Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

What Should I Do ?


Assalamualaikum semua… Alhamdulillah aku kembali utk mengupdate blog . ok lah malas nk intro panjang lebar kan… sebenarnya hati aku geram yg teramat-2 sampai tahap cipan dah ni woiii . nak tahu sebab apa ? sebab nya adalah dgn perangai housemate aku ni la… tension + sakit hati + marah smua nya ada . ak bengang sebab dia kurang ajar dgn aku . ok , cter nye mcm ni .

: AKU : 
SALAM REN , AK NAK MINTAK DUIT BIL ELEKTRIK RM10 SEORANG . TOTAL BIL RM30.96 SO BAHAGI 3 JD RM10 SEORANG , SELEBIHNYA AK TAMBAH LA…

: BUDAK RUMAH : 
KAU KAN TUAN RUMAH , KAU LA BAYAR BIL ELEKTRIK .

Bg korang la ape pendapat dan pandangan korang ? mesti la korang trus nk halau kan org mcm ni ? tp bg ak serius memang x smpai hat ink buat mcm tue dkt org . mgkin aku ni cepat nk bersimpati dgn org kot smpai kan org bole pijak-2 kepala ak mcm ni kan ? haha redha je la ko yannnnnnnnnnnn ! so sekarang ni ak tgu tuan rumah ak buat keputusan mcm mana . Serius gyle ak mmg stress dgn budak rumah ak . adessss ! dan yg ak x berapa nk paham nya bile ak tampal notis ‘ BILIK UNTUK DISEWA ‘ rmai la pulak golongan PENGKID yg nk sewa biilik kat sini . knp dgn rumah ni erk ? smpaikan mama ak sendiri ckp ‘ along ko kena mandrem ke ? knp smua pengkid nk sewa dgn ko ‘ ak sendiri pon x taw kot …. Hurmmm entah la korang , kalau korang berada dlm situasi ak skrg nip on mesti korang buntu kan ? entah laaaaaaaaaaaaaa ….. huhu

Sekian , Wasalam 

4 Tahun sudah :)

hey korang ! salam 1malaysia (: firstlly ak nk ucapkan syukur alhamdulillah sebab diam x diam ak berkecimpung dlm dunia blogger [ kejap ader kejap x der ] dah 4 tahun dah rupanya . . .  serius sgt ak x sangka sekali weyyyy . thx sgt-2
just nk cakap beberapa perkara shj :-


  • kepada yg telah follow blog ak ni 'yanpunyacerita.blogspot.com' dan thx jugak sebab selalu ke blog ni sbgai blog pilihan korang even ak jrg sgt-2 update blog (: ak hargai sgt-2 jasa korang :) sekali lagi terima kasih banyak-2 x tahu nk ckp mcm mana dah sbnrnya
  • thx sebab selalu invite ak dlm contest korang , even kdg-2 ak join tp thx sgt-2

act , dah x tahu ape nk taip dah sbnrnya weyhh , haha so apa-2 pun ak harap korang x jemu la singgah blog ni yer , sbb ade yg ckp blog ak ni kawai ? yer ke kawai ? ak sendiri pon x tahu kawai ke idak . hehe yg ak tahu cantik bg mata ak , cantik la org yg nk follow n rajin singgah blog ak ni :)

The end

Syukur Alhamdulillah (:



assalamualaikum semua . . .  lama nye aku x update blog ni kan ? seriouslly i'm really really and really buzy sekarang . maklum lah nak carik duit lebih la kata kan  . .  hehe . act mcm-2 cerita ak nk bercerita dgn korang dekat sini , tp ak takot ade yg x sanggup nk membaca nye la kot . ( perasan lebih je aku ni kan ^_^ ) jom rajin-2kan mata korang membaca kisah ak dekat sini :) cerita nya bermula . . . . .

