Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

The Love Storry


assalamualikum semua , see tajuk entry diatas ? mcm best je kan ak nk bercerita kali nih kan... ok la ak nk  bercerita pasal org yg selama ni ak syg , beri semangat yg sgt kuat kat ak... ak mulakan ceritanya ea...

ak mula kenal dgn dia nih mase ak start berfacebook . mula-2 ak just add suka je pon . then dia accept la kan.. so one day ak post pasal game online yg ak selalu main tuh . [super dance online >SDO] then dia pon mula membalas comment ak kat post tuh la.. so dr situ ak kenal dia dgn lebih rapat lagi.. tp mase tuh belom declare lagi la...
nk di pendekkan cerita , one day dia ajak ak main game same-2 la kan , so ak pon on jer la.. sbb org dah ajak kan... selalunya ak main game sorang-2 jew... huhu . dlm mase dok main game tuh , dia mtk nom phone ak . hehe ini satu petanda yg baik ! mne ade la... ok sambung cerita , bile dia mtk nom phone ak , ak pon bg jew la.. sbb senang la kan kalau nk main game same-2 lagi kan.. x de la asik nk pm kat fb jew... [ceh! ayat poyo..haha]. then dia save nom ak la mase tuh dgn nama >Yan ak plk > syam (: auwww . hehe

ak igt kan mase nk main game je dia akn msg ak , rupanya nk dikata kan sentiasa je la bermsg ngan dia... (: dia ckp nk knl ak dgn lbh rapat lagi... ak pon ckp ok jer la... tp korang nk taw x ? ak sbnrnya x tahu umor dia mase tuh... haha kelakar kan ? itu lah realiti nya... last-2 bile ak tnya dia umor berapa ? he say's 18 years old ? what ? omg ? sgt muda weyyyy . hahaha .ak pon jawap ohhh okay (: then ak tnya dia tahu x umr ak bpe ? dia ckp 25thn . then ak tnya lagi dia x kesah ke kwn ngan org lebih tua dr dia ? dia ckp kalau dah suka nk bt cm ne.. walao weyyy ayat dia power... hehehe (:

bile dah selalu msg ngan calling tuh mst la ade perasaan kan ? tipu la x der perasaan mcm tuh kan... then mase tuh 13/3/2011 dia ckp nk couple ngan ak... terkejut jugak la sbb ? frst ak nih tua dr dia , mmg x sesuai ngan dia la kot , ak x jmp dia lansung mase tuh lagi n mcm-2 dlm otak ak pikir... huhu tp dlm hati ak happy weyyy . sbb ak dah mula sygkan dia... even ak x pernah jmp dia... smpaila ak dah resign dr jwtan sbgai manager kfc , dia pon dpt surat utk smbung studdy . ak pon ok jer . ak support dia utk smbung belajar . dia dpt uitm penang (: nk dipendekkan cerita lagi , ak dpt interview kat shah alam , so sehari sebelum dia g uitm ak jumpa dia... rase takut , cuak semua ader... haha

nk jmp dia pon punya la byk dugaan weyyy . frst ak naik salah train tersesat smpai mid valley plk kan.. terpakse la patah balik.. sejam jugak la dia tunggu ak... akhirnyaaaaaaaaaaa............. KAMI BERJUMPA BUAT KALI PERTAMA (: ak mampu senyum jew . mase tuh ak igt lagi ak pkai baju pink + sua jeans + sandal jew pon.. simple gile-2 la.. yg  dia plk pkai baju warna kelabu.. ak trus bertanya pd dr ak , dlm fb muka mcm budak-2 asl kat lua muka hensem gile ? haha.

mase menuju nk balik tuh ak dlm train duduk la sebelah dia , sbb seblm jmp tuh dia ckp " kalau kita jmp b nk pegang tgn syg bole ? " rupanya dia pegang tg ak smbil senyum... suka sgt tgk dia senyum... manis sgt-2... smpai je station klang , dia anta ak smpai bustop naik bus utk ak balik la kan... huhu . so leps dr tuh ak x jmp dia dah sbb dia dah mula start belajar . kebetulan ak dpt offer keje safeguard kat pj , so ak pg saner... kebetulan jugak boleh la jmp dia kan.. hahaha . pandai x ak ? then kami jmp lagi buat kali kedua (: syok kot kali nih dah x gugup n kekok dah . hehehe .


nih la pic pertama sekali kami bergambar .tgk la mate ak dgn x tdow nye sbb keje malam punya pasal sbb kan nk jmp budak nieyh . hehehehe act , dia nih susah gile nk amik gmbar . smpai lah ak tersnap pic nih ....


hehe mcm model pon ade gaye dia nih kan ? hehehehehe . mase nieyh ak anta dia kat kl central sbb nk balik penang . sedih sbb kena tinggal.. muahahahaha ! 


mase nih ak menang dlm game yg stylecome tuh id dia.. di nih byk id... ak bluberrygul (: kalau kalah kene sepak ! so nah amek kaw kene sepak !  muahahaha


so , inilah game yg ak maksudkan tuh super dance online (: syg gile id nih plk... huhu mmg byk memori ngan id nih... (:
ok dah tgk kan pic smua nieyh ? senang cte la ea nk pendek cte , smpai la sekarang 1 tahun 8 bulan ak masih bertahan dgn dia (: insyallah tahun depan bulan 3 genap lah dua tahun (: alhamdulillah . sepanjang ak ngan dia , dia x pernah lansung nk mrh ak walau sedikit pon... serius ! ak x tipu.. dia nih diam je org nyer... sejak dah keje je dia byk ckp jugak la... huhu sbb ak yg ajar kot... kui-3 .


so , itu shj la entry ak kali nih . ade mase akn ak update lagi la yer... amacam sweet ke ? haha x pon kan... anyway ak x secantik n x sehotties mcm korang la kan... simple bg ak best... jalan-2 ak selamber je mls nk pkai make up tebal-2 just be your self jer... huhu peace ! k byby 

#assalamualaikum #




2 comments:

Ernie Widhyharti said...

wah, sweet! moga kekal hingga akhir hayat :)

BudakCHOCO Official Blogger said...

terima kasih :)

THX krn Melawat yeah XOXO !