Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

berkerja lebh masa , masyukkkk (:

selamat malam semua .... kepanatan disebabkan  berkerja lebih masa ... eh-2 bukan ak le... tp si dia yg berkerja lebih masa means 12 jam dia keje hari ni....  biasa la nk carik duit lebih kan ... lagi pun ade tujuan kan... kejap ! tujuan ape ? ade la... secret dulu... bila dah comform ak akn bg taw nanti okayyy  oleh kerana ak mls nk balik awal td , ak pon dok tggu la si dia abis keje ... smpai ak tertido plk... sbb terlalu penat... mne x nyer kawan-2 hr ni ak jaga kiosk , tp org punya la rmai beli ais krim... mmg m'cabar okayyy plk tuh dgn mesin nye prob tibe-2 nk draw sundae sekat -2 apakah ? grrrrrrrrrr  nasib baik la ak belek-2 trus ok sikit la... hahah pandai gak ak ni kan... ak balik dlm pukul 9.30 mlm td... korang nk taw ak tunggu bus 1 jam okay ! grrr geram betul la ni kan... peta tanda bas datang dr 6 minit smpai la ke 50 minit ! gile kentang la kan.... hahaha nk x nk ak kene gak tunggu bas smpai... smpai je bkn bas rapid tp bas mini ! hahah ni lagi la parah weyyy sepadat-2 org dia nk sumbat kan... da mcm dalam sardin dah ak tgk.. tp nasib baik ak duduk... fuhh ! legaaaaaaaaaaa..... tp bsa full mase ke kg lindungan je la... smpai flat desa mentari dah x rmai dah... lega sikit la... biase la sabtu n ahad bas mmg 1 je... so x payah nk m'rungut sbb lambat smpai rumah... wakakakaka ! ermmm ape lagi erk ak nk ckp ? da x de kot... kering idea dah ni... biase la otak jam la kater kan.. penat keje x hilang lagi trus update blog... hahahaha  setakat ni saje la ea ak bercerita dgn korang (: mate pon dah m'gantuk dah ni... so nk rehat kan badan ak yg sakit-2 ni...

sekian byebye
xoxo -chocolateberry-

26.12.2012

salam smua ! ak kembali m'update lagi... hehe x der la tibe-2 nk update something yg ak nk share dgn korang la kan... nak tahu x ape dia ? nak x ? nak x ? ... haa just continue je bace entry ak ni okay...

seriouslly ak ckp selama ak bercinta ni la kan , ak xpernah rasa cinta yg sekarang ak dapat ni taw.. ok , sbb ape ak ckp mcm tu ? sbb nye adalah ak dpt rasakan org yg betul-2 sygkan kita , dia akan menerima kita seadaanya... contoh pd ak la kan... ak sedar yg ak nih montel la kan... so dia x de masalah pun if ak nih montel ke x... so dari situ ak boleh rasekan yg dia btul-2 boleh menerima kita s'adanya... contoh lain ak bagi la kan... mcm ex ak dulu , ak bercinta dgn dia dekat 4 tahun , mmg agak lama , tapi dlm mase tu mmg mcm hal berlaku cth , dia curang dgn ak byk kali kot.. bukan sekali tp 5 kali ! , mmg sakit + makan hati ngan dia kot.. bkn tu je , ni bukan ak m'burukan ex ak tu la kan , setiap kali kuar makan , mst ak yg bayar.. aduhaii smpaikan duit minyak kereta dia pon ak support... oh man ... come  on la ... tp nk bt mcm mne kan ... mase tuh pun dah d'namakan syg la kate kan... syg boyfrend la katenyer... boyfrend la sgt kan... !! wakakaka !! mmg ak menyesal sgt -2 ape yg ak buat ... tp dia skit pon x menyesal weyyy . n lagi 1 perkara yg paling ak bole lupakan dlm hidup ak la kan , ak dgn senang-2 nya bg kad atm ak kat dia... ape ?!! gile ke ko ni yan ??!! yes ! ak mmg gile ... gile mase tu je la... sbb ape yg di suruh ak buat kan jer.... smpaikan 1 tahap ak x boleh nk b'sabar dgn dia lagi la... mmg perang besar.... haha last2 baik balik kan.... tuh la kan.. sbb ak t'lalu sygkan dia smpai memakan diri ak sendiri.... hurmmmm ..... mmg tuh p'galaman ngeri dlm hidup ak smpai bile-2 bile ak cerita dgn si dia >> jantung hati skrg , dia ckp " yg dah lepas tuh , biar la lepas syg... kita kena berlajar dr k'silapan... " see ! ak trus berkata dlm hati , knp lah ak x b'jmp dgn dia dr dulu ?? sbb kata-2 dia m'buatkan ak sedar dgn k'silapan ak dulu... ak sedar ak x baik , tp ak cuba perbaiki kelemahan diri ak kan.. n allhamdulillah ak berjaya sbb dia telah bimbing ak m'jadi seorang yg lebih matang (:

selama ak kenal dgn si dia >> 1 tahun 9 bulan lebih ni... byk sgt ak b'lajar dr dia... dr segi tuh mmg byk la... sbb pemikiran dia bukan mcm umur dia , i means bukan kebudakkan la.. tp pemikiran dia matured okay... ak yg malu.. wakaka ! tp  xper la ak bole berlajar dr kesilapan kan... mmg selama ak knl dia 1 tahun  ni sikit pon dia x pernah marah ak , apatah lagi memaki hamun ak kan... mmg xpernah lansung ! even kalau ade mslh sekalipun kami akan b'bincang ape mslh masing-2 (: n dia meluahkan ape mslh dia jugak kat ak... maknanya bole share same-2 la... dgn cara tuh la hubungan semakin baik n semakin  memahami antara 1 sama lain...

ak masih igt 1 peristiwa dimana , ak marah sgt-2 kat dia smpaikan ak m'buatkan dia menagis ! oh my god .... ak bole buat dia menagis ... susah sgt kan nk tgk s'org lelaki m'nagis ?? itu lah t'jadi pd ak dulu... dan dr situ peristiwa tuh masih t'byg-2 dlm fikiran ak... :') sejak dr tu ak cuba x ulang lagi ... allhamdulillah ak dgn si dia semakin bahagia... lbh-2 lagi ak ngan dia kerja sama-2 plk... so x der sifat cemburu tuh hilang... tp tipu la kalau ade yg nk m'gurat ak kan... wakakaka ! sape x syg gf dia kan... (: so kat sini ak nk bg tips sikit la kat korang mcm mana nk kekalkan hubungan korang (:


  • first , kne ad sifat saling percaya antara 1 sama lain , percaya tuh x bermakna korang percaya 100% okay... maksud ak , percaya yg kita nih btul-2 ikhlas nk kwn dgn dia... so dia pon boleh percaya pd kita jugak.. insyallah.. 
  • kalau ade masalah , pls pls la... bawak-2 berbincang elok-2 dgn pasangan korang... sbb dgn cara berbincang boleh tahu apa punca mslh korang tu taw... n mne taw dia meluahkan ape yg dia simpan dlm hati dia ke.. mne kita tahu kan... (:
  • kalau si dia menagis , itu tanda nya dia btl-2 syg kat korang... sbb bukan mudah nk tgk lelaki m'galirkan air mata dia pd org dia btl-2 syg.... 
  • last sekali korang kena terima dia seadanya... walaupun dia x sehensem mcm penyanyi korea sekalipun.. kacak x bermakna boleh bahagia smpai-2 taw... yg penting sekali hati dia jujur dan ikhlas m'cintai kita (:
so itu shj tips sikit utk korang (: so far ak dgn si dia semakin bahagia (: allhamdulillah.... semoga hubungan ak dgn dia kekal smpai ke jinjang pelamin nanti.. insyallah... mudah-2 an la kan... >.< 

sekian , byebye 


25.12.2012





salam smua :) fuhhh tersangat la penat hari taw.. sbb nye triple pay utk krismas la.. maklum la public holiday kan... hehe , hari ni ak ditugaskan menjaga di bahagian kiosk mcd dkt carrefour [yg sudah bertukar nama menjadi BIG aeon ] ak smpai kiosk dlm pukul 10.30 pagi... memandangkan hari ini adalah hari cuti umum , so ak kena bawak banyak barang hari ni... antaranya , sundae 3 inner , shake 1 inner [ setiap 1 inner berat nya 11kg taw... berat x berat la..] huhu dan lain-2 barang yg ak kena bawa lah... kalau ak taip t korang pening pulak... wakakaka . so ak kena ade pembantu yg membantu ak utk bawak semua barang-2 tu la... x kan la perempuan plk kan... mst la lelaki... tp memandangkan si dia kene buat kerja lain , ak minta budak lain temankan ak tolak troli ke kiosk... 

sampai je kat kiosk ak pon siap-2 kan la smua kan... buat opening kiosk.. nasib baik la kiosk "bersih" sbb budak malam mmg pembersih org nya... kalau budak india , jujur ak ckp mmg pengotor ! huh ! x suka-3 okayyy.... kena buat kerja 2 kali plk nanti kan... so bila dah siap smua baru la ak mulakan meniaga ais krim... (: serius ak ckp kali ni ak rase mmg org rmai kot... x menang tgn ak dibuatnya... haha smua nak choco top , sundae cone , dgn flavour twist apple je... ade jugak mintak shake with oreo [ vanilla , chocolate and strawberry ] , mc flurry dgn sundae pun same jugak tp x rmai yg beli sbb mahal kot... so cone la jadi habuan... hahaha . lenguh tgn ak dok draw ais krim jer... dr pukul 12 smpai la manager ak dgn budak petang smpai br la slow sikit... tu pon bekalan sundae ak dah habis ! waaa habis kot ak bawak 3 inner ! mmg power kan ? hahaha smpai kan customer ckp " laku jual ais krim hari ni yer... smpai habis ais krim awk... " haha ak x jangka pon boleh habis mcm tu... (: 