Pada 15.8 bersamaan pada hari khamis malam jumaat , aku telah di invite oleh keluarga syam utk bertandang dia rumah nya . tipu la kalau x  rasa teruja yg amat dasyat sekali la kan . tp x de la dasyat gile sgt pon . hehe before this ak pernah bertandang jugak di rumah dia so this is second time la ak bertandang ke rumah dia pd bulan yg mulia ini… cewahhhhh ! haha . ok pada malam tu ayh syam jemput kami dekat stesyen ktm teluk pulai , klang . so bile ak jejak kaki melangkah keluar dr ktm tibe2 ak berkata pd syam ‘b nk balik la… takot la… ' syam pulak berkata ‘ jgn mengada boleh x ? ' auwwww sweet nye la haiiiiiiiiiiiii….. haha ! perasan je ak ni kan ? ok dah , smbung balik citer . smpai je ayh dia dah siap sedia menunggu dah kami berdua . hoho then kami pon terus menuju ke rumah syam….
Smpai je dekat rumah syam dgn perasaan dup dap dup dap ni , ak boleh menyorok belakang syam masa dia bukak pintu rumah ! omg ! haha last2 ak pon naik ke rumah dia salam dgn mak dia , adik2 perempuan dia jer… adik lelaki x salam . kui3 . so malam tu x borak sgt la sbb mak dia pon dah mengantok n ak pon mengantok jugak la katanyer… padahal lepas ak mandi ak menghadap pulak game online kesygan ak la ape lagi SDO la… haha tp x on lama pon sebab mata makin lama makin layu so x boleh nk fokus la weiii . hehe . ak tdo pon around 3 pagi mcm tu la kot sbb adik2 dia pon x tdo jugak… so ak join la… hehe .
Esok pagi nya pulak ak bagun mandi smua , ak Nampak budak kecik yg comel sgt plus mulut dia mcm bertih jagung tahu ! byk sgt ckp nya… tp comel . itu yg buat ak x boring duduk rumah syam . keh3 sbb syam dok sibuk jugak main game dia jugak , so mmg x bole nk buat ape la… huhu memang melayan budak kecik nama dia maria ni mmg x letih , lagi2 budak ni minat sgt2 dgn kpop ! wow ! kalau dgr lagu psy gentlemen mmg dia menari sebijik mcm dlm youtube tu ! haha mmg gelak je ak . ape yg ak suruh ckp dia pon ikut . pendek cerita dia seorang budak kecik yg pandai buat org gelak .

Kemuadian mak syam ckp dgn syam suruh ak stay lagi smpai esok  mean hari jumaat ak x yh balik tp sabtu br balik la… ak dah tersipu2 malu ewah ewah ewah . . .  hehe so malam nye tuh kebetulan ada pasar malam dekat area rumah syam la kan , kebetulan jugak syam ajak g cc malam tue , tp ak ckp ngan dia takot mak dia marah ke keluar malam kan . dia ckp relex je . . bukan lama pon pg cc . ! haha nampak x nakal nya disitu auwww . so ak dgn syam pon berjalan kaki menuju ke cc . jauh tu bole tahan jugak la . hehe tp x pe senaman sikit keluar kan peluh . kui-3 so smpai je dekat cc , ak bayar pon sejam seorang dlm pukul 10 balik rumah syam balik . tue pon ak rasa takot sbb  nye keluar malam kan . smpai je rumah smbung pulak tgk running man 1 famly syam tgk kecuali mak dia je yg dah tdo n adik lelaki dia . 
ak tgk pon separuh jalan jugak sbb dah terlalu ngantok so ak pon tdow dulu la... yer la esok nk kerja kan.. so kne bgn awal... korang taw ak dah set alarm pukul 5pg last-2 ak terlajak tdo smpai 6.45 pg woiii tuh pun syam yg kejut kan ak . adesss malu weyhhhh.... ak pon siap-2 la kan , then b4 g keje ak mkn nasi impit + ayam goreng rempah + kuah kacang and air teh o memang sedap ! hehe  .lepas ak mkn ak pon salam cium tgn mak dia , mak dia pon cium pipi ak , tp cium pipi ak ni mcm ade makna jerrrr.... hehe lain mcm taw . . .  so kesimpulan nya di sini mak n ayah syam boleh terima ak seadanya :) cewahhhhhhhhhh hehehe .

so masuk ni dah dua kali ak bertemu dgn fmly syam so syam je belom bertemu fmly ak lagi . mst 
la dia gementar nk jmp fmly ak kan . hehe insyallah kalau ada umur yg panjang pasti benda baik ni x kan di lengah-2kan... amboi-2 korang doa-2 kan la yer...

The end

Akibat Lalai kaki terseliuh teruk !




Salam smua . apa khabar ? ade sehat kah ? if x sehat tuh bawak-2 la berjumpa doktor yer… maklum lah skrg ni byk penyakit timbul... ok la memandangkan agak lama ak menyepikan diri dlm dunia blog ni la kan , ak nk menceritakan kisah yg ak alami selama ak menyepikan diri buat seketika ni la ea…

akibat lalai ak terjatuh smpai kaki kanan ak terseliuh teruk .




sumber mr google :)

( lebih kurang mcm ni la kaki ak terseliuh + bengkak tu )

