Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Suka Duka Bercinta (:




nite smua ! sejak ak kenal dye hidup ak berubah sgt-2 dr pendiam jd periang smula . dr x suka senyum menjadi suka senyum balik , dr x suka bercakap jd suka bercakap semula . dr kurang keyakinan dlm diri jd bertambah semangat balik.. mmg ak besyukur sgt-2 sbb ak dpt kenal ngan dia >> insan yg bernama LELAKI . ok dulu ak pernah bercinta bagai nak rak la kan smpaikan ak sendiri yg merana kerana terlalu sygkan ex ak nieyh.. smpaikan ape yg dia buat kat blkang ak , ak sendiri pon x tahu kan.. sedih sgt-2 mase tuh . kwn-2 yg setia ngan ak selalu bg semangat kat ak . kata peransang kat ak . korang bygkan mase tuh complicated sgt-2 tahu.. mane x nyer dgn ak nk habiskan last semester nyer dgn final project nyer lagi... mmg sakit time tuh weyhhh seriuslly i feel like diying ! hurmmm  finally alhamdulillah ak berjaya harungi smuanya... atas sokongan kwn-2 yg selalu bg ak kata semangat... thx kawan !

ak sah jd SINGLE sblm 3 hari annivesarry ak ngan si anep tuh... mase tuh nk dekat 3 tahun ak bertahan ngan dia.. mcm-2 dugaan jugak lah ak ngan dia.. tp byk pd pahit kot... hu-3 ok x mahu cerita kat sini... :) lepas ak abis study ak jd penggur terhormat la katernyer... tp dlm mase yg same ak x bole nk terima hakikat yg ak nieyh dah single... ?? mmg keje ak nagis aje lah... bengkak mate ak nieyh mmg x taw nk ckp la kan... ak masih ingt lagi kate nye pd ak " kalau lia nak kat abg balik , lia kene buktikan pada abg yg lia boleh kurus dlm masa 1 bulan"  ak dgn excited nye menyahut cabaran nyer... minggu pertama ak x sentuh lansung nasi tahu ! sbb nak kurus punya pasal... smpaikan mama ak pelik knp ak jd mcm nieyh kan... ak bg alasan nk kurus jer... 

x cukup ngan itu , ak bagun tiap-2 pagi jogging keliling padang smpai ak puas hati... tiap-2 hari ak buat mcm nieyh... mmg nampak ketara lah bila bdn ak semakin susut... dlm hati ak senang sbb myb anep boleh terima ak balik... :( smuanye sia-2 jer... dia x terima ak balik weyhhhh !!! hancus hati ak nieyh tuhan je tahu.... hurmmm sia-2 jer ak buat smua tuh kan.... xper lah ak berkata pd diri ak , myb dia bukan utk ak lagi... ak pasrah sbb ak dah x der paper ngan dia lagi... :( 

x lama lepas tuh ak dpt keje kfc sbgai staff cashier jer... ak keje dlm 3 bulan jer.. tp ak di panggil interview jadi manager kfc :) alhamdulillah... ak traning kat sane 2 bulan.. alhamdulillah ak dpt store kat sg besar selangor... store tuh ade kisah nyer... lain kali lah ak cerita oke... hehehe . dlm mase yg same memandangkan ak nieyh single ak selalu on9 kat cc je la memanjang kan... n plus ak nieyh kaki game online kan... so nk di pendekan cerita ak kenal ngan mamat nieyh name dia syam like choclate :) act dia dah lame jd frend ak kat fb.. mase tuh ak ade post ape tah kat wall ak then dia pon komen... dr c2 ak kenal ngan dia... selalu PM dia... then tuka nom phone ngan dia kat game online... ok dia selalu bully ak oke ! hahaha 

mase tuh seingat ak kat profile dia ader status in relationship with....... [ader lah... ak je tahu] heheh ak x nak kacau dia sbb dia milik org kan... so ak berkawan jer ngan dia... lame jugak la ak kenal ngan dia nieyh.... smpai ak resign dr kfc pon ak still contact ngan dia lagi... yg best ak ingt mase ak dpt interview dominos kat shah alam.. dia sanggup tunggu ak sejam kat ktm taw... :) syok x b ? hehehe itu lah frst time ak jumpa dia taw... serius muka dia..... ya allah hensem nyer.... :) auwwwww dia pakai spek mcm ak jugak... heheh tp dia kecik je org nyer.. pas tuh pendiam ! waaaaaaaaa susah jugak ak nk bercakap ngan dia ari tuh... 

