Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

kepenatan di hari perkerja


hey korang :) tibe-2 nk cerita pasal hal semalam 1/5/2012 bersamaan dgn hari perkerja sedunia :) 
mst la smlm PUBLIC HOLIDAY kan... dah tentu-2 rmai gile org kan?? so dah tentu-2 jugak lah ak kepenatan di sebabkan 1mei nieyh ler... ! huhu

kebetulan semalam ak keje pagi la kan.. masuk pukul 9 pagi balik pukul 5ptg sementara en boyfren pulak pukul 10 balik 6 ptg [ala beza sejam je pun...] huhu pagi tuh dlm pukul 9.30 mmg x de org la kan... so ade kesempatan tuh ak manfaatkan untuk stock up ape yg patut ! smpai penuh smua brg-2 ak stock up taw... hahah amek kaw ! mmg kaw-2 lah ak stock up kan... 

tepat pukul 9.45 mcm tuh org dah mula beratur panjang gile lah nk beli bekpes katenyer... huhu 
tp keadaan terkawal la kan... smpai la end of bekpes pon still ade org nk beli lagi bekpes... adoii bikin susa wooo (: 

korang nk taw customer start in dr pukul 12 tgh hari smpai la ak nk balik keje ptg semalam taw... seyes x henti-2 org dtg mcd... muahahaha ! gile penat weyhhh mcm-2 karenah kot.. biase la kan... da biase dah alami kot... tp ak mmg x bole nk saba kat counter... penat bercakap , nk tahu order org lagi , kang kalau ak punch salah mula la nk maki kan... pulak tuh td mesin air coke prob . urghhh lagi la sakit smua nye buat manual... saba saba (: nasib la runner ak nieyh laju sikit org nyer... senang la keje ak... yg x syok dah la ak dok counter ujung so org selalu mintak tisu , plastik bag , paper bag bla bla bla.... tension seyhhh tp ak ttp saba.... (: x bole nk marah-2 kan.... huhuhu tp paper pun pegalaman semalam bg ak "ngeri" weyh bg ak.. sbb ape ? ok ak bg 3 sebab erk .

  1. org rmai sgt-2 mcm-2 karenah ak kene handle 
  2. bila x dgr order betul-2 kene maki je la... 
  3. x suka dpt LARGE ORDER ! lagi-2 ak kene buat smua sorang-2 urghhh x suka !
ok lah smpai sini je cerita ak kat korang ea.. mate pon dah mula mengantok dah nieyh... ada asa ak update lagi okay ! sekian (;

nota kecik choco : syok semalam store manager bg smua crew sunday caramel yg baru tuh (: sedap tp mmg manis sgt-2... thx abg nas !  chicken foldover tuh mmg sedap weyh rugi lakorang x try kan.. :)

2 comments:

Syuhada Nasya said...

untung la boleh keje.. cari duit.. tp kita x pon.. nk keje tp salu je x jadi.. sad :(

BudakCHOCO Official Blogger said...

syuhada : la... jgn ;a sedeyh okeyh.... :)

THX krn Melawat yeah XOXO !