Haaaa tajuk pon mcm dah GEMPAK GILE kan ? muahahaha ! ok ceritanya bermula mcm ni , tarikh 12.5.2013 adalah tarikh hari ibu kan ? so pada tarikh itu jugak lah ak mengalami kemalangan kecil semasa hendak pg ke tempat kerja .. act , lepas ak bersarapan bersama si dia dkt kedai mamak di Naina subang . so lepas kami bersarapan dlm masa nk melintas jalan tuh ada lah bendul kan , dgn tidak semena-2nya ak tersungkur di jalan weyhh ! perasaan ak masa tu ? ok frst ak dgn sepantas kilat bangun , (nk cover line yg ak tgh jatuh + malu la weyhh hihi ) second ak bole gelak lagi ngan si dia ! haha ! third bila ak nk melangkah nk berjalan masa tu la kaki kanan ak x bole nk bergerak smpai ak menangis kowt… huhu . mula-2 si dia ckp dia nk bwk ak trus g klinik panel ak degil jugak , sbb ak ckp ngan dia pg mcd dulu amek surat br pg … Nampak x degil nye ak nk berjalan jugak even dlm kesakitan yg amat-2 sgt ?? hehe last-2 ak goyang-2 sikit kaki ak ni bole jalan slow-2 la.. tuh pon menahan sakit mcm nk ape dah… smpai je mcd crew lain tnya ‘ dah knp ko yan ?’ ak pon jawab ‘jatuh td kak kat c4 ‘ then ak gelak-2 ….. smpai crew room ak trus duduk n tibe-2 ak terasa kaki ak mcm besar semacam jer la kan…. Sbb kasut yg ak pkai sblm ni longgar tibe-2 ketat semacam . ak x bukak kasut ak tp ak urut-2 sikit tu pun sakit gile weyyy . ak pijak sikit-2 tp sakit…. So ak pikir mcm mana nk kerje ni ?? aduhaiii memandangkan jadual kerja ak pukul 10 pagi masa tu , ak pon rehat-2 kan la dulu kaki ak yg sakit td tu , ak igt kan bole la nk pg kerje tp x bole…. Dgn rasa berat hati ak minta surat kebenaran pg klinik panel …. Store manager ak pon benarkan ak balik mase tu jugak…. So ak pg ke klinik panael dgn jalan tempang ! haha smpai je dkt SS15 subang jaya ak tgk klinik tuh close la plk…. Last-2 ak balik ke rumah sewa ak terpaksa la jugak ak naik teksi woii rabak sudah duit ak.. smpai je rumah tuan rumah ak tnya ‘knp balik awal dek yan ?’ ak ckp ‘ jatuh td kak masa nk pg kerja ‘ then ak trus msk blik tukar baju smua then tido …. Masa tu ak x bg taw mama ak kat kg yg ak jatuh , sekali lagi ak menagis di sebbkan kaki ak x bole nk bergerak ! arghhhhh sakit weyhhh nk pusing ke kiri n kanan x bole kot… n masa tu lah ak Nampak kaki kanan ak membengkak yg sgt besar ! ak pon trus call mama dgn menagis nya ak ckp swh ayah ak ambil ak hari tu jugak sbb nk pg hospital… so ayah ak ambil ak mlm tu jugak la… bygkan ak nk pkai selipar cm bole muat dekat jari ak je kot…. Bole la korang bygkan bertapa besar n bengkak nya kaki ak masa tu… huhu ak smpai hospital tg karang dlm pukul 1 pagi , rmai jugak la org masa tu tp ak x kesah dah sbb ak menahan sakit dr pagi smpai la mlm tuh… then ak pon berjmpa dgn doktor , doktor ckp terseliuh mmg amat sakit , so dia bg ubat sapu + ubat tahan sakit dgn ubat hisap ( utk susut bengkak punya ) so ak ikot la arahan doktor mkn ubat smua . then doktor bg ak mc la kan… x kan la nk kerje dgn kaki bengkak kan… nk taw brp hari ak mc ? I got 5 days mc yaw…hahaha ! (eh-2 bukan budak yg dlm youtube tuh okayyyy … haha ) so dlm masa 5 hari tuh ak just lepak kat rumah je la… ade jugak ak curik-2 keluar pg cc main SDO pnya pasal… haha ! bile lagi kan nk online game peberet ak tu kan…. And Alhamdulillah kaki ak semakin susut bengkaknya.. so hari sabtu pg ayah ak da antar ke bustop kuala Selangor la kan.. dgn kaki agak sakit sikit ak gaghkan jugak nk berkerja esok…. Huhu yg syok nya ak jatuh hari ahad , so ak start kerja hari ahad jugak ! waaa mcm x percaya la plk.. so ahad tuh ak kne jaga kiosk kat c4 la kan… mgkin sbb byk pergerakkan kaki ak sakit balik , sbb kan br nk baik kan… kebetulan esok nya ak of day tp kaki ak ni ngilu + sakit kot… membuatkan ak exc esok harinya ( selasa ) so skrg nikeadaan kaki ak semakin pulih , tp kalau bile dipusingkan mcm tulang bergesel-2 la plk… sakit kot… nk bersila susah sikit la… huhu harap-2 sembuh la kaki kanan ak ni kan…. Amin….

