Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Tersangat Lah Penat ! aduyaiii



Salam smua (: agak kelewatan ak UPDATE belog nieyh kan ? maklum lah bz je memanjang kan ... huhuhu . ok , dlm keadaan tersangat lah penat ak gagahkan jugak nk update belog nieyh . t x der sape nk tau perkembangan ak kan ? [eh ade ke nk tahu ??] ak rase hari semalam bermakna ahad 29/4/2012 hari yg tersangatlah penat bg ak , sbb customer in x henti-2 weyhhh dgn ade event pulak lagi bertambah ramai lah org dtg singgah kan... huhu 

mcm biase ak dtg keje semalam , awal dr jadual kerja . memandangkan rmai yg crew no show , so ak di suruh punching awal [ pukul 10 pagi] mase tuh mmg org beratur panjang lah beli breakfast la kater kan... x sempat nk stock up brg-2 kat counter dah di suruh bukak line counter kot . reda la sikit sbb ade 2 counter yg bukak kan... (: 

ok  yg best pulak time waktu pick hour = lunch hour la kan... biase lah mcd kan ade promosi mc value lunch & dinner hour kan... so mase tuh lah customer in panjang gyle kot... smpai kan ak sendiri takot tgk org punya rmai.. !! yg mambuatkan ak tension + bengang kan , biase lah ragam customer sme mcm kita jugak kan . bila reapeat order dia ckp ok , bila dah siap order ckp lain . membuatkan keje ak stuck ajer... urghhh mmg x suker !! pas tuh mula la complain . huhu 

lagi satu , dah selalu dtg mcd pun bole tnya "happy meal x ada set fillet o fish ? " seyes ak mcm nk hempuk je... muahahha . padahal selalu dtg kot... regular customer kan... aduyaiiii buat malu saja lor.... seyes ak sbnrnya x suka duduk depan counter sbb ak nieyh kurang sabar ngan karenah customer . jujur nieyh ak ckp taw !! (: tp apakan daya dah ak mmg kene jaga counter kan... redha je la... 

moral cte nieyh , seriuslly i'm so so tired now !! rase mcm x nk dtg keje je esok taw ! bile mengenangkan gaji + bonus  kan , syg pulak now show kan... hehe nanti x dpt le ak mc money ! wink-2 ok lah mate pun mula nk kecik bdn pun da sakit-2 mahu rest esk keje pagi pulak tp syok balik pukul 6 ptg ! weeeee 

sekian (; 

nota kecik choco - kene berkerja keras sbb nk kumpul duit untuk kawen (: hehehe insyallah yer... doa-2kan lah wink.. 

4 comments:

Syuhada Nasya said...

bawak2 la berehat syg oi.. kesihatan tu penting .. hehe

BudakCHOCO Official Blogger said...

syuhada : he-3 rehat pon mcm x rehat aje yunk... :)
mmg kesihatan itu penting kan....

fArAh kUchEnGg said...

lex2 je keyh.. keje santai2 je.. jgn pnt2.. hek3.. rehat2kn dri yoo :)

BudakCHOCO Official Blogger said...

dah mmg penat pun farah :) hehehe

THX krn Melawat yeah XOXO !