Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Malang di Bulan Ramadhan . hummmmm Dugaan....




Annyeong haseyo ! lame sudah ak x update blog kan ? mmg agak lama kot… huhu mtx map lah para follower ak sekalian , ak skrg bz sgt ngan keje skrg nieyh maklum lah dgn keadaan brdband yg sememangnya x ok lagi.. paham-2 je la kan.. huhu . peristiwa 23/7/2012 x kana k lupakan smpai bile-2 la kot . sbb pe ? sbb ak DIHALAU dr rumah yg ak bayar sewa sendiri ! kejam kan ?? yer ! mmg tersangat lah kejam nyerrr…. Ak harap org yg bt ak mcm tuh mendapat balasan yg setimpal ats ape yg dia buat kat ak… hurmmm act ak mls nk memanjangkan hal nieyh sbrnrnya , tp dah dia yg memanjangkan hal nieyh so dgn rela hati ak meluahkan ap yg ak pendam selama nieyh… sedih kan ayt ak ? sape x sedih weyyy bila kene halau dgn sebab yg sikit je ?? ok chop ! sbb ak dihalau krn menggunakan brg-2 kepunyaan si perempuan nieyh la.. padahal ak dah mengaku mmg ak yg guna . jd dr sini mmg salah ak lah sbb guna brg dia , ok fine ak dh mtx map tp dia ? lansung x pandang ! n membuatkan ak skit hati ade la… smpai dia msg ak berkata “ko boleh berambus dr rumah ak skrg ! kalau x ak tuka mangga !” smpai mcm tuh sekali kan ? hurmmm manusia zaman skrg mmg mcm nieyh ke ? dulu bukan main baik lagi , tp skrg ? ap sudah jadi ???? cer cite ?? ha-3 

Ok , berbalik pd story td , lps dia msg ak mcm tuh ak terasa btl-2 dihina seyhhh sedih pn ade sbb x pernah dlm hidup ak j dhal mcm nieyh . so nk x nk ak kne trima dgn redha je… lagi-2 dlm bulan puasa nieyh kan… ak cuba bersabar tp smpai mne ak nk bersabar ?? dia bole nk pijak kepala ak lah ??? g mam la kan… time tuh ak x taw nk call sape yg terlintas dlm otak ak mse tuh nom bf ak je.. trus ak msg dia ckp hal td…then ak mohon mtk dia tlg ak , mean mtk ak ditumpangkan dirumah dia bt sementara waktu , Alhamdulillah ak stay umah bf ak selama 2 hri… tp seyes wey segan sgt-2 sbb frst time jumpa family dia… ak Cuma diam je… hurmmm sgt-2 malu mase tuh… Nampak je ak nieyh senyum , gelak ketawa tp sebaliknya tuhan je tahu… ak bersyukkur bila ak dlm kesusahan mlm tuh , bila ak dok tunggu cab ak dpt cab org melayu , so ini perbualan ak ngan pak cik cab tuh :


Ak : pak cik org mana ?
Pak cik teksi : sy org desa mentari , knp ?
Ak : ooo , sy sbnrnya nk carik bilik utk sewa lah , pak cik knl x sape-2 yg ade nk sewakan bilik ?
Pak cik teksi : ader… [then pakcik tuh bg nom phone dia kat ak…]