Fav ais krim (:


assalamualaikum smua... waaa lame nye x update blog kan ? windu ak x ? [ceh perasan lebih minah nieyh kan ? ] ok la entry kali ni pasal makanan ? haaa ape ? makanan ? nak taw ape dia jom tgk kat bawh ni ... jeng jeng jeng... hahaha 

haaa see ! da tgk kan ? taw x ape name dia ? kalau sape-2 yg x taw tu meyh ak bg tahu... nama nya adalah CHOCO TOP (: seriously mmg sedap sgt sbb chocolate + vanilla kan... mne nk dptkan ais krim ni ? hanya di mcd subang parade shj... haha ! kidding je la.. seluruh mcd di seluruh dunia ade jual choco top ni tp x taw la panjang nye mcm ni ke tak kan... wakakaka ! harga cuma RM1.80 sahaja kalau mana yg beli kat airport , genting harga agak mahal sikit la... so pada sape-2 yg suka mkn ais krim , jom la try (: sedap woooo haha  so leps ni x payah nk beli ais krim yg mahal cth baskin robbins , tutty fruitty or what so ever sbb ais krim mcd lebih murah n smua suka kan nya... ak bukan nk ckp ais krim yg lain x sedap cuma zaman skrg rmai nk harga yg murah kan... so mcd je la pilihan korang kan... (:

ok , sekian wasalam(:


Wish Me Luck ! (:

assalamualaikum and hello everybody ! selamat pagi (:



ok just for short entry okay , hari ni team mcd subang parade ade perlawanan bowling antara area mcd subang yg laen , fo wish me luck okay frend . (: seriously ak x reti n x pernah main bowling ! frst time ni main bowling teruja + gugup + cuak smua ade lah... frst takot masok longkang je memanjang kan... tuh dah semestinya... haha so aper-2 pun doa kan ak buat yg terbaik yeah ! 

# time-2 mcm ni la sakit 'bulan' nk dtg kan... haha xper dah prepare siap-2 dah... hope x jd aper-2 dkt ak je la nanti... #

sekian , byebye (:

Kalau Tiap Bulan Macam Ni Teruk La . . .




Assalamualaikum ! hello korang . ada sehat meyh ? alhamdulillah .. sudah dinner meyh ? alhamdulillah jugak.... ok dah-2 sila la perhatikan tajuk entry di atas tuh yer... haha tajuk mcm x puas hati je kan... myb ye la kot.... hehe.. ok cm ne ak nk mulakan story erk ? haha ! x taw nk mulakan mslhnya.... 

ok al-kisahnya bergini... cewahhh mcm cerpen plk dah... sejak sebulan ni hours kerja ak kene cut... taw kan ? dr kerja normal hours (8 jam) menjadi lah 5,6 jam sahaja.... sadis kan ? lagi la sadis bab gaji ! waaaa for sure la 400 something je la gaji ak bulan ni.... ok , korang mst nk taw sbb ape hours ak kne cut kan ? nak taw x ? mst la nak kan.... ini disebabkan oleh kedatangan nepal yg bekerja di store seramai 4 org la... that's why la hours ak kne cut okay... eh , bukan ak sorang je ok ! seluruh crew mcd kne cut hours mereka... perghhh sadin weyhhh mmg sadin la kan... kalau budak-2 skola ni x pe la jugak kan... sbb diorg masih tanggungan ibu bapa lagi.... yg ak ni ? mne nk bayo sewa bilik , duit kptm , duit belanja harian lagi... aduhaiiii mmg menduga bulan ni la kate kan.... so x pasal-2 smua kne post pone dulu la jawabnya... huhu ak pon x pasti smpai bila la nepal-2 ni nak stay kat sini... kalau tiap-2 bulan gaji 400 sebulan mati la ! baik carik keje lain jer kan ?? haihhhh tp apakan daya kuh sbb x de keje yg sesuai dgn jiwa ak skrg ni... wakakaka ! [ x bole bla ayat kan?] so ak harap sgt la keadaan ni x berlarutan smpai bila-2 la kan.... (:

sekian , terima kasih (:

Pulut Kuning (:




assalamualaikum.... selamat ptg smua... dah minum petang ? sudah ? alhamdulillah... cuaca hari ni agak panas kan ? tempat ak je kot panas + mendung tp stil terasa bahangnya.... masyallah jgn ckp la kan...

