Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

25.12.2012





salam smua :) fuhhh tersangat la penat hari taw.. sbb nye triple pay utk krismas la.. maklum la public holiday kan... hehe , hari ni ak ditugaskan menjaga di bahagian kiosk mcd dkt carrefour [yg sudah bertukar nama menjadi BIG aeon ] ak smpai kiosk dlm pukul 10.30 pagi... memandangkan hari ini adalah hari cuti umum , so ak kena bawak banyak barang hari ni... antaranya , sundae 3 inner , shake 1 inner [ setiap 1 inner berat nya 11kg taw... berat x berat la..] huhu dan lain-2 barang yg ak kena bawa lah... kalau ak taip t korang pening pulak... wakakaka . so ak kena ade pembantu yg membantu ak utk bawak semua barang-2 tu la... x kan la perempuan plk kan... mst la lelaki... tp memandangkan si dia kene buat kerja lain , ak minta budak lain temankan ak tolak troli ke kiosk... 

sampai je kat kiosk ak pon siap-2 kan la smua kan... buat opening kiosk.. nasib baik la kiosk "bersih" sbb budak malam mmg pembersih org nya... kalau budak india , jujur ak ckp mmg pengotor ! huh ! x suka-3 okayyy.... kena buat kerja 2 kali plk nanti kan... so bila dah siap smua baru la ak mulakan meniaga ais krim... (: serius ak ckp kali ni ak rase mmg org rmai kot... x menang tgn ak dibuatnya... haha smua nak choco top , sundae cone , dgn flavour twist apple je... ade jugak mintak shake with oreo [ vanilla , chocolate and strawberry ] , mc flurry dgn sundae pun same jugak tp x rmai yg beli sbb mahal kot... so cone la jadi habuan... hahaha . lenguh tgn ak dok draw ais krim jer... dr pukul 12 smpai la manager ak dgn budak petang smpai br la slow sikit... tu pon bekalan sundae ak dah habis ! waaa habis kot ak bawak 3 inner ! mmg power kan ? hahaha smpai kan customer ckp " laku jual ais krim hari ni yer... smpai habis ais krim awk... " haha ak x jangka pon boleh habis mcm tu... (: 

bile ak balik store ak tgk dessert center lagi rmai... ! walao weyyy x putus-2 org dtg terjah beli ais krim... hahaha ak pon ape lagi trus berdiri depan counter amek break je la.. sbb menahan lapar dr pagi kot... pukul 6 ptg br dpt makan... haihhhh . so hari ni mmg enjoy kerja + penat sbb rmai sgt org... mne ade kerja x penat kan... haha 

k la byebye ,
xoxo - chocolateberry-

No comments:

THX krn Melawat yeah XOXO !