… then ak pon berjmpa dgn doktor , doktor ckp terseliuh mmg amat sakit , so dia bg ubat sapu + ubat tahan sakit dgn ubat hisap ( utk susut bengkak punya ) so ak ikot la arahan doktor mkn ubat smua . then doktor bg ak mc la kan… x kan la nk kerje dgn kaki bengkak kan… nk taw brp hari ak mc ? I got 5 days mc yaw…hahaha ! (eh-2 bukan budak yg dlm youtube tuh okayyyy … haha ) so dlm masa 5 hari tuh ak just lepak kat rumah je la… ade jugak ak curik-2 keluar pg cc main SDO pnya pasal… haha ! bile lagi kan nk online game peberet ak tu kan…. And Alhamdulillah kaki ak semakin susut bengkaknya.. so hari sabtu pg ayah ak da antar ke bustop kuala Selangor la kan.. dgn kaki agak sakit sikit ak gaghkan jugak nk berkerja esok…. Huhu yg syok nya ak jatuh hari ahad , so ak start kerja hari ahad jugak ! waaa mcm x percaya la plk.. so ahad tuh ak kne jaga kiosk kat c4 la kan… mgkin sbb byk pergerakkan kaki ak sakit balik , sbb kan br nk baik kan… kebetulan esok nya ak of day tp kaki ak ni ngilu + sakit kot… membuatkan ak exc esok harinya ( selasa ) so skrg nikeadaan kaki ak semakin pulih , tp kalau bile dipusingkan mcm tulang bergesel-2 la plk… sakit kot… nk bersila susah sikit la… huhu harap-2 sembuh la kaki kanan ak ni kan…. Amin….
THX krn Melawat yeah XOXO !