Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

BR1M





# maaf la korang sbb lambat sgt ak update entry ak kali nieyh keadaan x mengizinkan...#

Salam smua… sehat korang smua ? ak minta maaf sgt-2 la yer sbb dah lame sgt menyepikan diri dlm dunia blogger ni… bukan ape , keadaan x mengizinkan utk ak update segala aktiviti ak… byk kerja tuh da semestinya la… yer la ak mencari rezeki kuat-2 bersebab kan… nak tahu ke sebab nye ape ? sabar okay.. insyallah kalau di permudahkan semua akan ak beritahu kelak okay… skrg I just keep secret dulu dgn korang smua… cewahhhh….. ok lah skrg ni ak nk bercerita tntang ak mendapat duit dr PM kta la… ape lagi kalau bukan duit bantuan rakyat 1 malaysia atau dgn singkatanya (BR1M) Alhamdulillah ak salah seorang anak muda yg terpilih dan mendapat duit BR1M ni…. So lepas mama ak call yg mengatakan ak punya surat dah smpai , ak pon minta cuti dgn manager ak then ak pulang ke kg halaman ak la… mne lagi kalau bukan tg karang . esok nya pukul 3 ptg ak pg ke sekolah men dato harun tg karang , anyway tuh bukan skola lame ak keyh… hehe . rmai jugak yg ambil duit ni sbnarnya… so ak dpt la jugak jmp kwn-2 masa ak skola dulu-2 smua nya x berapa nk knl ak la kan… sbb diorg ckp muka ak laen beno dr skola… haha kelakar sungguh… lepas abis ambil duit tu ak pun balik ke rumah dgn muka yg gumbira… wakakaka . ak bg RM200 dekat mama ak buat dia belanja barang-2 dapur dkt rumah la… so balance RM50 utk ak… cukup la kan…. Huhu Sorry sgt la ye korang sbb x dpt post gambor ngan korang sbb x smpat nk snap nye… maklumlah phone pon bukan smart phone pon… muahahaha… just phone yg bole call n sms jor… huhu so mne-2 yg pernah mendapat duit yg ak ckpkan ni mst korang taw kan mcm mane vaucer nye kan…. Huhu…. Ok , habis kisah duit bantuan rakyat . ini plk kisah kedua ak… kisah hal di tmpat kerja la mne lagi… ok fine ! ak tahu la sejak bulan 3 ni org Nepal dah start kerja kat mcd subang kan… tp jgn la smpai nk cut hours ak , bg ak cuti lama-2 kan…. Ok korang x paham ape yg ak ckp kan ? ok , mcm ni….. tmpt ak keje dah ade pekerja Nepal 4 org , so ak nieyh pekerja tetap mean full time crew la kan… so kalau ak kerja sekalipun hours ak kerja just 6 jam je sehari…. Sadis kan ?? b4 this ak keje normal hours kot… ( 8 jam ) tp sejak si Nepal-2 nieyh smua kerja hours ak kene CUT !! huh ! geram seyhhhhhhhh x tahu nk ckp mcm mne…. Dah la hours kene cut , ak plk di beri cuti seminggu 3 hari weyhhhh…. Aduh mak ai…. Lagi parah kan ?? ak bukan x selalu dtg kerja… ak selalu dtg kerja… tp dibuat jugak mcm ni kan…. Yg pelik n hairan nye , pekerja lain diorg x de pun sentuh hours diorg… cuti pon mcm biasa la kan.. means seminggu 1 hari rest… mane boleh kan mcm tu ? adil x ?? bg ak x adil ! mmg x adil….. ak ingtkan hari tu ade crew meeting , br la nk berbahas pasal hal ni kan.. rupanya x jd plk… kne post pone ke hari lain…. Haihhhhhh sabar je la…. Ak harap sgt la gaji bulan ni x seperti mana yg ak pikirkan… kalau mmg btul jd mmg x taw nk ckp ape dah…. Ak harap sgt mereka tuh bukak mata yg kami nieyh sebagai crew ade hak jugak nk bersuara pasal kerja… x bole nk bg org cuti sesuka hati kan…. Harap-2 lepas ni ak x kerap sgt di beri cuti… amin…..

Ok , last story … haaa bukan senang ak nk bercerita panjang lebar kan ? frst time nie ak bercerita panjang melebar… haha . ok korang pon sedia maklum genap la sebulan ak duduk di bilik sewa yg baru kan… Alhamdulillah syukur sejak ak duduk sini x de ape-2 masalah pun… owner rumah yg peramah m’buatkan ak senang dgn dia… selalu jugak adik ak yg nom 3 dtg uma lepak uma ak… mak cik tuh x marah pon…. Siap msk kan utk kami lagi… hehe bahagia rasanya… dan Alhamdulillah jugak sejak ak duduk sini kesihatan ak baik je.. x mcm duduk bilik sewa lama , taw-2 je la keadaan rumah nyer… mcm sarang tikus kot…. Haha ak pon x taw mcm mana ak bole bertahan stay situ…. Tp apa-2 pun ak mmg suka n seronok duduk sini… ^_6 so itu sahaja lah cerita ak kali ni… panjang lebar kan ???? ini lah kisah yg ak nk share ngan korang… kalau ade masa ak akan update lagi okay… byebye ^_^


No comments:

THX krn Melawat yeah XOXO !