Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Hari Malang :')






Salam semua… wah! Ini adalah entry yg ke-500 kot… huhu banyak jugak kan entry ak… kui-3 seriouslly mmg ak x sangka okayyy…. Ok dah x nk ckp banyak lagi , truskan menaip cik yan oiii…. Korang nk tahu x ape jadi dgn ak hari ni ? sbb ape aku tulis tajuk “hari malang “ ? haaa ni yg nk cerita dgn korang ni… ok cerita nya bermula mcm ni…


Tadi masa ak tgh kerja , aka de perselisihan paham antara ak dgn customer la… act , mase kejadian tu time ak tgh nk habis break sbnarnya… ok x paham ? ak cerita balik… dlm mase ak nk hbs break ak kira drawer dgn counter manager ak , biasa la tuka drawer kan… tp malangnya ak bole short RM50 ? waa banyak kot… tuh da malang bg ak… malang yg ke-2 pulak , ak dtg depan [counter] ak msk kan drawer ayg ak kira tu dlm drawer ak , [ drawer ak tgh kot.. x suka-2 !] ade seorang customer ni dia bole letak tray makanan dia depan counter ak , ak pon angkat balik letak ke counter sebelah [ counter kwn ak ] yg dia amek order . biasa la kan , mcd ade dua line means line order dgn tunggu makanan kan…lepas tuh customer tu ckp “knp u angkat tray saya ?” ak pon membalas “mmg kena letak sini sir , sbb tunggu makanan , lagipun sy nk bukak line counter saya”  korang nk taw dia ckp ape ?? dia bole ckp “ awak tak ada otak ke ?” perghhh time tuh malu + sakit hati and mcm-2 lagi la kan… xper ak sabar lagi… ingtkan smpai situ je , dia bole memekak + terjerit-2 maki ak weyyy dia ckp bahasa English la… igt ak ni x paham ke ? ak buat pekak lagi… last-2 manager ak kene bodo free dgn customer… smua org pandang kot time tu… bile dia makin memaki ak , ak hempas drawer ak jalan kat belakang n secara spontan ak berkata “pergi la mampos !” dah jadi isu kat situ la.. sbb ak ni kurang ajar kan… salah sape skrg ni ? bukan salah ak pon , yer mmg la customer is always right but serius ak ckp mcm haram perangai dia ok ! huh ! asst manager siap nk mtk maaf lagi kat customer tuh , ego gile ckp dia x nk pedulik , dia nk report kat hq . lantak ko la kan… last-2 ak kena warning letter dgn manager ak… serius ak ckp kalau ikot kan hati mmg ak nk maki balik customer tu , disebabkan ak boleh berfikir la ak x bt perangai… grrrrrr mmg ak ckp hari ni mmg hari malang buat ak… x pasal-2 ak kena bayar 50 kat manager td , sbb short counter . haihhh mmg malang nasib ak… hurmmmmm 

ok dah bace kan ? so paper pun ak berlajar dr kesilapan ak sendiri la... mmg ak x sangka ak bole ckp macam tuh sebenarnya... yer la tgh marah kan.. korang bayangkan la ape korang rasa bila korang berada di tempat ak ? sakit hati bole ?? selama ak kerja mcd frst time ak kne maki teruk mcm ni n dpt warning letter kot... xper la benda nk jadi kan , ak kena terima . :') ak pasrah jer.. sbb kerja fast food mmg selalu akan jd mcm ni.. bukan mcd je okayyy (: ak x kesah lepas ni ak x dpt duduk counter pon x per , sbb ak mmg x suka duduk counter ! haha lagi bagus jd runner ke duduk kitchen ke... sbb buat ak x berhadapan dgn customer sgt... ak rela duduk kiosk hari-2 taw... sbb customer x banyak karenah... (: 
b4 ak dpt warning letter , ak kena tulis surat tunjuk sebab n menceritakan hal sebenar yg berlaku... so lepas ak tulis , ak kena syarah sikit dgn manager ak , dia x marah cuma bg nasihat kat ak supaya lepas ni jgn mengulangi kesilapan yg sama.. :') ak tahan utk nagis td... tp ak ckp jugak mmg ak pon salah n ak mtk maaf dgn manager ak sbb tindakkan ak td... :)

sekian , wasalam . 
xoxo -chocolateberry-

No comments:

THX krn Melawat yeah XOXO !