bile ak balik store ak tgk dessert center lagi rmai... ! walao weyyy x putus-2 org dtg terjah beli ais krim... hahaha ak pon ape lagi trus berdiri depan counter amek break je la.. sbb menahan lapar dr pagi kot... pukul 6 ptg br dpt makan... haihhhh . so hari ni mmg enjoy kerja + penat sbb rmai sgt org... mne ade kerja x penat kan... haha 

k la byebye ,
xoxo - chocolateberry-

Perancangan Tahun Hadapan , Insyallah (:



Salam dan selamat malam semua... amacam hari ni sehat ke ? kalau ade yg x sehat tuh cepat-2 pg berjumpa doktor yer.. yer la sekarang nih musim demam kan.. mne x nya hujan je skrg ni kan... hehe . ok lah entry kali ni ak nk bercerita pasal........ pasal ape erk ??? tettttttttt blur sudahhh . wakakakaka ! ok lah  x nk main-2 lagi ak truskan entry ak ni ea... b4 tu ak nk ckp bismillah... nk mula kan cerita ni... (:

ok , ak nk mulakan cerita pun x tahu jugak sbnarnya yg ak tahu ak menaip selagi jari ak nih x berhenti menaip... LOL ! sbnrnya ak dah lame nk taip entry ni disebabkan ak terlalu sibuk ak tangguhkan jugak la... mcm ni.. insyallah dalam masa 3 tahun lagi ak akan mengakhiri zaman bujang la... hehe sound happy kan ? itu baru perancangan je dulu... insyallah dgn izin tuhan kalau ada jodoh ak dgn si dia akan ak jemput smua okayyy (: korang doakan-2 ak yer...  memandangkan umur ak nih dah 26 years old so mmg wajar la ak khawin kan... tp yer la org kata belum smpai seru lagi.. insyallah bila dah cukup smua , terutamanya ekonomi yg sgt kukuh br boleh nk mendirikan rumahtangga.. betul x ?? memadagkan jugak ak tgk smua ex sekolah ak dulu smua dah berkahwin n dah ade anak dah pun... cuma ak je belom lagi kan... huhu mmg x nafikan la bile ak balik kg halaman ak , sibuk tnya "hye azlianna bile ko nk kawen ?" kwn-2 mama ak plk tnya " along bile nk kawen ?" ak just senyum je la.. sbb x taw nk bg taw bila kan... sbb smua ni di tgn tuhan.. ade jodoh ader la.. aminnn (: 

so , sekarang ni ak tgh berkerja keras nk kumpul duit selagi mampu... so tiap-2 bulan gaji kene simpan sikit la. n ak dah buat budget dah pun sbnarnya... mne nk bayar duit sewa bilik , duit harian ak lagi [ tambang bas + mkn] , duit bg kat mama ak lagi , duit kptm lagi... mmg banyak ak kena bayar la... so ak kena fikir betul-2 n buat keputusan yg bijak la... dan alhamdulillah ak boleh buat smua ni... n balance still ade lagi dlm acc ak taw... wow! owesome kan ?? sbb sblm ni mmg x cukup gaji ak tiap-2 bulan sbb mmg ak nampak pembaziran sgt-2... haha . so lepas ni ak kena berjimat cermat la... sbb dah ade benda penting ak kene buat kan... iaitu "kumpul duit nk kahwin" ...  x kan la korang nk kahwin pkai duit pinjaman kan ? mmg seronok dpt duit pinjaman , tp lepas kahwin mmg serabut jugak la nk pikir.... haha nasib la ak berpikir panjang kan... kalau ikot kan hati mmg nk buat loan da... tp nasib la ade org yg membuatkan ak kene berpikir 2 kali sblm membuat keputusan... bagus kan dia ni ? thx awak.. <3 nbsp="nbsp" p="p">

dan kalau dah cukup duit , ak x kan buat kenduri besar-2an sgt la... cukup sekadar yg mampu shj dah memadai... bg ak nikah itu penting dr buat kenduri... sekadar kenduri menyambut menantu pun dah cukup bg ak... (: simple je ak ni kan ? hehe  mmg untung la sape dpt kahwin ngan ak... [ perasan kejap..] so apa-2 pun ak harap ape yg ak rancangkan dgn si dia menjadi... even mase tu umur ak dah dekat masuk 30 kan... ak x kesah sbb jodoh bukan kat tgn orang tetapi jodoh di tangan tuhan yg maha esa... aminnn (:

sekian , wasalam

xoxo- chocolateberry-

Hari Malang :')