so , oleh kerana hari ni ak cuti ak just lepak je la kat uma... selalunya ak keluar dgn si jantung hati ak tuh... hari ni ak just nk rehatkan diri je la... kui-3 memandangkan hari ni hari jumaat jugak tuan rumah ak tgk sibuk memasak rendang ayam dgn pulut kuning ! waaaa sedap nyerrrr selalunya dia akan buat mcm nieyh bile hari jumaaat shj... sbb dia ckp kalau dkt indonesia mmg selalu org buat sedekah mcm ni... alhamdulillah.... x rugi sebenanrnya bersedekah kan ? kalau rajin bersedekah insyallah pintu rezeki semakin bertambah-2 (: insyallah....



sumber dari PAK CIK GOOGLE (:




oh rendang ayam ..... lalalalala sedap nyer.... 

sumber dari PAKCIK GOOGLE (:

tgk lah bertapa terliurnya bile melihat kan ? ak nieyh jgn ckp la... bau nye perghhhh mengancam kot..... haha mmg habis la diet ak mlm ni.... hehehe 

sekian , tamat (:

Untuk Korang !


Assalamualaikum , dan selamat sejahtera ! 

alhamdulillah diam x diam dah hari ni hari jumaat kan ? begitu cepat masa berlalu pergi kan ? so , dr tgh menerjah blog kawan-2 yg dah follow ak ni ak terpikir nk post something dgn korang la.. di sini ak nk ckp sory sgt-2 sbb ak selalu x update blog , sbnarnya ak yg terlalu bz dgn kerja yg m'buatkan ak x de masa nk update blog ak yg x lawa ni... bukan ak  nk abaikan blog ak yg buruk ni tp itu lah hakikatnya skrg.. wahh ! ayat mcm puisi plk dah.. haha ! 

sebenarnya mmg pun ak bz dgn kerja.. kdg-2 nk online pon x de masa so hope sgt korang paham la yer... kalau ak onlline blog pun kdg-2 ak x tahu nk taip ape... bole plk kan ? idea tuh tibe-2 hilang jer... haha so just ak visit blog korang yg dah follow ak je la... :)lepas ni insyallah kalau ak ada masa ak akn update entry yg best utk korang okay... bole tahu kehidupan ak kan.... hehe

sekian , terima kasih :)

syukur alhamdulillah :)



Daisypath Anniversary tickers

Hello peeps ! assalamualaikum dan salam 1 malaysia… haaa hari ni ak nk bercerita pasal…. Pasal ape erk ?? ok ok ! dah igt balik dah ak nk bercerita pasal ap… ok tajuk nya adalah “ ulang tahun yg ke-2 “ wahh gitu tittle entry ak… mcm org dah kawen plk kan… huhu . ok sbnarnya semalam adalah anniversary ak ngan si dia yg ke-2 so , ak x sambut pon… just ak berkata syukur Alhamdulillah sbb di panjang umur ak ni berkawan dgn si dia.. amin.. dan smlm ak ngan si dia x plan nk hang out pun kan.. so memandangkan ak nih ‘kaki game ‘ so ngan dia pg cc dkt SS15 nama cc tuh cc autosurf . mst org subang jaya tahu kan name cc tu kan… ala yg pemes tuh… hehe smpai je sana ak pon start la main game fav ak kan… kami stay kat situ dlm 4 jam shj . sbb ade pakej istimewa kalau guna pc 4 jam RM5 shj… mmg murah kan ? so memandangkan ak nieyh regular customer kan x pyh nk ckp nk amek pakej sbb bro tuh dah knl kami berdua… wakakaka ! Nampak x muka kaki game nye ?? hehe ak x kesah pon org cop ak kaki game , asalkan ak x buat perkara terlarang… Alhamdulillah… so habis ak lepak dlm pukul 2 something , ak pon gerak balik ke subang jaya la… smpai je dkt aeon big ( yg dahulu nya dikenali sbg Carrefour ) kami pon trus ke food court mencari makanan la… maklum lah kelaparan masing-2 sbb just breakfast je kan pg tuh… so abis je mkn kami pon jalan-2 je la kat situ.. bukan nye ade aper pon… haha and up kami decide balik ke rumah masing-2 jugak… haha funny kan ? mmg x romantic ak ni… yer la kalau org lain ak tgk smbut anniversary pg jalan-2 , g mkn yg best-2 and tgk wayang…. Tp ak ? takpon… sbb ak pikir byk guna duit , biarlah ak simpan smua tuh mne tahu one day ak akan dpt ap yg ak impikan nanti.. insyallah… mne tahu jodoh ak ngan dia smpai jinjang pelamin menjadi kenyataan ak boleh la smbut bersama dgn dia… yg tuh mst seronok punya…. Sbb kalau smbut skrg mcm x seronok plk kan… yer la masa blm kawen selalu smbut , kalau dah kawen x seronok nk smbut plk… itu pandangan ak la kan… setiap org lain-2 pandangan kan… hehe . end of this entry ak berharap agar persahabatan antara ak ngan dia berkekalan smpai bila-2 insyallah amin… itu shaja yg ak harapkan….