Esok pg ak smpai pat keje , ak dpt msg dr pakcik teksi tuh , dia bg nom org yg nk sewakan bilik… alhamdulillah akhirnya ak dpt jugak bilik utk disewa….25hb ak dtg ke flat lame ak nk amik brg-2 ak smua skali , smpai je umah tuh ak tgk dia dah tukar mangga ?? apakah ?? mcm mne ak nk ambik brg-2 ak smua ?? buntuh sdh otak ak mse tuh… then ak msg dia ckp nk amik brg-2 smua tibe-2 dia ckp dia balik lambat dlm pkul 8.30 mlm sedangkan ak kat situ pukul 1 tgh hari !!! korang bygkan susah nye ak berdua ngan bf ak mse tuh , dgn bwk beg berat nye… dia bole ckp x balik ?? kejam sungguh kaw perempuan !! buntu sgt otak ak smpai ak lepak kat tepi tangga smpai ak tertidor tahu…! Sedih hati ak tgk keadaan bf ak… sanggup dia tunggu ak smpai ak dpt tmpt nk berteduh… hurmmm sungguh besar pengorbanan dia kan ?? ak tersedar dr tdor dlm pukul 6ptg .korang thu x mase tuh duit poket aka de 20 hengget jer… bf lak ade 10 hengget jer… bile ak ajak dia berbuka puasa kat kdai , dia jawab mcm nieyh “ b temankan syg mkn yer… b nk syg mkn… b x mkn pon xper…” sayu hati ak bile dia ckp mcm tuh kat ak … serta merta air mata nk menitis kot… ader ke org yg betul-2 kita syg sanggup buat mcm tuh sekali ??ak rase btl-2 dihargai…. Bile ak pujuk dia swh mkn sekali , br dia nak… lepas je berbuka, ak msg lagi pmpuan tuh tp kali nieyh dia rep dia x balik sbb jumpa ayah dia… acik dia !! sj nk main-2 kan ke ape ??! sohai nye pmpuan ! ak pom trus call mak cik yg nk sewakan bilik tuh ckp ak nk trus duduk c2…Smpai je flat desa mentari , ak jumpa mak cik tuh… rupanya ak duduk sekali ngan dia…. Xper lah kan.. sekurang-2 nya aka de kwn nk berborak kan.. lg pon mak cik nieyh ibu tunggal.. ank ader dua sepasang pulak… no hal la… huhuhu. 26hb ak dtg flat lame ak amik brg-2 bertemankan anak mak cik tuh… habis angkut brg smua ak balik ke flat bru ak lah… letak kunci rumah kat tempat kasut je , sbb ak meluat sgt tgk muka dia ! esok hari nya ak msg dia bg taw swh msk kan duit deposit ak , dia bole ckp dia x akan masukkan duit deposit ak ??! weyyy ape nieyh ?? ini sudah melampau tahu ! mase tuh rase mcm nk dtg umah dia gegar je… ape nak jd , jd lah… tp bf ak ckp sabar… xper ko mkn lah duit haram tuh ! 1 sen ak x kan halalkan smpai ak mati ! sedih , sakit hati smua ader…. Tuhan je tahu… ya allah…. Berat sungguh ujian mu… ak kene bersabar atas ape yg dia dah buat kat ak…. Ak percaya one day dia dpt balasan yg setimpal or myb lagi teruk dr  tuh…. Aminnnn….Skrg nieyh ak happy sikit sbb nk g keje senang sgt ! hehehe… bas mmg banyak… so x payah nk bgn awal-2 lagi kan… huhu… by the way terima kasih sbb sudi baca luahan hati ak nieyh… x tahu nk luhakan pd sape so di blog lah ak meluahkan smua yg terpendam dlm hati… c(:

Sekian… Tamat .

2 comments:

nizamsani said...

bersabarlah.

Anonymous said...

saya ade 1 cerita sebenar, rase mcm sangat2 sakit hati bile tahu hal ni pagi ni, saya menyewa 1 bilik, dengan orang perak student juga,bilik yang lain orang kelantan 4 org dah kerja, yang menjadi sadisnye saya cuti sem sekarang tp saya bawa semua barang balik sebab x sure nak ddk c2 or tak sem depan, saya pernah cakap saya akan mesej untuk bagi keputusan saya, so bulan 7 saya bayar full walau saya ddk 4 hari n bulan depan x sure lagi...mlm td saya buka mudah.my, alangkah kecewanya saya budak2 tu iklankan untuk mencari romate n bukannya diiklankan oleh romate asal saya, tetapi di iklankan oleh org2 yang dah bekerja 2, kemasukan bulan 9, oh watt, dahla saya masuk sem bulan 9, die pernah msg suh saya bayar bulan 8 kalo nak terus dduk c2, yang menjadi persoalannya kenapa x bgtau saya, no telefon masing2 ada n adakah romate saya tahu?? Esok saya nak kepastian, pagi2 saya akan msg romate saya. Ya Allah di sini baru saya tahu manusia boleh menjadi sangat kejam sampai macam 2 sekali, bayangkan kalo saya nak terus duduk c2 n lam mase yang sama dah ade orang book bulan 9, kira nnt saya juga dihalaunye..buat pengetahuan saya x sampai setahun duduk dirumah 2, kira hubungan x berapa akrab. Adakah itu boleh dijadikan sebab utk berlaku kejam, dahla ni bulan ramadhan. Ya Allah nampak je budak2 2 baik tp senyap2 boleh tikam dari belakang. Dari hati saya nak stay rumah 2 terus tawar sekarang,dahla suh saya bayar bulan 8 kalo betol nak sy keluar kenapa x iklan kan terus bulan 8, senang...kira saya bole prepare utk cari yang bulan 9, i can't understand..

THX krn Melawat yeah XOXO !