Salam semua… wah! Ini adalah entry yg ke-500 kot… huhu banyak jugak kan entry ak… kui-3 seriouslly mmg ak x sangka okayyy…. Ok dah x nk ckp banyak lagi , truskan menaip cik yan oiii…. Korang nk tahu x ape jadi dgn ak hari ni ? sbb ape aku tulis tajuk “hari malang “ ? haaa ni yg nk cerita dgn korang ni… ok cerita nya bermula mcm ni…


Tadi masa ak tgh kerja , aka de perselisihan paham antara ak dgn customer la… act , mase kejadian tu time ak tgh nk habis break sbnarnya… ok x paham ? ak cerita balik… dlm mase ak nk hbs break ak kira drawer dgn counter manager ak , biasa la tuka drawer kan… tp malangnya ak bole short RM50 ? waa banyak kot… tuh da malang bg ak… malang yg ke-2 pulak , ak dtg depan [counter] ak msk kan drawer ayg ak kira tu dlm drawer ak , [ drawer ak tgh kot.. x suka-2 !] ade seorang customer ni dia bole letak tray makanan dia depan counter ak , ak pon angkat balik letak ke counter sebelah [ counter kwn ak ] yg dia amek order . biasa la kan , mcd ade dua line means line order dgn tunggu makanan kan…lepas tuh customer tu ckp “knp u angkat tray saya ?” ak pon membalas “mmg kena letak sini sir , sbb tunggu makanan , lagipun sy nk bukak line counter saya”  korang nk taw dia ckp ape ?? dia bole ckp “ awak tak ada otak ke ?” perghhh time tuh malu + sakit hati and mcm-2 lagi la kan… xper ak sabar lagi… ingtkan smpai situ je , dia bole memekak + terjerit-2 maki ak weyyy dia ckp bahasa English la… igt ak ni x paham ke ? ak buat pekak lagi… last-2 manager ak kene bodo free dgn customer… smua org pandang kot time tu… bile dia makin memaki ak , ak hempas drawer ak jalan kat belakang n secara spontan ak berkata “pergi la mampos !” dah jadi isu kat situ la.. sbb ak ni kurang ajar kan… salah sape skrg ni ? bukan salah ak pon , yer mmg la customer is always right but serius ak ckp mcm haram perangai dia ok ! huh ! asst manager siap nk mtk maaf lagi kat customer tuh , ego gile ckp dia x nk pedulik , dia nk report kat hq . lantak ko la kan… last-2 ak kena warning letter dgn manager ak… serius ak ckp kalau ikot kan hati mmg ak nk maki balik customer tu , disebabkan ak boleh berfikir la ak x bt perangai… grrrrrr mmg ak ckp hari ni mmg hari malang buat ak… x pasal-2 ak kena bayar 50 kat manager td , sbb short counter . haihhh mmg malang nasib ak… hurmmmmm 

ok dah bace kan ? so paper pun ak berlajar dr kesilapan ak sendiri la... mmg ak x sangka ak bole ckp macam tuh sebenarnya... yer la tgh marah kan.. korang bayangkan la ape korang rasa bila korang berada di tempat ak ? sakit hati bole ?? selama ak kerja mcd frst time ak kne maki teruk mcm ni n dpt warning letter kot... xper la benda nk jadi kan , ak kena terima . :') ak pasrah jer.. sbb kerja fast food mmg selalu akan jd mcm ni.. bukan mcd je okayyy (: ak x kesah lepas ni ak x dpt duduk counter pon x per , sbb ak mmg x suka duduk counter ! haha lagi bagus jd runner ke duduk kitchen ke... sbb buat ak x berhadapan dgn customer sgt... ak rela duduk kiosk hari-2 taw... sbb customer x banyak karenah... (: 
b4 ak dpt warning letter , ak kena tulis surat tunjuk sebab n menceritakan hal sebenar yg berlaku... so lepas ak tulis , ak kena syarah sikit dgn manager ak , dia x marah cuma bg nasihat kat ak supaya lepas ni jgn mengulangi kesilapan yg sama.. :') ak tahan utk nagis td... tp ak ckp jugak mmg ak pon salah n ak mtk maaf dgn manager ak sbb tindakkan ak td... :)