Sekian , bye bye smua !


Cuti 4 hari kerja 3 hari ????? ape ni ???!!!




Ok , hye smua… assalamualaikum…. Sehat ? hope korang sehat la kan… ak plk ? x berapa nk sehat kot… hurmmm entah la korang ak x taw nk trgkan mcm mana… ok korang tgk tittle di atas tuh kan ?? CUTI 4 HARI KERJA 3 HARI ??? APE NI ???!! ok ak mulakan cerita.. ak paham sejak Nepal-2 nih masuk hours ak kene cut , cuti pon bertambah-2 bukan 2 hari tp 4 hari plk.. patut ke ?? knp ak yg dpt cuti mcm ni ?? knp crew lain x dpt sekali ?? knp ??? ak bukan apa… just x berpuas hati je… kalau cut hours tuh mmg sakit la… dr selalu kerja normal hours (8 jam) jd 5 jam sehari kerja… kejam kan ?? ape ak nk makan kalau kerja hours sikit gile-2 ?? diorg x paham perasaan ak….. x paham perasaan crew-2 yg lain yg byk tanggungan… cth nya ak la…. Mana nk bayar duit sewa umah , duit pinjaman pelajaran , mana nk bg duit dkt kg lagi , n mana nk simpan duit asb ak lagi… arghhhhh tension gile weyhhh bile piker benda ni…. Seriously I’m really stress right now… !!! kalau si Nepal nieyh rajin berkerja x pe jugak… ni lembap tahap cipan… ! plk tuh menjawab bila org ckp… means x bole nk ditegur la…. Yg lagi 2 org nepal ni rajin sgt…. Kerja pon x memilih… ap yg manager ak suruh buat , diorg buat… ^_^ lagi pun manager ak ckp diorg stay smpai bulan 9… mak ai… lame beno…. Adessss masak la mcm ni….. gaji mmg kaw-2 sikit la…. Nk x nk kene terima jugak la kan…. Haha….

sekian , Tamat #

BR1M





# maaf la korang sbb lambat sgt ak update entry ak kali nieyh keadaan x mengizinkan...#

Salam smua… sehat korang smua ? ak minta maaf sgt-2 la yer sbb dah lame sgt menyepikan diri dlm dunia blogger ni… bukan ape , keadaan x mengizinkan utk ak update segala aktiviti ak… byk kerja tuh da semestinya la… yer la ak mencari rezeki kuat-2 bersebab kan… nak tahu ke sebab nye ape ? sabar okay.. insyallah kalau di permudahkan semua akan ak beritahu kelak okay… skrg I just keep secret dulu dgn korang smua… cewahhhh….. ok lah skrg ni ak nk bercerita tntang ak mendapat duit dr PM kta la… ape lagi kalau bukan duit bantuan rakyat 1 malaysia atau dgn singkatanya (BR1M) Alhamdulillah ak salah seorang anak muda yg terpilih dan mendapat duit BR1M ni…. So lepas mama ak call yg mengatakan ak punya surat dah smpai , ak pon minta cuti dgn manager ak then ak pulang ke kg halaman ak la… mne lagi kalau bukan tg karang . esok nya pukul 3 ptg ak pg ke sekolah men dato harun tg karang , anyway tuh bukan skola lame ak keyh… hehe . rmai jugak yg ambil duit ni sbnarnya… so ak dpt la jugak jmp kwn-2 masa ak skola dulu-2 smua nya x berapa nk knl ak la kan… sbb diorg ckp muka ak laen beno dr skola… haha kelakar sungguh… lepas abis ambil duit tu ak pun balik ke rumah dgn muka yg gumbira… wakakaka . ak bg RM200 dekat mama ak buat dia belanja barang-2 dapur dkt rumah la… so balance RM50 utk ak… cukup la kan…. Huhu Sorry sgt la ye korang sbb x dpt post gambor ngan korang sbb x smpat nk snap nye… maklumlah phone pon bukan smart phone pon… muahahaha… just phone yg bole call n sms jor… huhu so mne-2 yg pernah mendapat duit yg ak ckpkan ni mst korang taw kan mcm mane vaucer nye kan…. Huhu…. Ok , habis kisah duit bantuan rakyat . ini plk kisah kedua ak… kisah hal di tmpat kerja la mne lagi… ok fine ! ak tahu la sejak bulan 3 ni org Nepal dah start kerja kat mcd subang kan… tp jgn la smpai nk cut hours ak , bg ak cuti lama-2 kan…. Ok korang x paham ape yg ak ckp kan ? ok , mcm ni….. tmpt ak keje dah ade pekerja Nepal 4 org , so ak nieyh pekerja tetap mean full time crew la kan… so kalau ak kerja sekalipun hours ak kerja just 6 jam je sehari…. Sadis kan ?? b4 this ak keje normal hours kot… ( 8 jam ) tp sejak si Nepal-2 nieyh smua kerja hours ak kene CUT !! huh ! geram seyhhhhhhhh x tahu nk ckp mcm mne…. Dah la hours kene cut , ak plk di beri cuti seminggu 3 hari weyhhhh…. Aduh mak ai…. Lagi parah kan ?? ak bukan x selalu dtg kerja… ak selalu dtg kerja… tp dibuat jugak mcm ni kan…. Yg pelik n hairan nye , pekerja lain diorg x de pun sentuh hours diorg… cuti pon mcm biasa la kan.. means seminggu 1 hari rest… mane boleh kan mcm tu ? adil x ?? bg ak x adil ! mmg x adil….. ak ingtkan hari tu ade crew meeting , br la nk berbahas pasal hal ni kan.. rupanya x jd plk… kne post pone ke hari lain…. Haihhhhhh sabar je la…. Ak harap sgt la gaji bulan ni x seperti mana yg ak pikirkan… kalau mmg btul jd mmg x taw nk ckp ape dah…. Ak harap sgt mereka tuh bukak mata yg kami nieyh sebagai crew ade hak jugak nk bersuara pasal kerja… x bole nk bg org cuti sesuka hati kan…. Harap-2 lepas ni ak x kerap sgt di beri cuti… amin…..