dlm train diam jer... smpai lah kami dpt tempat duduk , ak duduk sebelah dia... tp yg syok dia pegang tgn ak seyhhh . terharunya.... dlm hati dah melonjak-2 keriangan dah pom... huhu... pas tuh dia anta ak balik naik bus kat bustop klang :) lepas dr tuh kami jrg jumpa... smpai lah dia ckp dia dpt study uitm penang... :( terpaksa lah ak berjauhan ngan dia... tp kejap je pom... atas sebab yg x boleh nk dielakkan dia terpaksa balik ke klang n keje mcd ngan ak smpai skrg... :) ok ak nk tnya ngan korang la kan , salah ke umo kami beza ? seriuslly umo ak x same ngan dia oke... dia 19 thn sedangkan ak 26 tahun ? alamak... jauh beno beza kan ?? itu lah org selalu pertikaikan... tp ak buat x tahu shj.. asalkan ak bahagia ngan dia , ak ok ajer... org lain boleh bag ak bahagia ke ? x kan... ini smua hati budi masing-2 :)

skrg ni ak bahagia sbb dah dpt dia... dia bg ak seribu keyakinan dlm diri ak.. bg ak selalu senyum , gelak ketawa bersama dia... dan alhamdulillah dah setahun lebih ak ngan dia ak hope hubungan ak kekal smpai bila-2 amin.... 


i love u Mohamad Ikmal Hisyam Bin Mohd Zain 


memori kat EMPIRE SHOPING GALERY SUBANG JAYA SELANGOR :)

To belove : thx b sbb selama nieyh byk sgt bersabar ngan saye :) sy terharu sgt-2 awak smpai menagis sbb tgk saye sakit :( meluahkan perasaan awak kat saya . sy terharu sgt... sy sgt bertuah dpt jumpa awak.. u know what ? because u make my life wonderfull ! and i promise i will be your side forever :) pinky promise . 

#haaaa panjangkan entry ak nieyh... heheh ini adalah luahan ak mengenai insan yg bernama LELAKI dlm hidup ak... akhirnya ak dpt seorang lelaki yg betul-2 hargai ak , jujur ngan ak , sygkan ak dgn setulus hati dia.. yg paling penting dia boleh terima ak seadanya :) #



8 comments:

Ardini Izzati said...

Sebijik pengalaman dinie ngn ex dinie dulu. 3 tahun jugak n macam2 dia buat blakang dini. Siryes bangang laki tuh! Kalau jumpa rasa nak hempuk je kan. Hahaha. Sekarang dah jumpa pengganti dan sangatlaa bahagia :)

Si Matatajam said...

Ada hikmahnya ko clash ngan si anep tu dik. Sebab Allah nak bg yg lebih baik...

FEDO said...

Wah. He2.Puitisnya luahan.

BudakCHOCO Official Blogger said...

ardini izzati : xper la kan... pengalaman yg lame x yah nk kenang kan... skrg pon kita da bahagia ngan org yg boleh betul-2 sygkan kita dn terima kita seadanya kan... :)

BudakCHOCO Official Blogger said...

si matatajam : betul tuh kak , ade hikmah di sebalik smua yg jadi kan...

BudakCHOCO Official Blogger said...

fedo : heheh nieyh bukan sebarang luahan taw... huhu

sitinurfaeezah said...

sys my blog xdpt d edit lg ek?? sbk ek

BudakCHOCO Official Blogger said...

sibuk sikit lah ct....

THX krn Melawat yeah XOXO !