sekian , wasalam . 
xoxo -chocolateberry-

19.12.2012




salam semua .... fuhhh penat sgt kot hari ni.... sbb ak x cukup tidur la... aduhaiiii , sejak kebelakangan ni la kan , bdn ak asyik letih jer... hurmmm mcm mna nk carik duit lebih ni.. cer cita sikit.. haha . insyallah selagi kesihatan ak baik ak kutip overtime selagi mampu... da nekad dah ni nk simpan duit bulan-2 :) eh-2 dah-2 ak sudah merepek sudah... huhu , entry ni pun ak nk bercerita pasal 19o1 (: hah ? ape benda tu ? ok mst ade yg x tahu dan ada yg tahu ape itu 19o1 ni... sebuah gerai makanan saussage yg distim kan... mmg sedap la kan... tp nk lagi sedap dtg la pd setiap 19hb diorg ade buat promosi 1/2 price kot... so td masa dah abis kerja , ak pon menyinggahla kat kedai ni.. so , ini dialog ak dgn akk indon tu... ^_^

aku : akak , nk yg harga RM3.99 ni... (:
akk indon : maaf la dik , sudah habis tadi , jd tinggal yg harga RM2.99 sahaja...
aku : ala..... baru nk beli... tp x per la kak , sy nk yg harga RM2.99 ni dua yer...
akk indon : ok...


nah ! amek kaw dua sekali ak beli... muahaha 1 mne cukup... kalau yg harga 3.99 tuh mmg beli 1 je la.. sebab besar... yg ni kecik jer.. so x kenyang la kan... [nampak sangat lapar nye ak ni...] dan kat bawah nih gambar saussage yg ak beli td... [maaf lah jika kualiiti gambar agak kabur...] kui-3




amacam sedap kan ?? jgn cemburu okay...korang boleh beli kan.. bukan mahal pun... murah jer... ikot kemampuan ak jugak la... dan ikot citarasa ak jugak sbb ak tgh diet skrg ni... huhu tp x bole nk mkn banyak mcm ak beli ni... hancus sudah.... wakakaka !

ok la setakat ni je la entry ak kali ni utk korang yer.. mcm biasa ade mase terluang dan ade cerita menarik utk ak share dgn korang , ak akan update yer.... byebye ! 

xoxo -chocolateberry-

17 December 2012

hyep korang ! salam dan selamat malam smua.... alhamdulillah ak punya line baru je okayyy , biase la baru lps hujan kan... paham-2 sudah... huhu... anyway entry kali ni ak nk bercerita pasal twilight . hah ? ape ? ok mcm nih cerita nya... td ak kua jmp si dia la kan... mula-2 ak igt nk lepak cc kat SS15 je... tp yg m'btkan ak tension gile adalah bas lambat smpai ??!! melepas ak nk main game fav ak... SDO la... ape lagi kan...  urghhh jd ak ckp ngan si dia , kita jln kat subang parade je la b... then he say's ok jer la... lega la sikit kan... kui-3 . mula-2 jalan-2 je kat situ... yer la ak nk jln mne lagi kan... dah la ak keje dlm shopping complex tuh hari off day pon berjalan kat tmpt yg same... kuang-2.... jd dgn x semena-2nya ak berkata kat si dia , " b , jom tgk wayang nak? " si dia plk membalas " nk tgk cte ape syg ? b x kuarkan duit lagi ni... " then ak ckp gune duit ak je... kali ni ak belanje si dia plk... hehe . amacam sweet x ?? haha :P  so ak gk la senarai cte ape yg keluar kat kan... last-2 ak pilih jugak twilight saga breaking down part 2 jugak weyhhhh , seriouslly ak x jemu tgk cerita ni... masuk ni dah 2 kali ak tgk movie ni... frst mase kat sunway piramid TGV CINEMAS ngan si dia jugak... yg ni second time kat subang parade MBO CINEMAS pon dgn si dia jugak... hehe  tnpa berlengah lagi , ak pon trus beli tiket la... x mahal pon sorang RM9 hengget jew... so 2 org RM18  murah kan ?? movie start pukul 4ptg , so b4 masuk tuh ak lepak dulu la.. jalan-2 then pg beli popcorm medium size... hehe [padahal br je lepas mkn kot... kui-3] 






wayang # MBO CINEMAS # TWILIGHT SAGA BREAKING DOWN PART 2 # HANG OUT . wink-3






serius la plk muke ak nih... adoiiii (:


muka happy sbb dpt mkn mc chicken :) hehehehe bole jd model iklan ubat gigi ni... kuang-2 jgn marah b... 



so lepas abis je cerita tuh , ak trus lepak mcd... memandangkan si dia lapar , so ak belanje dia makan set mc chicken mc value dinner je pon... berselera sungguh dia makan td... sbb ak taw fav dia mmg suka mkn mc chicken... lepas je abis makan , ak ngan si dia pon gerak balik la... x nk balik lambat sgt-2 kan... t dia susah plk... dah la rumah dia jauh... huhu mase ak nk tggu bus tuh , hujan renyai-2 jew... then trus lebat... nasib baik cepat dpt bas la kan...



fuhhh lega... n alhamdulillah ak dah selamat smpai kat rumah.... begiru jugak dia kan... wink-2 .... so itu shj entry ak kali ni utk korang smua... ade mase ak update lagi entry yg best utk korang okayyy ...  salam smua n selamat malam...