Ok , last story … haaa bukan senang ak nk bercerita panjang lebar kan ? frst time nie ak bercerita panjang melebar… haha . ok korang pon sedia maklum genap la sebulan ak duduk di bilik sewa yg baru kan… Alhamdulillah syukur sejak ak duduk sini x de ape-2 masalah pun… owner rumah yg peramah m’buatkan ak senang dgn dia… selalu jugak adik ak yg nom 3 dtg uma lepak uma ak… mak cik tuh x marah pon…. Siap msk kan utk kami lagi… hehe bahagia rasanya… dan Alhamdulillah jugak sejak ak duduk sini kesihatan ak baik je.. x mcm duduk bilik sewa lama , taw-2 je la keadaan rumah nyer… mcm sarang tikus kot…. Haha ak pon x taw mcm mana ak bole bertahan stay situ…. Tp apa-2 pun ak mmg suka n seronok duduk sini… ^_6 so itu sahaja lah cerita ak kali ni… panjang lebar kan ???? ini lah kisah yg ak nk share ngan korang… kalau ade masa ak akan update lagi okay… byebye ^_^


Pindah Rumah Lagi... hehe




Salam semua ! lame nye ak x update blog ni kan… maaf la yer kesibukan melanda je ak ni kan… maklumlah kan… ak skrg kena carik duit lebih la kan… lg pun ade tujuan sbnarnya… nak tahu ke tujuan nye ape ? sabar la ea… akan ak beritahu nanti…. Mahu kasi surprise dgn korang la… hehe … ok lah , entry ak kali ni ak nk story pasal berpindah ke rumah yg baru… I mean bilik sewa baru… before this bilik yg ak sewa tuh mmg x complete mcm rumah org lain la… seriously ak ckp mcm rumah setinggan taw … ak bukan nk menghina ke ape… tp hakikatnya mmg itu lah dia… oleh kerana ak mase tuh tedesak sgt sbb nk carik bilik sewa , nak x nk ak kene stay jugak la rumah tu…. Ok , ak cerita sikit la pasal owner lame ak ni … mak cik nih baik , ade anak 2 org sepasang plk… means seorang lelaki , seorang perempuan… so masing-2 dah besar panjang dah… ak dgn mak cik n anak prmpuan dia mmg x de masalah sgt.. tp aka de mslh dgn ank lelaki dia tu la… mase tu ak igt br 1 week ak stay rumah tu , ak igt lagi mase tu hari jumaat so ak of day mase tu , korang nk taw ape jadi ??? dia boleh masuk bilik ak n letak nombor phone dia dlm baldi ak !! berani sungguh kan ??! ok wait , mcm mne ak taw ank lelaki dia buat ? punya la pandai nye ank mak cik tuh , dia boleh siap tulis nama dia lagi kat kertas tu …. Very the funny kan ?? haha ak dpt taw bile ak bgn dr tdow , biase la dah of day so bgn agak lambat sikit la… wakakakak ! ak nk pg mandi ak Nampak ade kertas dlm baldi ak… time tuh ank mak cik tu dah tdow dah… sbb dia keje mlm kan…. So ak cepat-2 mandi n kua rumah…. Tp sblm ak kua rumah tu ak try miss call nom tu , mmg ternyata ank makcik tuh punya !!! perghhh menyirap gak hati ak ni… pehal plk nk msk bilik ak masa tidur kan…. Gile bodoh ke ape ??! seriously mase tuh mmg ak marah sgt-2…. Then ak msg ank dia , pehal msk bilik ak tnpa kebenaran ak ? dia bole menafikan weyyyy ! walaowey !! terbaek la ko ni kan… da sedap mengintip ak lagi mau menidakkan la ??! grrrr