Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Housemate saye bangsa thai adoiiiii prob prob


salam smua dan selamat petang :] hari ini hari yg paling best utk ak la kot . sbb ape ? sbb hr niyh ak off day ! keh-3 maklum lah hari isnin hari malas bg ak ? errrr  ok smbil ak dok dgr lagu beautiful hangover by bigbang nieyh tibe-2 ade semangat ak nk menip laju-2.... hehehehe . mcm mne nk mulakan story erk ? hurmm act ,  dlm otak ak nieyh mcm-2 dok pikir sbnrnya... x tahu la knp.. 

salah satu nya housemate ak ade berbangsa lain ? means org thailand lah... dah x pandai ckp melayu so kene speaking ngan dia je la.. hentam kromo ak speaking ngan org tuh... ha-3 lepas tuh bos akk tuh ckp dia keje kat kedai melayu , ok x pe ak x kesah... then satu hari bile ak kat daput nk masak maggi kari pedas lagi meletop tuh , tibe-2 dia dtg kat ak berkata " u wan eat ? " ak pom menganggukan kepala la... then dia bg ak bungkusan "daging mcm ade kesan merah-2" kot... tibe-2 hati ak berkata ini daging babi ! OMG !! dia bg ak mkn daging nieyh ?? errrrrrrrrr ak pegang bungkusan tuh dgn plastik lain , then buang terus ! grrrrrrrrr then ak ckp ngan kwn ak yg lain swh dia bg taw bos dia sbnrnya dia keje mne ?? sbb bos dia ckp die keje kedai melayu . x kan kedai melayu jual makanan haram tuh kan ?? pikir lah.... 

n skrg nieyh smua barang-2 ak termasuk lah sudu . garfu , pinggan , cawan dan sewaku ngan nya ak asingkan.. sbb takot dia guna... mmg x kan ak guna la.. trus je ak buang kang...! kalau korang kat tmpat ak skrg nieyh ap patut korang buat ?? buntu nk ckp ngan mbr ak swh dia carik uma lain jer... sbb buat ak x selesa la... huk-3  

paper pon ak hope dapat settle hal nieyh la kan... sbb duduk serumah ngan bangsa lain ney mmg susah sikit la kan.. korang pon tahu kan... :]

3 comments:

sitinurfaeezah said...

kalo ct, ct crk rumah len la..sebb mmg ssh kowt sys nk serumh ngn owg bkn bgsa kte,nsb bek akq persn dging yg dye bg tu..nk taw cmne beza dging babi ngn daging lembu..akq tkn link ni :
http://inisayapunyacerita.blogspot.com/2012/04/6-cara-asas-membezakan-daging-lembu.html

p/s : kte mngu ngn sbr utk sys wt new templte :) kihkih

Cinta PolkaDot said...

Hi awak... Saya ada tag awak tok GA.. JEMPUT JOIN YE..

http://anisnatasha-s.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

Cinta PolkaDot said...

Hi awak... Saya ada tag awak tok GA.. JEMPUT JOIN YE..

http://anisnatasha-s.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

THX krn Melawat yeah XOXO !