xoxo -chocolateberry-

1 year crew service . alhamdulillah .


salam semua... wink-3 hari ni mood gembira kot... sbb balik awal n x pg jalan-2 mane ari ni... sbb penat la... maklum la hari sabtu kan.. so rmai la customer... kui-3 ok entry kali nih ak bercerita pasal kerja... first of all ak nk ucapkan syukur alhamdulillah sbb dah 1 tahun ak bertahan kerja di mcd (: diam x diam ak dah setahun kerja kot... so td mase ak tgh change drawer dgn manager , store manager bg sesuatu kat ak , iaitu sijil ak selama setahun dlm penglibatan di mcd (: penat lelah ak berkerja ade jugak sijil kan... muahahaha :P bukan dpt sijil je , pihak management bg beg galas... siap tulis one year sevice award lagi..auwww berserta 1pin kat baju... so semakin banyak pin baju ak dpt... hehe ... 


so ninilah sijil yg ak ckp kan td... terharu sgt-2 okay... 


so yg nih plk beg yg ak dpt td... (: boleh isi barang-2 ni.. hehehe


yg ni plk pin baju yg ak dpt.... (:

even x berharga bg org lain , tp bg ak sgt berharga okay... bukan senang nk dpt award ni taw... kalau fast food lain pon for sure 5 tahun above br dpt sijil kan... seriouslly ak btl-2 x sangka dpt award nih... terima kasih pd store manager ak sbb bg pengiktirafan ni pd ak... (: ok itu shj cerita hari ni... ade mase ak update lagi okay... (:

xoxo -chocolateberyy-



segmen my ohsem blog


salam smua ! tibe-2 nk join segmen ni... nak tahu cara nye ? mudah je syarat-2 nye pun... ok x nk cakap banyak korang ikot kat bawah nih okay... (:


korang follow blog ni ameera-itsallboutlife

kemudian korang copy banner dia kat atas tuh... 

then korang kene follow blog org lain...

dah siap... see simple je kan ?? haha ape lagi jom la join... lagi pon x de tarikh tamat seyyy haha (:

xoxo -chocolateberry-


entry tertangguh 11/12 dan Hari ni punya cerita

salam semua , ak kembali mengupdate entry yg dh lapuk ? haha . ok act cerita ni pasal hari selasa hari tuh... br sekarang ak berpeluang nk update kan... huhu selasa lepas ak pg makan dkt food court carrefour subang jaya iaitu sebelah shj subang parade tuh... memandangkan ak ni kelaparan ak singgah la mkn kat situ... ak pilih mee hailam (: lame sudah ak x mkn mee hailam ...


see ? sedapkan mee hailam yg ak kate tuh ? x mahal mne pun cuma RM6 shj... tp puas mkn kot.. kenyang ak mkn... act ak sorang je yg order si dia x order sbb kenyang lagi katanya... huhu so kami share je la... tp seyes mmg super duper sedap ! wink-3 jgn terliur sudah ea.... huhu 


snap je keje nye kan ? mase nk mkn pon nk snap.. muahaha...tp ak suka sgt pic ni... dgn tudung yg ak pkai tuh mcm nenek jer... haha funny okay... (:


yg ni plk dok tgk ak mkn lew.. huhu si dia minum jer.. lg pom mse dia tggu ak punch out , dia da bedal double cheess kan.. so kenyang lg la.. tp ak pakse jugak dia mkn mee hailam ak... [pdhal ak x larat dah nk abiskan...] banyak kot... 

ok itu untuk tarikh 11.12.2012 punya cerita la... so hari ni ak nk cerita hal td punya plk.... pasal makan jugak... lg pon da mls nk taip panjang-2 kan.. ape kate korang layan je la gambar at bawah ni ea... hehehe 


nah ! tu dia jgn jelesh okay... tuh yg bf ak mkn td mee bandung xpedas .. x pedas ? yes ! kami x suka mkn pedas-2... huhu... 


ok , turn ak plk... tadaaaaaaaaa... ! nasi goreng paprik (: sgt-2 sedap okay... tp pedas la plk... lupe nk ckp kat makcik tuh td... hahaha .... so itu shj la cerita ak utk korang smua... hope korang jgn terliur la yer... :P lagi pun ak da x der idea nk menaip pun sbnrnya... anyway thx baca entry ak ni yer... bybye salam :)

xoxo - chocolateberry-










12.12.2012






hye korang ! salam smua (: tibe-2 rase nk update blog plk kan... well act ak sbnrnya rase terkilan sikit la...
sbb hal ngan manager ak nih... ade ke ptt dia bole ckp ak ni now show selama 3 hari ?? omg ! ak just mampu bersabar je la.. tp serius sgt-2 ak rase terkilan sbb dia berkata mcm tuh kat bf ak...n skrg ni hours keje da semakin kurang ?? aduyaiii for sure la gaji bertambah sikit kan ??? hurmmm nk bt mcm mana kan... haha nk x nk kene ikot jugak la... dan pandai carik overtime.. lagi pon sekarang rmai crew dah x der.. so ade chance la ak nk carik overtime... yes ! good idea ni... huhu .... ok habis pasal hala kerja , nih ak nk cerita pasal hal mlm smlm plk kan...