dia bole siap nk halau ak lagi mase tuh… so ak ckp la ape hak ko kalau ko nk halau ak sedangkan ak bayar sewa dgn mak ko bukan dgn ko !? ak ckp mcm tuh trus dia senyap …. Mlm tuh ak trus ckp ngan mak dia… mak dia dok desak dia banyak kali tp dia x nk mengaku jugak… perghhhh….. last-2 mak dia minta maaf ngan ak sbb ank dia buat mcm tu kat ak…. Mmg ikotkan hati ak nk bla je dr rumah tuh hari tu gak , tp apakan daya gaji blom ade plk… haihhhh nak x nk kena la tahan…. Lepas dr halt uh , ak x tegur lansung ank dia yg perangai mcm cilakak tu… ak just ckp ngan mak n anak prmpuan dia je…
Minggu lepas , mak cik tu balik dr rumah mcm biasa sbb dia pon kerja jugak… kebetulan ak pon br je balik keje… then dia membebel x tentu pasal ngan ank prmpuan dia… dia bebel pasal x kemas rumah la… x basuh pinggan la… blab la bla…..padahal ak lepas mkn ak cuci sendiri…. Ak kemas bilik ak je la… bukan ak x pernah nk mengemas rumah dia tuh , ak pnh je mengemas last-2 dia marah ak balik knp alihkan brg-2 dia ? ak ckp la mengemas td… dia ckp bia ank prmpuan dia je mengemas… so start dr situ ak x amek port dah… tiba mlm tuh dia bole ckp ngan ak swh carik bilik sewa lain… sbb ade org lain nk sewa bilik ak ni… so ak ckp la okay… act , mmg ak nk keluar pond r rumah tuh… sbb dah x tahan dah… rumah kotor , x terurus je ak tgk… tahan je weyhhh ak stay sini… nk bawak mak ak pon ak segan…. Mlm tuh jugak ak carik bilik sewa lain… n alhamdulillah ak dah dapat bilik sewa yg baru… esok nya ak pg rumah mak cik tuh… nama dia zaharah… ak x tahu nk ckp mcm mana punya la cantik rumah dia kot… bilik pon cantik ade katil queen size , almari dgn meja… bilik pon besar dan cantik… sgt-2 la puas hati… sebulan RM200 bil elektrik + air RM10 so total = RM210 sebulan… mmg beza sgt la kan… sbb ak sewa bilik 200 tp bilik kecik gile… ni bilik tgh 210 je sebulan… Cuma bulan ni sakit sikit la kena bayar deposit 200 kan… so total bulan ni 410 ak kena bayar dgn makcik tu… ak x kesah mahal asalkan selesa n mudah mama ak selalu dtg… lagi pon mak cik ni pon baik…plus peramah…. So ak harap ini lah rumah terakhir ak pindah… mls dah ak nk pindah randah dah… nasib la ak dpt blok yg sama Cuma tinggkat yg atas sekali plk…. Haha…. So aper-2 pon hope semua nya berjalan dgn lancar la kan… amin… 29 dgn 30hb ni ak dah minta cuti sbb nk bawak barang-2 ak la… lagi pon barang-2 dah siap kemas dah semua nya… x de la risau sgt kan… hehe…. Alhamdulillah ak dah selamat pindah … Alhamdulillah jugak setakat ni ak dgn owner baru msh nk kenal-2 la kan…. Mak cik nih peramah org nya… so dr situ la ak senang nk bersembang dgn dia… so skrg da seminggu ak stay rumah baru… happy sgt sbb keadaan rumah selesa dan terurus… Alhamdulillah syukur sekali lagi… so ak harap ni la kali terakhir ak pindah rumah…. Hope dgn makcik ni x de paper masalah la kan…. Amin…..

THX krn Melawat yeah XOXO !