Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

26.12.2012

salam smua ! ak kembali m'update lagi... hehe x der la tibe-2 nk update something yg ak nk share dgn korang la kan... nak tahu x ape dia ? nak x ? nak x ? ... haa just continue je bace entry ak ni okay...

seriouslly ak ckp selama ak bercinta ni la kan , ak xpernah rasa cinta yg sekarang ak dapat ni taw.. ok , sbb ape ak ckp mcm tu ? sbb nye adalah ak dpt rasakan org yg betul-2 sygkan kita , dia akan menerima kita seadaanya... contoh pd ak la kan... ak sedar yg ak nih montel la kan... so dia x de masalah pun if ak nih montel ke x... so dari situ ak boleh rasekan yg dia btul-2 boleh menerima kita s'adanya... contoh lain ak bagi la kan... mcm ex ak dulu , ak bercinta dgn dia dekat 4 tahun , mmg agak lama , tapi dlm mase tu mmg mcm hal berlaku cth , dia curang dgn ak byk kali kot.. bukan sekali tp 5 kali ! , mmg sakit + makan hati ngan dia kot.. bkn tu je , ni bukan ak m'burukan ex ak tu la kan , setiap kali kuar makan , mst ak yg bayar.. aduhaii smpaikan duit minyak kereta dia pon ak support... oh man ... come  on la ... tp nk bt mcm mne kan ... mase tuh pun dah d'namakan syg la kate kan... syg boyfrend la katenyer... boyfrend la sgt kan... !! wakakaka !! mmg ak menyesal sgt -2 ape yg ak buat ... tp dia skit pon x menyesal weyyy . n lagi 1 perkara yg paling ak bole lupakan dlm hidup ak la kan , ak dgn senang-2 nya bg kad atm ak kat dia... ape ?!! gile ke ko ni yan ??!! yes ! ak mmg gile ... gile mase tu je la... sbb ape yg di suruh ak buat kan jer.... smpaikan 1 tahap ak x boleh nk b'sabar dgn dia lagi la... mmg perang besar.... haha last2 baik balik kan.... tuh la kan.. sbb ak t'lalu sygkan dia smpai memakan diri ak sendiri.... hurmmmm ..... mmg tuh p'galaman ngeri dlm hidup ak smpai bile-2 bile ak cerita dgn si dia >> jantung hati skrg , dia ckp " yg dah lepas tuh , biar la lepas syg... kita kena berlajar dr k'silapan... " see ! ak trus berkata dlm hati , knp lah ak x b'jmp dgn dia dr dulu ?? sbb kata-2 dia m'buatkan ak sedar dgn k'silapan ak dulu... ak sedar ak x baik , tp ak cuba perbaiki kelemahan diri ak kan.. n allhamdulillah ak berjaya sbb dia telah bimbing ak m'jadi seorang yg lebih matang (:

selama ak kenal dgn si dia >> 1 tahun 9 bulan lebih ni... byk sgt ak b'lajar dr dia... dr segi tuh mmg byk la... sbb pemikiran dia bukan mcm umur dia , i means bukan kebudakkan la.. tp pemikiran dia matured okay... ak yg malu.. wakaka ! tp  xper la ak bole berlajar dr kesilapan kan... mmg selama ak knl dia 1 tahun  ni sikit pon dia x pernah marah ak , apatah lagi memaki hamun ak kan... mmg xpernah lansung ! even kalau ade mslh sekalipun kami akan b'bincang ape mslh masing-2 (: n dia meluahkan ape mslh dia jugak kat ak... maknanya bole share same-2 la... dgn cara tuh la hubungan semakin baik n semakin  memahami antara 1 sama lain...

ak masih igt 1 peristiwa dimana , ak marah sgt-2 kat dia smpaikan ak m'buatkan dia menagis ! oh my god .... ak bole buat dia menagis ... susah sgt kan nk tgk s'org lelaki m'nagis ?? itu lah t'jadi pd ak dulu... dan dr situ peristiwa tuh masih t'byg-2 dlm fikiran ak... :') sejak dr tu ak cuba x ulang lagi ... allhamdulillah ak dgn si dia semakin bahagia... lbh-2 lagi ak ngan dia kerja sama-2 plk... so x der sifat cemburu tuh hilang... tp tipu la kalau ade yg nk m'gurat ak kan... wakakaka ! sape x syg gf dia kan... (: so kat sini ak nk bg tips sikit la kat korang mcm mana nk kekalkan hubungan korang (:


  • first , kne ad sifat saling percaya antara 1 sama lain , percaya tuh x bermakna korang percaya 100% okay... maksud ak , percaya yg kita nih btul-2 ikhlas nk kwn dgn dia... so dia pon boleh percaya pd kita jugak.. insyallah.. 
  • kalau ade masalah , pls pls la... bawak-2 berbincang elok-2 dgn pasangan korang... sbb dgn cara berbincang boleh tahu apa punca mslh korang tu taw... n mne taw dia meluahkan ape yg dia simpan dlm hati dia ke.. mne kita tahu kan... (:
  • kalau si dia menagis , itu tanda nya dia btl-2 syg kat korang... sbb bukan mudah nk tgk lelaki m'galirkan air mata dia pd org dia btl-2 syg.... 
  • last sekali korang kena terima dia seadanya... walaupun dia x sehensem mcm penyanyi korea sekalipun.. kacak x bermakna boleh bahagia smpai-2 taw... yg penting sekali hati dia jujur dan ikhlas m'cintai kita (:
so itu shj tips sikit utk korang (: so far ak dgn si dia semakin bahagia (: allhamdulillah.... semoga hubungan ak dgn dia kekal smpai ke jinjang pelamin nanti.. insyallah... mudah-2 an la kan... >.< 

sekian , byebye 


No comments:

THX krn Melawat yeah XOXO !