mlm semalam  , 11.12.2012 ak dgn 2 org kwn ak lepak cyber cafe , name nye cyber cafe autosurf dkt SS15 subang jaya jer... tp b4 ak pg cc tuh , ak usha cc yg lain jugak kan... x dinafikan mmg berlambak cc kat area SS15 nih... tp kebanyakan nya semua nye BERJUDI !! jd ak x nk la msk cc tuh , sbb takot kene rush x pasal-2 tdo dkt "hotel besi" plk kan... so nasihat ak la kan , if korang nk pg cc tu korang kene tgk tmpt nya dulu ok.. maksud ak suasana nye tu la.. kalau pintu nya ade "lock" sah ! cc tuh tmpt judi ! korang jgn masuk okay... mmg diorg bole surf internet tp mmg x syok la kan... paham-2 sudah yer... ok smpai je ak kat cc autosuft tu , ak lepak dlm bilik khas . hah ? bilik khas ? jgn pikir lain bole ??? bilik yg gune headphone sahaja la.... haha kalau kat luar mmg sakit kepala la ... sbb smua pkai speaker... so mmg agak bising la... x de privacy la kater kan... memandang kan ak nieyh mmg suka main game , ak pon menghabiskan mase online game jer la... traning punya traning smpai 6 jam ak kat cc ?? haha padahal pg nye ak keje plk... jujur ak ckp , x kira la ak keje ke off day ke , kalau dah pg cc mmg mate x bole nk tdo... haha khusyuk dgn game la kater kan... nak plk mbr-2 ak pon join same... mmg syok la.. hehe.... so mlm tuh ak balik around 2.45 pg.... n ak berterima kasih sgt-2 kat bf mbr ak nih yg sanggup tmankan ak smpai rumah , temankan naik lif jer... haha maklumlah ak nih kan penakot... lg pon bukan penakot je , jiran-2 kat sini sibuk dok bercerita pasal ternampak jelmaan kat block ak ni.. ayooo takot kot dgr... grrrrr . smpai je rumah ak trus basuh kaki , cuci muka n ambil wuduk . alhamdulillah tenang ak tdo... nasib la alarm ak berbunyi ak sedar.. selalu nya mmg ak x sdr kalau ak tdo lambat kan... muahahha.. myb sbb keje la kot... ak bangun pkul 7.10pg.. siap-2 smua nk pg keje , 7.45 ak da gerak ke subang jaya... maklum la masuk keje pukul 9... ak mmg selalu dtg awal pg keje... huhu

then ak tgk jadual ak minggu nih full masuk pkul 9 pagi jer... aduyaiii sakit la mcm ni.. x bole nk berENJOY online sgt kan... haha ak kene rehat cukup-2 sbb kalau x rehat t mengantok n malas nk bt keje... haha . itu sifat ak... jujur ni..
hari ni plk , ak kene extend 2 jam sbb tunggu budak ptg msk... pelik kot , sbb budak cashier ptg x ade ?? x kan ak nk extand smpai closing ? mmg x bole la kan... haha nk swh balik pukul 10 pon x  nk ak.. sbb ak takot t nk naik lif sorang-2 plk... huhu .... seriuslly badan ak mmg week kot rase mcm x nk keje je esok... haha x bole-2 sbb hr jumaat ak off day lagi... ! adoiiii makin sikit la gaji ak weyyyyyy uwaaaaaaaaaaa... kene rajin carik overtime ni.... fighting !!

so ak hope kesihatan ak sentiasa baik la kan.. x nk demam ! itu yg penting... lg plk skrg musim hujan... aigooo payah sikit la... n hope jugak duit simpanan ak semakin banyak.. insyallah... nk kawen ni... :) auwwww ok la korang smpai sini je la yer.. ade mase lagi insyallah ak update lagi okay...

xoxo (chocolateberry)





