Pages

Followers

About Me

My photo
Tanjong Karang sahaja largh !, Kuala Selangor, Malaysia
Selamat Datang Ke Belog Saye . " BE NICE MY BLOG I WILL BE NICE TOO OK "

Saye Sakit Mata , Jangan Dekat !!







17 . mei 2012 

salam dan selamat tengah malam smua :) lame kan ak menyepikan diri . bukan ape korang kene la paham ak skrg bz dgn keje so x de mase masa sgt nk selalu update blog . so kali ini ak nk bercerita pasal sakit yg ak alami sekarang ini , nak tahu sakit ap ? haaaa ini dia... sila lihat gambar di bawah yer ----->


ok dah tahu kan ? skrg ak mengalami sakit mata . pedih + gatal itu lah membuatkan ak tidak selesa nk berdepan dgn org . tp yg syok nye ak bole g keje td pagi taw... padahal bagun pagi mmg mate sepet sgt-2 last-2 ak gagahkan jugak nk g keje... tp ak takot jugak la kan sbb nanti berjangkit kan... jadi mase ak nk balik td ak minta surat medical kat manager ak... then ak pon pergi panel klinik mcd :] smpai je dlm bilik doc , doc tnya knp ? ak pon jawab ----- > 

doc : yer miss boleh saya bantu ? 
ak : doc , mata saya sakit sgt dan bengkak . ?
doc : sudah berapa lama jd macam ini ?
ak : pagi tadi doc ...
doc : ade tahi mata keluar ?? banyak tak ??
ak : ada , banyak....
doc : awak pakai lens ke ?
ak : tidak doc , sy pakai cermin mata sahaja . :] 

sudah tuh , doc sruh ak berdiri jauh test mata , mcm mana ak nk baca sedangkan ak memakai cermin mata ? hehe lawak pon ader jugak la kan.... lepas tuh doc ckp " awak alegik  , saya bg awak rehat untuk esok kalau masih macam ini datang balik pada hari jumaat ok " ak pon berkata "terima kasih doc :) " muka gembira kot ... hehehe [buka mengambil kesempatan oke !] so doc bg ubat sapu kat bawah mata serupa mcm ubat gigi tuh... then ubat titik mata , antibiotik ngan ubat tahan gatal... bersama surat MC :) hehehehe . so ak hope cepat sembuh dr sakit mata nieyh , la kan... bukan ape x selesa la.. rimas kot.. huhu  :]

4 comments:

ainol akasyah said...

oh tidak sy dah terpandang mata yang merah td

Ardini Izzati said...

Semoga cepat sembuh, sis :)

BudakCHOCO Official Blogger said...

ainol akasyah : hehehehe habis lah awak... ^_^

BudakCHOCO Official Blogger said...

Ardini izzati : terima kasih deq...

THX krn Melawat yeah XOXO !