Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Cuti 4 hari kerja 3 hari ????? ape ni ???!!!




Ok , hye smua… assalamualaikum…. Sehat ? hope korang sehat la kan… ak plk ? x berapa nk sehat kot… hurmmm entah la korang ak x taw nk trgkan mcm mana… ok korang tgk tittle di atas tuh kan ?? CUTI 4 HARI KERJA 3 HARI ??? APE NI ???!! ok ak mulakan cerita.. ak paham sejak Nepal-2 nih masuk hours ak kene cut , cuti pon bertambah-2 bukan 2 hari tp 4 hari plk.. patut ke ?? knp ak yg dpt cuti mcm ni ?? knp crew lain x dpt sekali ?? knp ??? ak bukan apa… just x berpuas hati je… kalau cut hours tuh mmg sakit la… dr selalu kerja normal hours (8 jam) jd 5 jam sehari kerja… kejam kan ?? ape ak nk makan kalau kerja hours sikit gile-2 ?? diorg x paham perasaan ak….. x paham perasaan crew-2 yg lain yg byk tanggungan… cth nya ak la…. Mana nk bayar duit sewa umah , duit pinjaman pelajaran , mana nk bg duit dkt kg lagi , n mana nk simpan duit asb ak lagi… arghhhhh tension gile weyhhh bile piker benda ni…. Seriously I’m really stress right now… !!! kalau si Nepal nieyh rajin berkerja x pe jugak… ni lembap tahap cipan… ! plk tuh menjawab bila org ckp… means x bole nk ditegur la…. Yg lagi 2 org nepal ni rajin sgt…. Kerja pon x memilih… ap yg manager ak suruh buat , diorg buat… ^_^ lagi pun manager ak ckp diorg stay smpai bulan 9… mak ai… lame beno…. Adessss masak la mcm ni….. gaji mmg kaw-2 sikit la…. Nk x nk kene terima jugak la kan…. Haha….

sekian , Tamat #

No comments:

THX krn Melawat yeah XOXO !