Entry Tertangguh


assalamualaikum n aneyong haseyo ! ak kembali mengupdate blog ni . (: ok entry kali ni ak nk bercerit pasal hal pg td . huhu oleh kerana hari ni 1hb 12 so ak ngan en boyfreng pg tgk wayang dkt sunway piramid . memandangkan hr ini hr sabtu which means weekend day's so ak ngan dia pon gerak awal pagi kot . bygkan wayang belum open lagi kami dah beratur taw ! rmai org tuh jgn ckp la kan.. ini smua gara-2 nk tgk movie TWILIGHT SAGA BREAKING DOWN PART 2 (: finally ak dpt jugak tgk movie ni . even part 1 x tgk smpai habis . grrrrrrrrr 

ak beli tiket frist show weyy 11.30 pagi (: n ak ngan dia org pertama masuk bilik wayang tuh taw.. haha punya la excited nk tgk cte ni kan . serius ak mmg suka sgt tgk cte pontianak cute + kacak ni dr frist smpai la yg last nih except part 1 . huhu . ok review cte ni pd mulanya syok x boring mcm org lain dok cerita . n yg bt jantung ak berdebar bile diorg fight ngan pontianak jahat tuh . last-2 rupa-2 nyaaaaaaaaa.......... khayalan semata-2 ! semangat okay ak tgk , smpai en boyfreng ckp excited nyer tgk.. muahahaha . n kalau korang nk taw la kan , en boyfreng ak ni pd mulanya dia berkata ngan ak , start jew movie b nk tdo . nk taw ape jd ? x jd tdow weyyy sbb layan sekali tgk movie ni... muahaha . dia pon ckp syok jugak cte ni. (: see ? mmg syok la kan... so pandangan ak tntang movie ni ak bg 5 bintang ! (: the best movie ak pnh tgk... even movie sepah ari tayang kan.. x sempat jugak ak nk tgk sbb org terlampau rmai . ... so x nk bercerita panjang layan jew la gambar-2 kat bawah ni ea.. even x banyak tp ok la kan... [ ak x de camera DSLR mcm korang so amek dr camera phone jew.. ] wuwuwuwu .



++ muka excited nk tgk twilight punya pasal la katekan... hehe ++


Ok , hbis pasal cte twilight now second cerita plk ak nk story ngan korang lagi ni... huhu ape ? igt da abis ka ? belom weyyyy .... ade lagi.... bace smpai lebam taw... :P

crita nya  bergini .. pd 7,8 dn 9/12 bersamaan hari jumaat , sabtu dn ahad ak ngan en boyfrend pg summit usj , buat pe kat sane ?? ape lagi tourament la weyyy . memandangkan ak nih kaki game online , so ak x nk lepaskan peluang ni kot.. bukan selalu dpt tgk tourament kan.. setahun sekali plk... huhu


ini wajah excitred nk tgk SDOIC ( SUPER DANCE ONLINE INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP)

act , ak x banyak gambar nk post cuma ak just copy dr fan page game online ak nih jer.. so korang layan je gambar-2 kat bawah nieyh okayyyy (:



Gmbr 1 : mode reverse mode maksudnya note nye bertentang la.. agak susah nk lepas mode ni , even ak sendiri pon terkial-2 menekan key ok.. haha noob suda...


Gmbr 2 : so her it's ! the top 3 SDOMC ( SUPER DANCE ONLINE MALAYSIA CHAMPIONSHIP) 
yg pkai spek tuh mmg pro gile-2 kot.. dia dpr champion (: good job !


Gmbr 3 : ini plk antara 6 player yg terbaik dr seluruh negeri (: yg ujung sebelah kiri tuh pernah msk SDOIC kat CHINA tahun lepas , tp dia tersingkir jugak.. (: sob-3


Gmbr 4 : sesi warm up la dulu kan... finalis sedang train dgn player pling pro dr negara china ! waaaa yg baju gray tuh okay... simple je bro ni kan ?? yg sebelah tuh GM la.. huhu yg gurl cina tuh pon pro... dia sorang je lepas antara 20 org finalis tp dia tersingkir mase semi final.. (:


Gmbr 5 : Seee !! bole tgkap ke weyyy ? jari ape la ni kan ? ak pon x tahu.. haha smua lagu dia full combo.. then cool pon below 10 shj ! owesome kan ?? huhu


Gmbr 6 : finalis SDOMY VS SDOCH  huhuhu


Gmbr 7


Gmbr 8


Gmbr 9


Gmbr 7,8 dan 9 : sesi dpt medal n hadiah la... tgk betapa untung nya main game online ni kan ? sendiri pikir la kan..




Gmbr 10 : SDOIC 2ND RUNNER UP (: terbaik bro...! haha


Gmbr 11 : SDOIC 1ST RUNNER UP (: mmg untung dia nieyh kan... haha


Gmbr 12 : oyeahhh ! this is the champion of SDOIC 2012/2013  tahniah ! tp malangnya dia x pandai ckp english.. bile org ckp cina , dia jd mcm blur-2 jer.. biase la org negara CHINA...



kami juara ! hahaha [merepek je ak nieyh kan...] 


so itu shj la cerita utk korang kan... maaf la sbb agak lambat ak update sbb keadaan yg x mengizinkan ak update blog.. bz keje weyyyyy ! huhu ok la bybye !








THX krn Melawat yeah XOXO !