Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Kalau Tiap Bulan Macam Ni Teruk La . . .




Assalamualaikum ! hello korang . ada sehat meyh ? alhamdulillah .. sudah dinner meyh ? alhamdulillah jugak.... ok dah-2 sila la perhatikan tajuk entry di atas tuh yer... haha tajuk mcm x puas hati je kan... myb ye la kot.... hehe.. ok cm ne ak nk mulakan story erk ? haha ! x taw nk mulakan mslhnya.... 

ok al-kisahnya bergini... cewahhh mcm cerpen plk dah... sejak sebulan ni hours kerja ak kene cut... taw kan ? dr kerja normal hours (8 jam) menjadi lah 5,6 jam sahaja.... sadis kan ? lagi la sadis bab gaji ! waaaa for sure la 400 something je la gaji ak bulan ni.... ok , korang mst nk taw sbb ape hours ak kne cut kan ? nak taw x ? mst la nak kan.... ini disebabkan oleh kedatangan nepal yg bekerja di store seramai 4 org la... that's why la hours ak kne cut okay... eh , bukan ak sorang je ok ! seluruh crew mcd kne cut hours mereka... perghhh sadin weyhhh mmg sadin la kan... kalau budak-2 skola ni x pe la jugak kan... sbb diorg masih tanggungan ibu bapa lagi.... yg ak ni ? mne nk bayo sewa bilik , duit kptm , duit belanja harian lagi... aduhaiiii mmg menduga bulan ni la kate kan.... so x pasal-2 smua kne post pone dulu la jawabnya... huhu ak pon x pasti smpai bila la nepal-2 ni nak stay kat sini... kalau tiap-2 bulan gaji 400 sebulan mati la ! baik carik keje lain jer kan ?? haihhhh tp apakan daya kuh sbb x de keje yg sesuai dgn jiwa ak skrg ni... wakakaka ! [ x bole bla ayat kan?] so ak harap sgt la keadaan ni x berlarutan smpai bila-2 la kan.... (:

sekian , terima kasih (:

3 comments:

Cik JariManis said...

tak apa2...sabar, doa dan usaha! In Sha Allah, rezeki awak murah! :)

Cik JariManis said...

tak apa2...sabar, doa dan usaha! In Sha Allah, rezeki awak murah! :)

BudakCHOCO Official Blogger said...

cik jari manis : okay awak... sy mmg sentiasa bersabar sbb mungkin ini dugaan kan... (:

THX krn Melawat yeah XOXO !